Смачна вівсяна каша на молоці з гарбузом
Вівсяна каша корисна і смачна, однак не у всіх сім'ях її люблять. Причиною цього є невміння правильно її готувати. Якщо зварити кашу з кулінарним канонам, то вона набуде просто розкішний смак. Тому Твоя Ізюминка пропонує дуже смачний рецепт вівсяної каші, звареної на топленому молоці з додаванням гарбуза і меду. Впевнена, що таке блюдо ніколи не підведе! Варто зазначити про користь вівсяної каші. Вівсянка є важливим круп'яним прикормом дитячого і дієтичного меню, оскільки має не зовсім звичайним компонентом. Так, клейковина вівса – це полісахариди, які розчиняючись в рідини, що перетворюються в в'язке речовина, здатна обволікати стінки шлунка, що захищають його від впливу шкідливих травних ферментів. Хороша вівсянка не тільки однокомпонентна, вона також прекрасна в дуеті з гарбузом. Поживну і корисну цінність обох продуктів складно недооцінити, оскільки це великий вітамінний коктейль потрібних речовин для правильної роботи організму. Сам рецепт каші з вівсянкою і гарбузом дуже варіабельна, оскільки в ньому можуть домінувати або гарбуз, або вівсянка. Це вже справа смаку і переваги. Геркулесова каша вариться зазвичай на молоці, але якщо ви стежите за своєю стрункою фігурою, можна її приготувати на воді. У ролі підсолоджувача зазвичай використовують цукор, однак для користі і додаткового смаку пропоную використовувати мед, який можна замінити будь-якими джемами або варенням. Загалом, варіацій приготування цієї страви безліч, головне знайти підходящий рецепт.
Вівсяна каша на молоці з гарбузом рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 200 г Пряжене молоко – 500 мл Гарбуз – 200 г Сіль – щіпка Мед – 2 столові ложки Вершкове масло – 25 г
З цієї кількості продуктів каша вийде середньої густоти. Для більш густого страви потрібно збільшити частину пластівців, для рідкої каші зменшити.
Займемося приготуванням смачної каші з вівсяних пластівців і гарбуза:
1. Гарбуз очистимо, помиємо, наріжемо, заллємо водою і відправимо варити до м'якості - орієнтовно 20 хвилин. Овоч рекомендую вибирати солодких сортів і щоб м'якоть не мала грубих волокон. Перед приготуванням можете відрізати шматочок гарбуза і спробувати її на смак, вам стане зрозуміло використовувати її для каші чи ні.
2. Коли гарбуз буде готова, зіллємо воду і подрібнити блендером в пюреобразную консистенцію.
3. Готової гарбузової маси дамо трохи охолонути. Гарбуз можна підготувати для каші й іншим способом – відварити в мікрохвильовій печі або запекти в духовці.
4. Потім у каструлю з гарбузом насыплем вівсяні пластівці. Вівсяні пластівці водою не промивають, їх можна засипати прямо з упаковки.
5. Заллємо продукти топленим молоком.
6. Поставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння.
7. Після, убавим температуру, закриємо посуд кришкою і будемо варити кашу до готовності геркулеса.
Про готовність геркулеса можна орієнтуватися так:
- Якщо у вас дрібні пластівці швидко заваривающиеся (сорт «Екстра 3»), то їх досить проварити 2-3 хвилин і дати настоятися 5-10 хвилин.
- Якщо ви використовуєте звичайний великий геркулес («Екстра 1»), то його слід варити хвилин 15.
8. У готову кашу покладемо вершкове масло і мед. Мед рекомендую не варити разом з продуктами, а додавати вже в готову страву. На думку вчених, коли він вариться, то корисні властивості зникають. Тому його бажано не піддавати тепловій обробці.
9. Добре перемішаємо продукти.
Готову вівсяну кашу з гарбузом розкладемо по тарілках і можна кликати всіх до столу.
Насолоджуйтеся помаранчевими овочевими шматочками і відчувайте радість свята в тарілці! Вийшло ласощі можна вживати не тільки в гарячому вигляді, але і охолодженому. А якщо таку кашу ще запекти в духовці, то у вас вийде смачний пудинг.
Як рекомендують дієтологи, якщо ви почнете свій день з тарілки такий вівсяної каші, то отримаєте хороший запас енергії і тривалий час не будете відчувати почуття голоду.
Приємного апетиту!
Якщо ви дотримуєтесь посту, то смачне і ситне блюдо - картопляна запіканка з грибами, буде актуальна на вашому столі.