Смачний і корисний салат з капусти і волоських горіхів
Сучасну кухню без капусти просто неможливо уявити. Вона заслужено завоювала своє почесне місце в супах, других стравах, закуски і салати. На прилавках ринків і полицях магазинів є величезна різноманітність сортів капусти: червонокачанна, брюссельська, броколі, цвітна, пекінська, савойська, кольрабі. Але особливо величезною популярністю користується білокачанна капуста. З нею ні один інший вид не зрівняється. Саме вона і займає головне місце в сьогоднішньому рецепті холодної вітамінної закуски на стіл. Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачне і корисне страву - "Салат з капусти і волоських горіхів". Капустяні салати завжди соковиті, легкі і барвисті. І нехай вони не зовсім святкові, однак, їх завжди можна оригінально оформити і подати на урочистий захід. Це чудове доповнення до будь-якого гарніру, а для тих, що худнуть людей такий салат може виступати в ролі вечері. Крім того салат з капусти і волоських горіхів дуже багатий на вітаміни, володіє приємним смаком, а сам рецепт швидко готується. Заздалегідь такий салат зазвичай не робиться, оскільки він довго не зберігається. Але якщо необхідно приготувати завчасно, то всі продукти (крім капусти і зеленої цибулі) покришіть, складіть у посуд з кришкою і тримайте в холодильнику. Солити і заправляти майонезом або іншим соусом не треба. Це зробите перед подачею, інакше з капусти виділиться багато соку і салат стане водянистим. Чому ще я не раджу заздалегідь шаткувати капусту і зелений лук, для того, щоб не позбавити овочі частини вітамінів. Якщо ваша мета – втрата зайвої ваги, то зробіть блюдо менш калорійним і більш дієтичним. Для цього майонез замінити оливковою олією, лимонним соком, знежиреним йогуртом або сметаною середньої жирності - 15%. Якщо ви любите як салатної заправки майонез, то використовуйте його домашній варіант, а не магазинний. Також не варто обсмажувати на сковороді волоські горіхи, тільки якщо злегка підсушити або зовсім використовувати їх у сирому вигляді. Для різноманітності в рецепт капустяного салату можна додати зелений горошок, натерту моркву, свіжий огірок, листя салату та інші продукти за смаком. Така страва є супер джерелом багатьох вітамінів і мінеральних речовин для організму. Воно поліпшить травлення і налагодить роботу кишково-шлункового тракту. Крім того, капуста - це джерело натуральних харчових волокон, які сприяють швидкому насиченню, легкому очищенню організму і схуднення.
Салат з капусти і волоських горіхів, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Білокачанна капуста – 200-300 г Яйця – 2 штуки Зелена цибуля – пучок Сіль – за смаком Волоські горіхи – 50 г Майонез або сметана для заправки
Приготування:
Щоб приготувати смачний салат з білокачанної капусти потрібно обов'язково вибрати для нього свіжий і соковитий качан. Якщо у вас росте своя капуста, зрізуючи її прямо з грядки в городі, вилок таким і буде. В магазині ж може попастися завалящу товар, тому тут потрібно бути особливо уважним, якщо ви купуєте білокачанну капусту для салату. Капуста в цьому році порадувала нас своїм урожаєм: кочны вродили міцні і соковиті, в самий раз для такого легкого, вітамінного салату.
1. З качана знімемо самі верхні листки. Від капусти відріжемо необхідну частину, вимиємо її, обсушим паперовим рушником і нашинкуем соломкою. Якщо овоч не дуже м'який, то перетріть його руками. Після приправимо сіллю і придавим кілька разів, щоб пустили сік листя.
2. Яйця відваримо круто. Для цього опустимо їх у холодну воду, доведемо до кипіння і проваримо 10 хвилин. Після заллємо холодною водою, повністю остудимо, очистимо від шкаралупи і наріжемо кубиками.
3. Зелена цибуля помиємо, высушим і нашинкуем.
4. Всі інгредієнти кладемо в глибоку тару і додамо майонез.
5. Перемішаємо продукти, спробуємо салатик на смак і за необхідності відкоригуємо сіллю.
6. Волоські горіхи, обсушим на сухій сковороді 2-3 хвилини без використання масел. Якщо ви захочете їх обсмажити, слід пам'ятати, що горіхи самі по собі досить жирний продукт і при легкому їх нагріванні вони виділяють масла, тому доливати в сковороду олію додатково не потрібно. При цьому постійно перемішуйте їх, щоб вони не підгоріли.
Салат викладемо на піалу і зверху прикрасимо половинками ядер волоських горіхів . Горіхи можуть бути як цілими ядрами, так, і поламані на дрібні шматочки. Подавайте страву відразу після приготування, оскільки свіжі овочі в салатах зберіганню не піддаються. Ось чому я рекомендую всім салати зі свіжих овочів робити самим, а не купувати готові в супермаркеті!
Як бачите, рецепт простий, на його приготування піде мінімум часу. Вживайте капустяний салат щодня, як гарнір, або як основне блюдо. Додаючи в нього різні сирі овочі блюдо ніколи не буде набридати, принесе величезну користь для вашого здоров'я.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео, як приготувати смачний салат з меню грузинської національної кухні "Пхали".