Закуска з помідорів черрі з сиром і часником, рецепт з фото
Помідори черрі з сиром і часником — оригінальна закуска, яка служить альтернативою знайомим салатів. Вона досить просто і легко готується, і зі столу летить за лічені секунди. Підійде це красиве, ефектне смачна страва до щоденного вечері і святкового столу, як аперитив перед головною стравою, так і у вигляді закуски під алкоголь. Спробуйте приготувати холодну закуску - помідори черрі в сирній оболонці і ви будете приємно здивовані новим незвичайним смаком.
Крім цього, дане блюдо ще й досить корисне. Адже маленькі помідорчики багаті багатьма речовинами, потрібними для нашого організму, як вітамін С, магній, залізо, кальцій, йод і т. д.
Зазначу, що закуску можна готувати всередині не тільки з черрі, але і з виноградинкой або оливкою. Також сирні кульки можна додатково обсипати рубаною зеленню, товченими горіхами або меленою паприкою. Крім того їх використовують для прикраси різних других страв або салатів. Ще міні-кульки добре нанизувати на шпажки, чергуючи з сиром, креветками або шинкою - в такому колоритному виконанні це буде чудово виглядати на столі для фуршету. Твоя Ізюминка пропонує приготувати святкову закуску з помідорів черрі з сиром і часником, рецепт з покроковим фото.
Вам знадобляться продукти:
Помідори черрі – 15 штук
Плавлений сир – 100 грам
Яйце – 1 штука
Часник – 2 зубчики або за смаком
Майонез – 50 грам
Сіль – за смаком
Приготування закуски з черрі з часником і сиром:
1. Яйце відваримо круто в злегка підсоленій воді (для того, щоб шкаралупа яєць у не лопнула під час варіння, так і процес самої прискорюється варіння). Потім добре його охладим, помістивши в холодну воду, очистимо від шкаралупи і натремо на середній тертці. Крупну тертку не застосовуйте, інакше кульки будуть дивитися грубувато.
2. Плавлений сир натремо на середній тертці. плавлений сир легше натирався, попередньо покладіть його на 20 хвилин в морозильну камеру.
3. Часник очистимо від лушпиння, помиємо і видавив через прес. Якщо у вас немає чеснокодавилки - зубчики дрібно порубаєте ножем.
4. Наллємо майонез і добре змішаємо між собою продукти. Майонез додавайте поступово, щоб не переборщити, т. к. консистенція сирної маси не повинна бути рідкою.
5. З помідорів черрі видалимо плодоніжки, помиємо їх і высушим паперовим рушником.
6. Візьмемо порцію сирної маси - близько десертної ложки, і розімніть її в коржик, на середину якої покладемо помідорчик.
7. Між долонь скачаємо закуску в кульку. Раджу робити ці процеси вологими руками, тому долоні постійно змочуйте водою.
8. Готової закускою з помідор черрі з сиром і часником сервіруйте блюдо і прикрасьте її зеленню.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео, як вибирати томати.