Млинцеві рулетики. Млинцеві рулетики з цукіні і рікотта. Гарячі закуски.
Добрий день, друзі, попереду нас очікує 8 Березня і масляний тиждень, а тому сьогодні у нас буде незвичайний, смачне, святкове блюдо - млинцеві рулетики з рікоттою і цукіні. Такі апетитні, красиві рулетики можна покуштувати в ресторанах Мілана - це страва, є популярної італійської закускою. Причому тут масляна запитаєте ви, але справа в тому, що для приготування цих рулетиків потрібно буде спекти млинці. Ось Твоя Ізюминка пропонує вам приготувати ці млинцеві рулетики, традиційну італійську закуску, на святковій масляного тижня. Якщо ви не зможете дістати рікотту, то можна обійтися і без цього інгредієнта - замінити його домашнім сиром або сиром.
Вам знадобиться:
200 мл молока
5 яєць
70 г борошна
600 г невеликих цукіні
100 г шинки
100 г тертого сиру пармезан
250 г сиру рікотта (домашнього сиру або сиру)
3 столові ложки панірувальних сухарів
зубчик часнику
шавлія і м'ята за смаком
60 г топленого масла
оливкова олія
сіль, перець, мускатний горіх за смаком
Цукіні наріжте соломкою і тушкуйте з оливковою олією 3-4 хвилини на сковороді. Туди ж додайте подрібнений зубчик часнику і якщо бажаєте, то можете приправити травами - трохи шавлії і м'яти. Шинку також наріжемо соломкою і разом з цукіні згасимо ще пару хвилин.
В остиглі овочі додамо сир рікотта, 70 г тертого пармезану (замість пармезану можна взяти будь-який твердий сорт сиру), 2 жовтки, сіль , перець і мускатний горіх за смаком.
Все ретельно перемішайте, начинка для рулетиків у нас готова.
Тепер потрібно приготувати млинцеве тісто: молоко збийте 3 яйця і весь час помішуючи додавайте потроху борошно, топлене масло, вийде рідке тісто. З нього випечемо 6 тонких млинців розміром 25-28 см ( для цього потрібно взяти сковороду середнього діаметра).
Начинку тонким шаром викладемо на кожен млинець, і складемо їх по три штуки в дві стопки. Загорніть кожну стопку млинців в рулетики і наріжемо на шматочки.
Викладемо рулетики у вогнетривку форму, змащену маслом, посиплемо їх зверху панірувальними сухарями і залишилися сиром. Поставте запікати млинцеві рулетики в духовку нагріту до 200 градусів до утворення рум'яної скоринки на них.
Подають рум'яні апетитні млинцеві рулетики з цукіні і рікоттою гарячими.
Приємного апетиту!