Гарбузовая (гарбузова) каша з рисом на молоці. Як правильно вибирати гарбуз
05.07.2017 0

Гарбузовая (гарбузова) каша з рисом на молоці. Як правильно вибирати гарбуз

Різне
В закладки


Гарбузовая гарбузова каша з рисом на молоці

Гарбузовая або гарбузова каша з рисом на молоці — апетитне і ситне блюдо, яке ідеально підходить для здорового сніданку. Солодка, смачна, ніжна і дивно красива. Вона чудово насичує організм, залишаючи ситість до обіду, що дозволяє не згадувати про перекуси. Крім того, гарбуз володіє багатьма вітамінами, мінералами і корисними властивостями, які дозволяють організму розмірено і правильно працювати. Це і каротин і вітаміни С, Т, РР, групи В, і клітковина, і залізо. Овоч прискорює обмін речовин, заспокоює печію, надає очищаючий ефект і налагоджує роботу травного тракту. Він простий, доступний і часто входить в меню дієт для схуднення, так як гарбуз дуже низькокалорійна, в 100 її грамах міститься всього 26-28 ккал. Каша з гарбуза з рисом і молоком вважається класичним рецептом. Інгредієнти прекрасно поєднуються, при цьому традиційна страва не забороняється доповнити ваніліном, родзинками, горіхами, гарбузовим насінням, медом, ягодами...

Як правильно вибрати гарбуз

Однак перш ніж приготувати гарбузовую кашу, слід правильно вибрати хорошу гарбуз. Скористайтеся порадами Твоєї Ізюминки і тоді у вас вийде чудова страва до сімейного столу.

  • Купуйте гарбуз не більше 5 кг. Це гарантія того, що в ній ще не з'явилися жорсткі волокна.
  • Гарбуз купуйте стиглий, а не перезрілий, інакше його м'якоть буде грубою і несмачною.
  • Плодоніжка повинна бути скручена і засохла. Це говорить, що овоч повністю дозрів і поживних речовин грунту не потребує.
  • Надмірно «тверда» шкірка, не володіє глянцевим блиском, свідчить про тривалому терміні зберігання овоча.
  • Для каші оптимальний сорт овочу – мускатний. Його м'якоть оранжева настільки солодка, що в додаванні цукру може не потребувати, це ідеальний варіант для тих, хто прагне схуднути і виключає цукор зі свого раціону. Проте слід врахувати, що зберігається даний сорт тільки до грудня, далі втрачає свої смакові якості.

Так, і кілька слів про незвичайному назві страви. Гарбуз - так на Україні називають гарбуз, неправда, трохи співзвучно зі словом кавун, але кавун по українськи носить іншу назву - кавун. Раніше, в українців існував звичай, викочувати гарбуз нареченому на знак відмови при сватанні молодої. Зараз цей ритуал вже майже ніде не використовується, а гарбуз займає своє почесне місце на столі, як українського народу, так і у нас.

і ми Приступимо до варінні каші на основі цього чудесного, корисного помаранчевого овоча, який нам щедро дарує золота осінь.

Гарбузовая (гарбузова) каша з рисом на молоці, рецепт приготування з покроковим фото

Інгредієнти:Гарбузова каша з рисом інгредієнти

Гарбуз (гарбуз) – 350 г Рис – 150 г Вершкове масло – 50 г Сіль – щіпка Мед – 2 столові ложки Молоко – 450 мл

Примітка. Співвідношення продуктів можна змінювати. Наприклад, для більш густої каші з гарбуза треба зменшити кількість молока, дієтичної – порцію рису. Мед можна замінити цукром або улюбленим варенням.

Приготування:

1. Гарбуз очистимо від товстої шкірки, помиємо, наріжемо кубиками і заллємо питною водою, щоб вона цілком покривала.Нарізаний гарбуз в каструлі

до Речі кажучи, дуже часто зустрічається овоч з жорсткою шкіркою. Щоб полегшити процес його очищення, можна на шкірці зробити кілька надрізів і на 2-3 хвилини покласти гарбуз у мікрохвильовку. Шкірка розм'якне і її можна буде легше зрізати.

2. Воду доведемо до кипіння, закрое кришкою каструлю, зробимо слабкий вогонь і будемо варити овоч близько 15-20 хвилин, до м'якості. Після рідина зіллємо.Відварена гарбуз

3. Товкачкою або блендера подрібнити м'якоть гарбуза до консистенції пюре.Пюре з гарбуза

4. Рис промиємо кілька разів у воді. Промивати крупу потрібно до тих пір, поки сливаемая вода не буде чистою. Заллємо питною водою у співвідношенні 1:1,5 і відваримо до напівготовності, близько 5-7 хвилин.Відварений до напівготовності рис

5. У каструлю до гарбузової маси перекладемо рис.Додавання рису

6. Заллємо продуті молоком.Додавання молока

7. Перемішаємо, дамо каші закипіти, а потім зробимо повільний вогонь і будемо мучити кашу на плиті під закритою кришкою півгодини. Також її можна відправити в духову шафу. гарбузова каша з рисом на молоці не пригоріла, періодично її помішуйте.Варка гарбузово-рисової каші

8. Приправимо страву сіллю, маслом і медом.Додавання солі масла і меду

9. Добре перемішаємо.Готова гарбузово-рисова каша

10. Подавати гарбузову кашу з рисом можна і в теплому і охолодженому вигляді. За бажанням перед подачею покладете в готову страву ізюм, банан, горіхи або надайте пікантну нотку меленою корицею або кардамоном.Гарбузова каша з рисом

Приємного апетиту!

Пропоную приготувати ще одну надзвичайно смачну кашу з гарбузом в горщиках.

Комментарии (0)
Додати коментар
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній
Як зварити смачну кукурудзяну кашу на воді
Кукурудзяна каша – розкішний низькокалорійний гарнір зварений на воді. Це дуже корисний продукт, який рекомендують вживати маленьким дітям, людям похилого віку і тим,
Як приготувати гарбузове дієтичне пюре, рецепт з покроковим фото
Пюре з гарбуза – це дієтичне, корисне, низькокалорійне і поживна страва, яка дуже просто готується. З нього кожна матуся починає овочевий прикорм малюка. Адже домашнє
Смачна вівсяна каша на молоці з гарбузом
Вівсяна каша корисна і смачна, однак не у всіх сім'ях її люблять. Причиною цього є невміння правильно її готувати. Якщо зварити кашу з кулінарним канонам, то вона набуде