Печиво-сердечки з вишнею
Добрий день, друзі, наближається дуже романтичний і полюбився в нашій країні свято – День святого Валентина. Це свято просто створений для того, щоб дарувати любов і щастя. Багатьом напевно захочеться приготувати на стіл щось особливе, незвичайне. Навіть знайоме блюдо змінитися, якщо його викласти і прикрасити у формі сердечка. Твоя Ізюминка пропонує до святкового столу на день всіх закоханих спекти смачне і ароматне цукрове печиво – сердечки з вишнею. Такі милі «валентинки» приготувати зовсім нескладно – вони випікаються всього за 10 хвилин і будуть дуже до речі на вашому столі для романтичного чаювання.
Вам знадобиться:
300 г пшеничного борошна
2 яйця
200 г вершкового масла
100 г цукрової пудри
100 г сушеної вишні
20 г ванільного цукру
1/4 чайної ложки солі
Вершкове масло вийміть з холодильника, хай поки воно розм'якшується.
Борошно просіваємо через сито і частина її викладемо на стіл гіркою , зробивши в центрі поглиблення, уб'ємо туди 2 яйця, додамо цукрову пудру (можна просто цукровий пісок), сіль і ванільний цукор. Замішуємо густе тісто.
Поріжемо вишню на невеликі шматочки, до слова сказати, замість вишні можна взяти родзинки без кісточок, сушену полуницю або журавлину.
Вершкове масло і вишню додаємо до тіста, туди ж висипаємо борошно, знову все замішуємо до отримання гладкого, еластичного тіста. Приберемо його на 10 хвилин у холодильник (щоб при розкочуванні воно не прилипало до рук).
Дістаємо з холодильника тісто і тонко розкачуємо його в рівномірний пласт. Фігурними формами вирізаємо сердечка і викладаємо їх на деко, попередньо застеливши його папером для випічки.
Ставимо випікати в попередньо нагріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, не більше. Печиво тонке і потрібно дивитися, щоб воно не підгоріло. Маленькі «валентинки» при бажанні можна посипати цукровою пудрою або прикрасити глазур'ю, тоді вони стануть ще солодше.
Печиво-сердечки з вишнею готові, залишилося тільки красиво оформити стіл і тоді у вас вийде справжній романтична вечеря для двох.
Приємного апетиту!