Йогуртовий пиріг з манкою і яблуками: готуємо просто і смачно
03.07.2017 0

Йогуртовий пиріг з манкою і яблуками: готуємо просто і смачно

Кулінарні рецепти
В закладки


jogurtovyj-pirog-s-mankoj-i-yablokami-gotovim-prosto-i-vkusno

останнім часом випічка, приготовлена з йогуртом, набирає величезну популярність, що зовсім не дивно. Оскільки такі десерти виходять чудово смачними, при цьому вони досить прості і не вимагають особливих кулінарних навичок. Тому приготувати подібний йогуртовий пиріг з манкою і яблуками легко впорається кожен початківець кулінар, рецепт його простий і безтурботний. Для приготування випічки застосовується будь-натуральний (без добавок), йогурт: питний або фруктовий. Якщо в рецептурі вказано «йогурт натуральний», це означає, що необхідний кисломолочний продукт без всіляких добавок. Такий сьогодні можна легко знайти у всіх супермаркетах. Зазвичай він перебуває на тих же полицях, де і фруктові йогурти. Крім того, йогурт можна приготувати самостійно, причому, навіть не маючи йогуртниці. Як це зробити можете почитати тут. Манна крупа, використовувана в пирозі, робить його не тільки смачним, але і ситним. Вона дуже корисна для нашого організму, і вважається найбільш універсальною, оскільки з неї не тільки печуть пироги, але і варять каші і навіть роблять різноманітні креми для тортів. Однак саме у вигляді каші не всі люблять її вживати, а от від манного пирога навряд чи хтось відмовиться. Він неодмінно порадує всю сім'ю, присутніх гостей, а головне сподобається діткам.

Йогуртовий пиріг з манкою і яблуками, рецепт приготування з покроковим фото

Інгредієнти:jogurtovyj-pirog-s-mankoj-i-yablokami-ingredienty

Манна крупа – 5 столових ложок Йогурт натуральний – 200 мл (за бажанням можна використовувати йогурт фруктовий) Яблуко – 1 штука Мед – 3 столові ложки (якщо є алергія на бджолині продукти, мед замініть цукром, солодким сиропом або варенням) Вершкове масло – 75 г Яйце – 2 штуки Сіль – щіпка Сода – 1 чайна ложка Столовий оцет 9% – для гасіння соди

Процес приготування смачного пирога з манною крупою і яблуком

1. У глибокій ємності для замісу тіста з'єднаємо манну крупу і йогурт.jogurt-s-mankoj

2. Вымешаем продукти до однорідної густої маси.smes-jogurta-s-mankoj

3. Яйця з дрібкою солі взобьем міксером до утворення пишної повітряної маси.vzbitye-yajca-s-solyu

4. Вершкове масло розтопити на водяній бані. Для цього покладемо його в миску, яку встановимо на ємність з киплячою водою таким чином, щоб тара з маслом не стикалася з киплячою водою.rastoplenoe-na-vodyanoj-bane-slivochnoe-maslo

5. У манное тісто увіллємо розтоплене вершкове масло, покладемо мед і додамо збиті яйця. Добре вымешаем інгредієнти і залишимо масу на 30 хвилин, щоб манка просочилася і набухла. Можна потримати крупу в рідини і більшу кількість часу, але не менше півгодини. Якщо манка буде вимочуватися менше цього часу, вона не встигне повністю розійтися, і в готовому пирозі утворюються крупинки, які будуть хрустіти на зубах.dobavlenie-masla-meda-i-vzbityx-yaic

6. Через це час покладемо в тісто соду гашену оцтом.dobavlenie-gashenoj-uksusom-sody

7. Яблуко помиємо, видалимо серцевину, наріжемо кубиками і додамо в тісто. Також в пиріг можна за бажанням додати й інші інгредієнти: горіхи, ягоди, родзинки, шоколадну стружку або мак.dobavlenie-narezannyx-kubikami-yablok

8. Форму для випічки змастимо вершковим маслом і злегка обсыплем манною крупою. Це дозволить пирога не пристане до стінок ємності і легко з неї звільнитися. В підготовлену форму рівномірним шаром викладемо тісто.testo-v-forme-dlya-vypekaniya

9. Духова шафа нагріємо до 180 градусів і відправимо випікатися пиріг на 40 хвилин.gotovyj-pirog

10. Готової випічки дамо охолонути до кімнатної температури, після чого викладемо її на блюдо і прикрасимо цукровою пудрою. Якщо манний пиріг дістати гарячим, то він може поламатися.

Подавати смачний з апетитною скоринкою десерт можна з чашкою чаю або кави. Також пиріг з манкою і яблуками можна доповнити кулькою морозива або збитими вершками.jogurtovyj-pirog-s-mankoj-i-yablokami Твоя Ізюминка бажає приємного апетиту і подивитися ще один простий рецепт приготування закусочного торта, який і зовсім не вимагає випікання.

Комментарии (0)
Додати коментар
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Йогуртовий мус з бананом і ківі. Рецепт з покроковим фото
З безлічі корисних і здорових десертів особливу увагу займають рецепти з фруктами. Напої, приготовлені з них, будь то соки, коктейлі, смузі або муси, несуть масу
В'ялена моркву на зиму. Як засушити в духовці, зберігши всі вітаміни, рецепт з фото
Моркву — універсальний коренеплід, в якому знаходиться велика кількість вітамінів, необхідних для нашого організму. Тому не дивно, що морква – головний овоч додається в
Смачна і корисна вітамінна суміш із сухофруктів з горіхами, лимоном і медом
Навесні зростає ризик підхопити простудне захворювання, оскільки наш організм ослаблений і відчувається нестача вітамінів. Тому в ці дні стає особливо актуальною
Банановий торт без випічки. Банановий торт без випічки рецепт. Торт з крекеру і бананів.
Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує дуже простий, а головне смачний рецепт бананового торт без випічки. Цей торт не представляє загрози для нашої фігури, оскільки він дуже