Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній статті. Враховуючи всі поради Твоєї Ізюминки, ви зробите гарбузову кашу з пшоном настільки ніжною і ароматною, що її полюблять навіть ті, хто терпіти не може цей корисний і яскравий овоч. Гарбуз формує свої розкішні і насичені смаки саме в поєднанні з крупою. Хоча її можна приготувати за класичним рецептом і з кукурудзяною крупою, і з рисом, і вівсяними пластівцями. Найбільш актуальне питання в приготуванні даного страви – як приготувати пшоняну кашу. Оскільки останнім часом, ця парадоксальна крупа практично випала з сучасної кулінарії. Причиною тому — це гіркота зерен, яка нікуди не дівається при неправильному їх приготуванні. Прибрати її можна тільки якісно промивши пшоно в семи водах, при цьому останнім промивання повинно бути гарячою водою. Для підстраховки, зерна додатково обливають окропом. Найзручніше це робити в ситі. Про гарбузі можна сказати наступне. кулінарії слід використовувати тільки дозрілі плоди, тоді м'якоть буде солодким і швидше розвариться. Розміри шматочків нарізаного гарбуза впливають на швидкість її приготування, а не на смак готової страви.
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом, рецепт з покроковим фото
Інгредієнти:
Пшоно – 2/3 склянки Гарбуз – 300 гр Питна вода – 1 стакан Пряжене молоко – 250 мл Вершкове масло – 50 гр Сіль – щіпка Цукор – за смаком
Приготування смачної розсипчастої пшоняної каші з гарбузом на молоці:
1. Гарбуз очистимо від шкірки, наріжемо кубиками, заллємо водою, додамо щіпку солі і відваримо до напівготовності протягом 15 хвилин. Після подрібнити її блендером або потолчем товкачиком. Хоча можна її залишити і шматочками будь-якого розміру. Це вже справа смаку. Також за бажанням гарбуз для каші можна запекти в духовій шафі. Для цього наріжте її шматочками, викладіть на деко і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах.2. Пшоно переберемо і промиємо за технологією описаної вище.3. Промите пшоно покладемо в каструлю, заллємо питною водою і відправимо на плиту. Включимо великий вогонь, доводимо воду до кипіння, після убавим температуру до мінімуму, закриємо каструлю кришкою і будемо варити крупу близько 15 хвилин.4. Коли зерна вбере всю рідину, приберемо каструлю з вогню. Якщо вам здасться, що зерна не повністю готові, не переживайте, вони дійдуть при гасінні разом з гарбузом.5. З'єднаємо в одній каструлі гарбуз, пшоно, щіпку солі і цукор за смаком. Я додавала не більше 2-х столових ложок цукрового піску, так як гарбуз сама по собі солодкий овоч. Навіть якщо виявиться, що ви мало поклали в кашу цукрового піску, то потім тарілку з кашею можна буде підсолодити, наприклад, медом, додати солодкий родзинки або цукати.6. Заллємо продукти топленим (можна використовувати звичайне) молоком. Якщо вам молоко не показано, просто додайте таку ж кількість питної води. Чи можете додати воду з невеликою кількістю молока, це на ваш розсуд.7. Перемішаємо кашу, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.8. Поставимо каструлю на плиту і будемо уварювати кашу з напіввідкритою кришкою на дуже повільному вогні близько 20-25 хвилин після закипання до отримання в міру в'язкої консистенції. Завдяки тривалому приготування каші, вона набуває ніжну консистенцію.Також за бажанням можете відправити кашу нудитися в духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.
9. У готову кашу покладемо вершкове масло і добре перемішати. Залишимо кашу настоюватися на вимкненій плиті на 20 хвилин. Після чого можна подавати пшоняну молочну кашу з гарбузом до столу. У кожну порцію можна додатково додати за смаком цукати, родзинки або курагу.
Найзручніше вживати таку кашу на сніданок, причому як в гарячому, так і холодному вигляді. Також страва підходить для дитячого харчування. Приємного апетиту! Смачну пшоняну кашу можна зварити не тільки з гарбузом, але і в гарбузі, пропоную подивитися рецепт від Юлії Висоцької.