Як зварити смачну кукурудзяну кашу на воді
27.06.2017 0

Як зварити смачну кукурудзяну кашу на воді

Різне
В закладки


kukuruznаyu-каѕһа-na-vode

Кукурудзяна каша – розкішний низькокалорійний гарнір зварений на воді. Це дуже корисний продукт, який рекомендують вживати маленьким дітям, людям похилого віку і тим, хто стежить за фігурою і вагою, кому показано з яким-небудь захворюванням легкі, дієтичні страви. Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачне, корисне, дієтичне блюдо - кукурудзяну кашу на воді.

Кукурудзяні злаки дуже багаті вітамінами, клітковиною, амінокислотами, залізом, кремнієм. Цінність каші оцінена в багатьох країнах світу, де її готують по-своєму. Так, вона вважається національним стравою Молдавії, де готують мамалигу, в Італії – поленту, Карпатах – бонош, Грузії – гомі. Також чимало рецептів приготування кукурудзяної крупи спіткали і російські господині. Її варять на молоці, воді, суміші цих рідин, з додаванням олії, цукру, сухофруктів, горіхів, цукатів. Блюдо роблять на плиті, томят в духовій шафі, готують в мікрохвильовій печі.

Пропоную подивитися відео про користь кукурудзяної крупи для здоров'я людини.

Особливості приготування каші з кукурудзяної крупи в домашніх умовах

  • Кукурудзяна крупа не повинна бути відволожилася, інакше при варінні утворюються грудки і виникне неприємний присмак.
  • Крупу необхідно промити холодною проточною водою. Найзручніше це робити в дрібному залізному ситі. Через нього разом з водою вийде вся пил.
  • Використовуйте товстостінну каструлю, оскільки каша повинна нудитися, а в тонкій посуді вона прикипить до дна. Якщо ж сотейник з тонкого матеріалу, то кашу постійно помішуйте, щоб вона не пригоріла.
  • Час варіння крупи залежить від ступеня його помелу. Зазвичай у продажу представлений середній помел, для якого достатньо півгодини.
  • При варінні, в залежності від призначення страви, додається сіль або цукор.
  • В якості рідини використовують молоко, воду або комбінують продукти. Для гарніру на вечерю до м'яса і овочів краще використовувати воду, а для сніданку більш ніжну кашу з молоком.
  • Консистенція каші може бути різна. Для рідкісної, на один стакан крупи, використовуйте 4 склянки рідини, більш густого гарніру – 3 склянки.
  • Незалежно від кількості використовуваної рідини, готове блюдо завжди загусне.
  • Якщо каша вийшла дуже густий або її хочете розбавити, то це можна зробити не тільки молоком або водою, але і фруктовим пюре або йогуртом.

Інгредієнти до рецептом "Кукурудзяна каша на воді"

Кукурудзяна крупа – 1 склянка Питна фільтрована вода – 3 склянки Сіль – за смаком Вершкове масло – 50 г

Примітка: якщо кашу будете подавати з солодкими фруктами, то кількість солі зменшити або взагалі замінити цукром або медом.

Як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах

1. Для приготування кукурудзяної каші на воді знадобиться: крупа, сіль і вершкове масло.1

2. Кукурудзяну крупу переберемо, прибравши чорні камінці і сміття.2

3. Насыплем її в дрібне залізне сито і промиємо під проточною водою.3

4. Пересыплем кукурудзу в каструлю і додайте трохи солі. З сіллю не переборщіть, краще її додасте, коли каша буде майже готова.4

5. Заллємо крупу водою і відправимо на плиту.5

6. Як закипить, убавим температуру до мінімуму і будемо варити під закритою кришкою 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності не забудьте спробувати її на смак, за необхідності додайте солі.6

7. У готову гарячу кашу покладемо вершкове масло.7

8. Перемішати, щоб масло розплавилося і розподілилося по всій масі.8

9. Подавайте до столу кашу з будь-яким гарніром. Враховуйте, що після готування вона виходить тягучим, а після остигання густіє і перетворюється в однорідну масу. Однак повторно її підігрів, вона знову стає розсипчастою.9

Приємного апетиту!

PS: Подібним чином кукурудзяну крупу можна готувати в інший кухонної техніки.

  • В духовці. Для цього її закладіть в горщики, залийте окропом, закрийте кришкою і тримайте в духовці при 180°С 1 годину.
  • В мікрохвильовій печі. В скляну ємність насипте крупу, залийте водою, краще окропом і варіть 7 хвилин при максимальній потужності. Після перемішайте і продовжуйте варити ще 5 хвилин.

Друзі, я ви балуєте себе смачними і корисними кашами на сніданок? Які з них ви найбільше любите готувати і віддаєте перевагу їсти з ранку?

Проголосуйте за рецепт, мені важливо знати вашу думку! Вступайте в групу Твоя Родзинка в Контакті і підписуйтесь на розсилку сайту, щоб бути в курсі новин!

З повагою, Любов Федорова.

Комментарии (0)
Додати коментар
Салат з печеного буряка з волоськими горіхами і часником
Загальновідомо, що хороше самопочуття і бадьорість духу будь-якої людини підтримується за рахунок правильного здорового харчування. Але тут важливо, щоб страви були
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній
Смачний і корисний салат з капусти і волоських горіхів
Сучасну кухню без капусти просто неможливо уявити. Вона заслужено завоювала своє почесне місце в супах, других стравах, закуски і салати. На прилавках ринків і полицях
Смачна і корисна вітамінна суміш із сухофруктів з горіхами, лимоном і медом
Навесні зростає ризик підхопити простудне захворювання, оскільки наш організм ослаблений і відчувається нестача вітамінів. Тому в ці дні стає особливо актуальною
Арахісова халва, рецепт приготування в домашніх умовах
Східна солодкість, халва, відома ще з часів глибокої старовини. В сьогоднішні дні вона популярна у багатьох народів. Ну, а ми її пам'ятаємо ще з дитинства. Готують