Грибний крем суп з вершками рецепт з покроковим фото
Ситні, густі та запашні вершкові супчики стають досить актуальними з настанням перших осінніх холодів і продовжують утримувати свої провідні позиції на протязі усієї зими. З безлічі варіантів вершкових юшок нічого не придумаєш краще, ніж вишуканий грибний крем суп з вершками і плавленим сиром. Такі супи ароматно пахне і дарують особливий настрій. Характерно це і для звичайних печериць, але найбільш ароматнейшими виходять супи, зварені з лісових грибів. Утім, кожен рецепт грибного супу у вигляді пюре, підійде до будь-якого столу включаючи святковий, оскільки він припаде до смаку всім, навіть самим вибагливим гурманам.
Як приготувати грибний крем суп
Приготувати грибний крем суп можна:
- з свіжих,
- сушених,
- заморожених грибів.
При цьому в залежності від того, які гриби ви берете за основу супчика, відрізняється техніка і послідовність приготування страви:
- Заморожені гриби відразу опускають у киплячу воду і варять до готовності.
- Сушені гриби перед застосуванням заливають водою і залишають настоюватися до повного їх розм'якшення. Після чого в цьому бульйоні варять до готовності.
- Свіжі гриби для більш сильного аромату перед додаванням в суп обсмажують на вершковому маслі або відразу відварюють.
Якщо ви у пошуках легкого рецепти смачного і ситного супчика, то пропоную вам зварити грибний крем-суп з білих сушених грибів. Це незмінно смачно, дуже привабливо і дуже просто. Головне мати в кухонному арсеналі стаціонарний або занурювальний блендер, або мультимашину. Будь-цей електроприлад впорається із завданням, подрібнить і перетворить продукти в густий апетитний супчик. Буквально за 20 хвилин у вас буде на обідньому столі приголомшлива, навариста і ароматна грибна юшка.
Грибний крем суп з вершками рецепт з покроковим фото
Інгредієнти
Білі сушені гриби – 25 г Плавлений сир – 200 г Вершки – 200 мл (з високим відсотком жирності) Морква – 1 штука (великого розміру) Пісне масло – для смаження Цибулина – 1 штука (великого розміру) Часник – 2-3 зубчики Кріп – кілька гілочок Сіль – за смаком Чорний мелений перець – за смаком
Приготування
1. Сухі білі гриби заллємо окропом і залиште настоюватися на 15-20 хвилин. Якщо ви заллєте водою кімнатної температури, то витримайте їх близько години.
2. Після виймемо шумівкою гриби наріжемо середніми шматочками.
3. На сковороді в рослинному маслі злегка їх обсмажимо до появи легкого рум'янцю.
4. Моркву і цибулину очистимо, наріжемо і викладемо в прогріту сковороду з олією.
5. Спассеруем овочі до прозорості.
6. Увіллємо до них вершки.
7. Прогреем їх, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
8. Тим часом натремо на тертці сир.
9. Кріп помиємо і наріжемо, часник очистимо від лушпиння.
10. У варильну каструлю перельем грибну рідина. Додамо тушковані овочі з вершками. За допомогою блендера переб'ємо продукти до однорідності.
11. Покладіть в каструлю плавлений сир, смажені гриби, подрібнений кріп і видавити через прес часник.
12. На повільному вогні постійно помішуючи, нагрівайте суп, щоб плавлений сир повністю розчинився. Після зніміть каструлю з плити.
плавлений сир швидше розчинився в супі раджу його подрібнити. Це можна зробити ножем, нарізавши його на шматочки, або натерти на крупній тертці (для цього плавлений сир попередньо потрібно ненадовго помістити в морозильну камеру).
13. Відразу розливайте супчик по піалах і подавайте до обіднього столу.
У мене вийшов досить густий грибний крем-суп, яким він повинен бути в ідеалі. Однак, якщо у вас він вийде занадто густим, додайте в каструлю трохи рідких теплих вершків, бульйону або води.
Твоя Ізюминка бажає вам приємного апетиту!
Пропоную подивитися простий рецепт приготування смачного ароматного супу з білих сухих грибів.
Друзі, буду рада, якщо ви в коментарях поділіться рецептом свого фірмового грибного супу, смачного і коханої у вашій сім'ї першого страви. Голосуйте за цей рецепт, ставте лайки, діліться в соціальних мережах, натискаючи кнопочки, беріть участь у зірковому голосуванні. Буду рада вас бачити в рядах передплатників мого блогу і групи Твоя Родзинка в Контакті (обидві форми праворуч на сайті).
З повагою, Любов Федорова.