Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра молока потрібно 1 кілограм пшеничного борошна (або просто беруть в рівному співвідношенні борошно і молоко). Ще додають 1 яйце, столову ложку цукрового піску, вершкове масло - 20 г, 15 г свіжих дріжджів. Тісто має бродити годину-півтори, потім його необхідно перемішати і залишити для бродіння ще на 40 - 45 хвилин. Тільки тоді тісто дозріло для випікання млинців. Млинці від млинців відрізняються товщиною. Для їх приготування молока потрібно в 2 рази більше, ніж борошна. Твоя Ізюминка пропонує спекти на десерт усіма нами улюблені млинці - з заварним кремом. Вам знадобиться:
для тіста:
молоко - 2 склянки борошно - 1 склянку яйце - 3 штуки (2 жовтки і 1 яйце цілком) вершкове масло - 2 столові ложки сіль, цукор - за смаком
для крему:
120 г цукру 0,5 л молока 60 г борошна 2 яйця
1. Спекти млинці, розливаючи трохи тесту на сковороду, а для того, щоб вони виходили тонкими не забувайте нахиляти сковороду, щоб тісто розлилося по ній тонким шаром. Всі випікають млинці складемо в стопку.
2. Приготувати крем: яйця розітремо з цукром, після чого введемо борошно. Молоко доводимо до кипіння, поступово увіллємо в розтерті з цукром яйця. Суміш поставимо нагрівати на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Поверхня готового крему присыплем цукровою пудрою.
3. Як крем трохи охолоне, можна начиняти млинці.
Млинці з заварним кремом готові, їх можна злегка підрум'янити на сковорідці, якщо вони охололи. Приємного апетиту!