Рулет мімоза (салат в лаваші), рецепт з фото
Сьогодні приготуємо класичне всім знайоме блюдо в цікавому новому вигляді – салат "Мімоза" в лаваші. Мої домашні ще його називають рулет "Мімоза". Це смачна і ситна закуска легкого і швидкого приготування, яку можна вважати повноцінним обідом або вечерею.
Знадобиться мінімальний набір продуктів, багато з яких практично завжди є у кожної господині в холодильнику.
Звичайно, в кулінарії існує жодна рецептура салату «Мімоза». Продукти для нього можна використовувати найрізноманітніші. Наприклад, якщо ви не любите рибні консерви, використовуйте куряче філе. Боїтеся різкого і неприємного з вуст запаху, який надає ріпчасту цибулю, замініть його зеленим яблуком. Збільшити ситність закуски, додати відварну картоплю. А щоб трохи заощадити сімейний бюджет, замість сиру твердих сортів використовуйте плавлений. У будь-якому випадку закуска буде смачна, і вона неодмінно сподобається всім, хто любить стару добру класику.
Салат «Мімоза» був популярний у давні радянські часи і сьогодні він втратив свої лідируючі позиції. Але, оформивши його у новому своєрідному варіанті, рулетом в лаваші, він знову знайде популярність і стане незамінним блюдом на урочистому застілля.
Звісно, як готувати рулети з лаваша, знає кожна господиня. Це гранично проста задача, яка не вимагає ні кулінарного досвіду, ні особливої майстерності, ні багато часу. Однак, можливо, хтось стикається з приготування такої закуски вперше, і даний покроковий рецепт з фото "Мімоза" в лаваші буде вельми актуальне.
Для приготування оригінальної закуски "Мімоза" в лаваші вам знадобляться продукти:
Лаваш – 3 штуки
Рибна консерва – 3 штуки (риба може бути будь-яка: скумбрія, горбуша, сайра, салака)
Морква – 5 штук середнього розміру
Яйце – 4 штуки
Твердий сир – 250 грам
Ріпчаста цибуля – 2 штуки
Зелена цибуля – 2 пучка
Майонез – 200 грам
Оцет – 2 столові ложки
Цукор – 0,5 чайної ложки
Процес приготування рецепту рулет "Мімоза" в лаваші:
1. Першим ділом відваримо моркву і яйця, після залишимо їх остуджувати. Так як цей процес довготривалий, рекомендую зробити його з вечора, а вранці вже приступати до приготування закуски.
2. Коли продукти будуть підготовлені, починайте готувати закуску з ріпчастої цибулі, а саме: очистіть, наріжте півкільцями і замаринуйте в теплій воді з додаванням оцту і цукру. Залиште цибулю маринуватися і приступайте за наступні продукти.3. Яйця очистимо від шкаралупи і натремо на крупній тертці.4. Морква, також очистимо і натремо.5. Слідом натремо сир.6. Зелена цибуля помиємо і подрібнити.7. Рибну консерву відкриємо, дістанемо рибу і наріжемо її крупними шматочками.8. Всі продукти (морква, яйця, рибну консерву, сир, зелена і ріпчаста маринований лук) кладемо в салатницю і додати майонез.9. Перемішати салат.10. Лаваш розстелимо на столі і тонким шаром нанесемо салат.11. Загорнемо лаваш рулетом, який обернем зверху харчовою плівкою, щоб він краще і швидше просочився.12. Залишимо лаваш на 2-3 години. Після видаліть харчову плівку, наріжте рулет порційними шматочками, якими сервіруйте стіл. Смачна і оригінальна закуска рулет "Мімоза" в лаваші готова!
Приємного апетиту!