Класичні рецепти популярних салатів.
Ніщо так не створює відчуття свята на вашому застілля, як смачно приготований салат. Під салатом зазвичай розуміється страва у вигляді суміші різних подрібнених продуктів, заправлених відповідним соусом. У сучасній кухні існує величезна різноманітність салатів, як холодних, так і гарячих. У найпопулярніших є свої назви, наприклад, цезар, олів'є, грецька, вінегрет та інші. Але так само існує безліч цікавих авторських рецептів. Які салати будуть красуватися на вашому столі, і радувати гостей і домочадців – вирішувати вам. Ви можете приготувати що-небудь смачне з популярних і улюблених салатів.
Салат «Цезар»
Найбільшою своєю популярністю салат цезар став користуватися лише кілька років тому. Однак зараз це блюдо очолює список улюблених салатів мало не кожного другого. «Цезар» є винаходом північноамериканської кухні. Слід зазначити, що у даного салату існує кілька рецептів, при чому рецепт приготування домашнього салату значно відрізняється від ресторанного.
Ми розповімо вам рецепт домашнього цезаря з куркою.
Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти:
одна куряча грудка
пол пучка салату «Ромен»
три скибочки білого хліба
помідорчики черрі-100 г
50 г сиру «Пармезан»
4 столові ложки оливкової олії
сухе біле вино
сіль, перець, часник
соус:
150 г майонезу і натурального йогурту
20 г каперсів, діжонської гірчиці і тертого пармезану
100 г філе анчоусів
Ця кількість розрахована на 10 порцій соусу. На 1 порцію буде потрібно 3 столових ложки соусу. Готовий соус може зберігатися в холодильнику близько тижня.
Як готувати:
1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками поздовжньої форми, додаємо сіль, перець за смаком і обсмажуємо в оливковій олії, при цьому на сковороду додаємо трохи білого вина.
2. Видаляємо скоринки від хліба і ріжемо його на шматочки. Потім обсмажуємо на оливковій олії з додаванням часнику.
3. Перемішуємо в блендері всі інгредієнти для соусу.
4. Промиваємо листя салати і рвемо руками.
5. Листя салату заправляємо соусом, додаємо курку і ретельно перемішуємо і викладаємо на тарілку.
6. Далі додаємо до салату помідори, сир і отримані грінки.
Ваш салат готовий. Ви можете подати його як порційно, так і на загальному блюді. Приємного апетиту!
Салат «Олів'є»
Що стосується олів'є, то класика вічна. цей Салат має дуже багату історію. Вважається, що олів'є має французьке походження. Великою популярністю він користується на всьому пострадянському просторі. Це пояснюється тим, що до складу олів'є входять відносно недорогі інгредієнти, і він є досить простим у приготуванні. Цікаво те, що якщо подивитися кулінарні книги різних готовий видання, то рецепти олів'є будуть сильно відрізнятися один від одного залежно від продуктів, доступних в магазинах. Тому з упевненістю олів'є можна назвати народним салатом.
Ось один з варіантів рецепта приготування олів'є, так званий радянський.
Інгредієнти:
4 штуки картоплі, відвареної в мундирі
2 штуки вареної моркви
варена ковбаса (можна замінити вареною яловичиною)
ріпчаста цибуля 1 штука
4 штуки варених в круту яєць
100 г зеленого горошку
3 штуки маринованих огірків середнього розміру
250-200 г майонезу
сіль, перець
Приготування:
- Нарізаємо кубиками картоплю, моркву, відварені яйця, варену ковбасу чи яловичину, мариновані огірки – все поміщаємо в ємність, у якій зручно буде перемішувати салат.
- Додаємо зелений горошок, сіль, перець за смаком та майонез.
- Все ретельно перемішуємо.
Один з плюсів цього олів'є – це простота і доступність. І, звичайно ж, вас порадує смак, який поверне вас назад, у минуле!