Салат з печеного буряка з волоськими горіхами і часником
Загальновідомо, що хороше самопочуття і бадьорість духу будь-якої людини підтримується за рахунок правильного здорового харчування. Але тут важливо, щоб страви були правильно приготовані, збалансовані, збуджували апетит і володіли хорошим смаком. Салат з буряка з волоськими горіхами і часником - страву з цієї категорії. Крім цього, цей салатик є дуже корисним, адже в основі його овоч, який попередньо запекался. Про користь запеченої буряка перед відвареної, а також про те як легко і просто можна запекти буряк ви можете подивитися тут. Я, наприклад, як і більшість господинь люблю готувати салати, до складу яких входять корисні продукти, а печений буряк з волоськими горіхами якраз такими і є. Таке поєднання ідеально, щоб підтримувати гармонійний здоров'я. Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, то зверніть увагу на дане блюдо. Адже салат з печеного буряка, крім того, що смачний, він ще й хороший саме в цей час року, оскільки вітамінів зараз в овочах і фруктах стає все менше, а він здатний наситити наш організм всіма корисними властивостями. Буряк – справжній дар природи. Вона ефективно протистоїть запорів, корисна при геморої і захворюваннях жовчного міхура, покращує циркуляцію крові, допомагає при анемії. У свою чергу, волоські горіхи багаті солями кобальту, калієм, магнієм, залізом. Вони є прекрасним профілактичним засобом при авітамінозі, захворюваннях печінки, недокрів'ї, проти атеросклерозу травних органів і серцево-судинної системи. А в поєднанні ці обидва продукту покращують травлення, зміцнюють імунну систему і дають відчуття ситості.
Салат з печеного буряка волоськими горіхами і часником, рецепт з фото
Інгредієнти
Печений буряк – 2 штуки Волоські горіхи – 100 г Часник – 2-3 зубчики Рослинна нерафінована олія – 2 столові ложки Сіль – за смаком і за бажанням
Приготування
1. Щоб приготувати буряковий салат, спочатку овоч потрібно запекти в духовій шафі. Як це зробити, ви можете прочитати в рецепті «Буряк, запечена в духовці». Після буряк добре охладим, очистимо і натремо на крупній тертці.
2. Часник звільнимо від лушпиння, помиємо під проточною водою і пропустимо через прес. Кількість часнику може змінюватись в залежності від вашого смаку.
3. Волоські горіхи очистимо від шкаралупи, поламаємо або поріжемо шматочками, кладемо в салатницю до буряках і заллємо продукти рослинним маслом. Тут знову-таки, якого розміру повинні бути горіхи, це залежить від вашого смаку. Можна ядра залишити великими, а можна їх подробити практично в крихту. Крім того прожарювати горіхи на сковороді чи ні, це також вирішувати вам. Щоб салат був смачніша, горішки можна трохи прожарити. Однак при цьому, слід врахувати, що частина корисних речовин в них пропаде.
Особисто мені подобається коли трапляються великі шматочки горіхів в буряковому салаті, тому я їх просто ламаю руками. Масло раджу додавати соняшникова нерафінована, воно більш ароматне і в ньому більше цінних вітамінів і корисних речовин. Деякі господині люблять заправляти буряковий салат майонезом, я за, тільки якщо це домашній майонез. За браком часу приготувати такий, краще все-таки віддати перевагу сметану зниженої жирності. У салат можна додати за смаком сіль, я зазвичай буряковий салат не солю і взагалі солі намагаюся використовувати як можна менше на кухні.
4. Добре перемішаємо продукти, щоб вони рівномірно розподілилися в загальній масі салату.
5. Страва готова і можна подавати до столу. Буряковий салат з волоськими горіхами може стати відмінним рішенням у виборі вечері, який повинен добре засвоюватися і не бути сильно калорійним. Слугувати легким і в той же час ситний перекусом серед дня. Але тоді від використання часнику краще утриматися, щоб з уст не було стійкого неприємного запаху. Хоча і ця проблема вирішувана, варто вам услід погризти черству скоринку хліба або пожувати листочок петрушки.
Приємного апетиту!
PS: салат з буряка з волоськими горіхами і часником можна для різноманітності смаку додавати: чорнослив, родзинки, тертий сир і навіть зернятка граната. А разом з буряком запекти ще і моркву в духовці, яку також можна натерти крупно на тертці. Крім того, відмінно поєднується з усіма інгредієнтами цього салатику терте зелене яблучко, яке додасть йому вітамінної цінності.
З повагою, Любов Федорова.
Пропоную подивитися відео приготування салату із запеченої буряка а ля капрезе від Юлії Висоцької.