Пиріг-творожник. Рецепт сирного пирога.
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка продовжує публікувати смачні й корисні рецепти і сьогодні пропонує спекти пиріг-творожник. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не дуже любить сир. Сир дуже корисний продукт, що містить необхідний для росту і зміцнення кісток кальцій. Тому сирний пиріг буде корисний, як кажуть, і старому, і малому. Зазвичай діти не дуже люблять їсти сир в чистому вигляді, але від такого смачного і рум'яного пирога не відмовляться. Так і дорослим для профілактики остеопорозу необхідно їсти сир і страви з нього. Готується пиріг-творожник просто, а з'їдається потім швидко, тому що смак у нього чудовий.
Вам знадобиться:
500 г борошна
150 г нежирного сиру
150 г цукрового піску
2 яйця
130 г вершкового масла
40 г дріжджів
1 склянку молока
родзинки або курага за бажанням
вершкове масло для змащування форми
ром, ванілін, цукрова пудра, сіль - за смаком
Займемося приготуванням тіста: вершкове масло виймемо з холодильника, щоб размягчалось, а дріжджі заллємо теплим молоком.
Борошно просеем через сито і поки отсыплем 300 г борошна, додамо в неї розм'якшене масло, розведені дріжджі, цукровий пісок, яйця, трохи солі. Замішуємо руками тісто і залишимо його ненадовго доходити в теплому місці.
Сир (звичайний, не жирний, який продається в магазині в брикетах) розітріть з ваніліном (всі додають за смаком, я зазвичай кладу трохи- на кінчику ножа), додайте ром і попередньо розмочений ізюм (за бажанням).
З'єднайте сир з тестом і перемішайте з залишилася борошном.
Для запікання нам знадобиться форму з високими бортиками, її змащуємо вершковим маслом (можна також її вистелити папером для випічки). Отриману масу викладаємо у форму і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку випікати сирний пиріг на 45 хвилин.
Готовність творожника буде не складно визначити - він підрум'яниться до золотистої скоринки, а по всій кухні розіллється приємний аромат ванілі.
Дайте йому трохи постояти у формі, щоб він трохи охолов, тоді він легко вынется з неї. Зверху посипте пиріг-творожник зверху цукровою пудрою.
Приємного апетиту!