Страви з хліба. Пудинг з хліба. Пудинг апельсиновий.
З хлібом можна не тільки їсти. З нього можна готувати. Існує ряд цікавих страв, де хліб є чи не основним, але у всякому випадку визначальним родзинку інгредієнтом страви. Хліб однаково гарний як доповнення до супів (всілякі грінки) і як основа для страв. В хлібних крихтах ми пануємо м'ясо і рибу. Подрібненими сухарями або кубиками хліба покриваємо запіканки. Без нього не можуть обійтися м'ясний і рибний фарш. З хліба готується смачний напій – квас. А з квасу – окрошка, незамінна в спекотні літні дні. Цього разу Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачний, ніжний, що тане в роті апельсиновий пудинг з хліба.
Вам знадобиться:
6 скибочок білого хліба без кірок, можна взяти черствий хліб 50 г родзинок без кісточок 1 апельсин 40 г вершкового масла 200 мл молока 200 мл вершків 33% жирності 3 яйця ваніль на кінчику ножа 6 столових ложок цукрового піску або цукрової пудри
Натремо цедру з вимитого апельсина, додамо в неї промитий ізюм, і заллємо цю суміш свіжовичавленим соком апельсина. Залишимо просочуватися і розбухати ізюм на 1,5 години. Розігріємо духовку до 170 градусів. Білий хліб змастимо вершковим маслом і наріжемо на невеликі шматочки. Укладемо на дно форми, зверху заллємо сумішшю родзинок, цедри і апельсинового соку. У блендер помістимо охолоджені молоко, вершки (молоко та вершки беремо з холодильника, вони повинні бути холодними), ваніль на кінчику ножа, 4 столові ложки цукрового піску або пудри, 1 ціле яйце і 2 жовтки, Непогано також охолодити в холодильнику віночок і посуд для збивання. Взобьем суміш у блендері протягом 1-2 хвилин, поки вершки не загустеют (при цьому починаємо збивати з малих оборотів, швидкість збільшуємо поступово). Обережно заллємо збиті вершки в форму і дамо постояти 15 хвилин. Потім зверху посиплемо залишилися 2 столовими ложками цукру (можна брати і цукрову пудру) і відправляємо запікатися в добре розігріту духовку не менше півгодини.
Апельсиновий пудинг з хліба готовий. Ось такий економічний рецепт можна приготувати з черствого білого хліба.
Приємного апетиту!