Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять, з-за її характерного аромату, який після приготування практично нікуди не дівається. Щоб не відчувати подібний запах, страви ароматизують всілякими добавками, як імбир, мускатний горіх, апельсин, лимон, кориця та інші прянощі.
Сьогодні Твоя Ізюминка хоче поділитися з вами рецептом смачної домашньої випічки - солодким гарбузовим пирогом з родзинками. Готувати його зовсім не складно, а набір продуктів, з якими я поєднала овоч, додасть десерту вишуканий солодкий смак. До складу пирога з гарбузом входять висівки, хочу трохи розповісти про їх користь. У страва цей продукт абсолютно не відчувається, він застосовується виключно, тільки заради колосальної користі для нашого здоров'я. Наприклад, висівки дуже корисні хворим цукровим діабетом, атеросклерозом, гіпертонією, порушенням функції ШКТ, простатит, людям з ожирінням, запорами і багатьма іншими проблемами. Тому їх треба застосовувати в їжу, як можна частіше.
Випікати такі пироги можна різноманітно. Наприклад, з пісочного (як у випадку гарбузового печива), дріжджового або листкового тіста, застосовуючи гарбуз в якості начинки або класти її всередину тесту. Крім того, овоч можна додатково поєднувати зі всілякими різними продуктами: фруктами, овочами, сиром, сиром, крупами, і навіть м'ясом. Загалом, попереду ще багато кулінарних експериментів, ну а зараз давайте перейдемо до приготування даного страви - рецепт "Пиріг з гарбузом і родзинками" з покроковим фото.
Інгредієнти:
Гарбуз – 250 грам
Борошно – 250 грам
Висівки – 50 грам
Яйце – 1 штука
Сметана – 200 грам
Родзинки – 100 грам
Коричневий цукор – за смаком
Сода – 0,5 чайної ложки
Мелений імбир – 1/3 чайної ложки
Мелений мускатний горіх – 0,5 чайної ложки
Сіль – щіпка
Для того щоб приготувати рецепт "Пиріг з гарбузом і родзинками":
1. Першим ділом помиємо гарбуз, наріжемо її шматочками і відваримо протягом 20 хвилин до м'якості. Після її истолчем в пюре або подрібнити блендером і залишаємо остигати.
2. Потім помиємо родзинки і замочимо його в теплій воді.
3. Тим часом насыплем в глибоку ємність сипучі інгредієнти: борошно, висівки, сіль, цукор, соду, мелений імбир і мускатний горіх.
4. Сипучі продукти добре перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися.
5. Потім додамо до них гарбузове пюре і вимочений родзинки, який добре отожмем від вологи.
6. Яйце уб'ємо в зручну ємність.
7. І взобьем міксером його дочиста і утворення пухкої білої маси.
8. Після цього додамо до яйця сметану. І знову все добре взобьем.
9. Сметанно-яєчну масу додамо до всіх продуктів.
10. І замісимо тісто, консистенція якого повинна бути, як густа сметана.
11. Форму для випічки заселимо пекарської папером, яку змастимо вершковим маслом і викладіть в неї тісто.
12. Духова шафа нагріємо до 180 градусів і відправимо випікатися пиріг на 45 хвилин. Після духовку вимкнемо, і залишимо перебувати в ній пиріг ще близько 15 хвилин.
13. Потім випічку повністю охладим, виймемо її з форми і присыплем пиріг з гарбузом і родзинками цукровою пудрою, коксової або шоколадною стружкою. Тепер можна заварити чай і приступати до солодкої трапези!
Всім приємного чаювання!