Як приготувати гарбузове дієтичне пюре, рецепт з покроковим фото
Пюре з гарбуза – це дієтичне, корисне, низькокалорійне і поживна страва, яка дуже просто готується. З нього кожна матуся починає овочевий прикорм малюка. Адже домашнє гарбузове пюре має величезну перевагу перед купівельними продуктом:
- По-перше, воно завжди свіже.
- По-друге, овоч обирається самостійно, причому найвищої якості.
- по-третє, в ньому відсутні шкідливі барвники і консерванти.
Крім цього дієтичне гарбузове пюре знайшла величезну застосування в кулінарії. Так, його використовують для випічки десертів, застосовують начинки для кексів, готують каші і супи, консервують на зиму і багато іншого. У даній статті Твоя Ізюминка пропонує познайомитися з самим простим рецептом приготування гарбузового пюре звареної на воді. На основі його ви можете робити скоєно різні страви. До того ж воно підійде для раціону харчування тих, хто почав активну підготовку до літа. Не варто себе мучити виснажливими дієтами, краще вживайте смачне і поживне гарбузова блюдо. Тоді вам буде забезпечена гарна і струнка фігура. До речі, якщо ви заготовили пюре у великій кількості, то його можете заморозити про запас. Для цього масу остудіть, перекладіть в чистий пластиковий лоток, стаканчик, контейнер і заморозьте. Робіть це невеликими порціями, щоб потім було зручно його використовувати.
Гарбузова дієтичне пюре, рецепт з покроковим фото
Інгредієнти
Гарбуз Вода Сіль
Кількість продуктів не вказую, оскільки гарбуза може бути скільки завгодно, об'єм води повинен покрити овоч, а солі використовується за смаком.
Приготування
1. Так як гарбуз, овоч досить великий, то відріжемо від нього потрібну частину, а решту краще прибрати в холодильник. Але пам'ятайте, що розрізана гарбуз довго не зберігається. Ви повинні її витратити протягом 10 днів. Далі вона почне в'янути, стане м'якою і може почати гнити.
2. Відрізаний шматок гарбуза очистимо від твердої шкірки, видалити насіння, вичистимо великою металевою ложкою волокна і помиємо. Після наріжемо шматочками, розмір яких може бути будь-якою. Це впливає лише на швидкість варіння. Опустимо овоч у варильну каструлю.
3. Заллємо гарбуз питною водою, щоб вона тільки покривала овоч. Трохи посолити.
Порада: варити гарбуз можна на молоці, м'ясному або овочевому бульйоні. Це залежить від подальшого застосування пюре.
4. Поставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Зменшимо нагрів, закриємо кришкою і будемо варити на повільному вогні близько 15-20 хвилин. Гарбуз повинна стати м'якою. Її готовність перевірте проколом вилки або ножа.
5. Відвар зіллємо за допомогою друшляка, але не будемо виливати його. Він корисний, його можна просто випити, або використовувати для варіння супу, приготування смузі, рагу, випічки млинців, десертів і т. д. Відварну гарбуз потолчем товкачиком, її також можна перетерти через сито або перебити блендером.
6. У нас вийде однорідна гладка маса.
7. Все, гарбузове дієтичне пюре готове! Якщо воно вийде занадто водянистим, то відкиньте його на дрібне залізне сито, щоб стекла зайва рідина. Використовуйте його за призначенням або зберігайте в холодильнику тиждень, в морозильній камері — 3 місяці.
PS: Зазначу також, що приготувати корисне і смачне гарбузове пюре можна з запеченого овочу в духовці. Там гарбуз запікається близько 30-45 хвилин при 200°С, поки не буде легко проколюватися виделкою. Після овоч збивається до гладкої маси.
Крім гарбуза для приготування ви можете використовувати в даному рецепті і інші овочі, наприклад, морква або кабачок. Тим самим вносячи смачне і корисне різноманітність у своє щоденне меню.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео, як можна приготувати суп-пюре з гарбуза від Юлії Висоцької.
Друзі, а які страви ви готуєте з гарбуза? Купуєте її у магазині чи використовуєте зі свого урожаю, вирощеного на городі? Готували ви суп-пюре або просто пюре з цього овоча?
Якщо вам сподобався рецепт, чекаю ваших оцінок. Вступайте також в групу Твоя Родзинка в Контакті і підписуйтесь на новини сайту.
З повагою, Любов Федорова.