Страву зі стручковою квасолею. Крокети з квасолі.
Стручкова квасоля буває різна - коротка і довга, пряма і спіралеподібна, зелена і строката. Дуже зручно мати в запасі в морозильнику пакетик замороженої стручкової квасолі, щоб швиденько з неї що-небудь приготувати. У мене в холодильнику завжди є яка-небудь заморожування з овочів.Якщо ви купуєте розвісну стручкову квасолю, то стручки треба вибирати гладкі, хрусткі і яскраві. На дотик вони гнучкі і бархатисті. Для салатів квасолю відварюють до готовності і швидко охолоджують, для чого занурюють у воду з льодом, що дозволяє зберегти її приємний зелений колір. Зелену стручкову заморожену квасолю можна додавати в щі, борщі, розсольники, супи-пюре, в другі страви, консоме. Можна приготувати оригінальний гарнір: жменю квасолі обернути скибочкою бекону. Такі «снопи» з квасолі треба прогріти в олії на сковороді. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує приготувати не менш оригінальне і смачне овочеве страву зі стручковою квасолею – крокети з квасолі. Для прихильників вегетаріанської кухні, так і просто для любителів овочів це блюдо напевно припаде до смаку. Ну а для м'ясоїдів, крокети з квасолі теж можна приготувати і подавати до других страв - риби, м'яса, птиці. Це неймовірно смачний гарнір!
Вам знадобиться:
320 г замороженої стручкової квасолі
500 г картоплі
6 яєць
100 г рослинної олії (для фритюру)
40 г борошна
60 г панірувальних сухарів
40 г вершкового масла
Відваріть окремо в підсоленій воді стручкову квасолю і очищену картоплю до готовності, на це піде не більше 20 хвилин. Воду злийте, картопля розімніть в пюре, трохи охолодіть і заправити сирими жовтками разом з вершковим маслом - все робимо готуємо звичайне пюре. Квасоля наріжте шматочками завдовжки близько 5 мм і змішайте з картопляним пюре. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки. Запаніруйте їх у борошні, занурте в сирий яєчний білок, потім обваляйте в сухарях. Обсмажте в сильно розігрітому фритюрі на сковороді або у фритюрниці. Смачне овочеве страву зі стручковою квасолею - готово.
Приємного апетиту!