Йогуртовий пиріг з манкою і яблуками: готуємо просто і смачно
останнім часом випічка, приготовлена з йогуртом, набирає величезну популярність, що зовсім не дивно. Оскільки такі десерти виходять чудово смачними, при цьому вони досить прості і не вимагають особливих кулінарних навичок. Тому приготувати подібний йогуртовий пиріг з манкою і яблуками легко впорається кожен початківець кулінар, рецепт його простий і безтурботний. Для приготування випічки застосовується будь-натуральний (без добавок), йогурт: питний або фруктовий. Якщо в рецептурі вказано «йогурт натуральний», це означає, що необхідний кисломолочний продукт без всіляких добавок. Такий сьогодні можна легко знайти у всіх супермаркетах. Зазвичай він перебуває на тих же полицях, де і фруктові йогурти. Крім того, йогурт можна приготувати самостійно, причому, навіть не маючи йогуртниці. Як це зробити можете почитати тут. Манна крупа, використовувана в пирозі, робить його не тільки смачним, але і ситним. Вона дуже корисна для нашого організму, і вважається найбільш універсальною, оскільки з неї не тільки печуть пироги, але і варять каші і навіть роблять різноманітні креми для тортів. Однак саме у вигляді каші не всі люблять її вживати, а от від манного пирога навряд чи хтось відмовиться. Він неодмінно порадує всю сім'ю, присутніх гостей, а головне сподобається діткам.
Йогуртовий пиріг з манкою і яблуками, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Манна крупа – 5 столових ложок Йогурт натуральний – 200 мл (за бажанням можна використовувати йогурт фруктовий) Яблуко – 1 штука Мед – 3 столові ложки (якщо є алергія на бджолині продукти, мед замініть цукром, солодким сиропом або варенням) Вершкове масло – 75 г Яйце – 2 штуки Сіль – щіпка Сода – 1 чайна ложка Столовий оцет 9% – для гасіння соди
Процес приготування смачного пирога з манною крупою і яблуком
1. У глибокій ємності для замісу тіста з'єднаємо манну крупу і йогурт.
2. Вымешаем продукти до однорідної густої маси.
3. Яйця з дрібкою солі взобьем міксером до утворення пишної повітряної маси.
4. Вершкове масло розтопити на водяній бані. Для цього покладемо його в миску, яку встановимо на ємність з киплячою водою таким чином, щоб тара з маслом не стикалася з киплячою водою.
5. У манное тісто увіллємо розтоплене вершкове масло, покладемо мед і додамо збиті яйця. Добре вымешаем інгредієнти і залишимо масу на 30 хвилин, щоб манка просочилася і набухла. Можна потримати крупу в рідини і більшу кількість часу, але не менше півгодини. Якщо манка буде вимочуватися менше цього часу, вона не встигне повністю розійтися, і в готовому пирозі утворюються крупинки, які будуть хрустіти на зубах.
6. Через це час покладемо в тісто соду гашену оцтом.
7. Яблуко помиємо, видалимо серцевину, наріжемо кубиками і додамо в тісто. Також в пиріг можна за бажанням додати й інші інгредієнти: горіхи, ягоди, родзинки, шоколадну стружку або мак.
8. Форму для випічки змастимо вершковим маслом і злегка обсыплем манною крупою. Це дозволить пирога не пристане до стінок ємності і легко з неї звільнитися. В підготовлену форму рівномірним шаром викладемо тісто.
9. Духова шафа нагріємо до 180 градусів і відправимо випікатися пиріг на 40 хвилин.
10. Готової випічки дамо охолонути до кімнатної температури, після чого викладемо її на блюдо і прикрасимо цукровою пудрою. Якщо манний пиріг дістати гарячим, то він може поламатися.
Подавати смачний з апетитною скоринкою десерт можна з чашкою чаю або кави. Також пиріг з манкою і яблуками можна доповнити кулькою морозива або збитими вершками. Твоя Ізюминка бажає приємного апетиту і подивитися ще один простий рецепт приготування закусочного торта, який і зовсім не вимагає випікання.