Хвіртки карельські. Карельські пиріжки. Карельські пиріжки рецепт. Хвіртки карельські рецепт.
17.07.2017 0

Хвіртки карельські. Карельські пиріжки. Карельські пиріжки рецепт. Хвіртки карельські рецепт.

Різне
В закладки


Хвіртки - карельські пиріжки з картоплею

Хвіртки – це карельські пиріжки з картоплею, улюблене блюдо фінів. Вони дуже легко і швидко готуються, робляться з житнього тіста. Відкриті хвіртки зазвичай готують з несолодкими начинками – грибами, сиром, кашею, але найчастіше з картоплею. Не будемо і ми відступати від традиційного фінської рецепту і приготуємо карельські пиріжки з картоплею. Якщо зверху на готові пиріжки покласти згорнуті в трубочки скибочки шинки, запечені зі сметаною печериці або рибний салат, то ви отримаєте незвичайну, оригінальну закуску. Гарні рум'яні, гарячі хвіртки до грибного супу.

Вам знадобиться:

для тіста:

1 стакан житнього борошна

0,5 склянки пшеничного борошна

1 склянка кисляку

сіль, сметана і жовток для змащування

для начинки:

4-5 бульб картоплі

1 яйце

20 г вершкового масла

сіль, молоко і сметана за смаком

У миску налийте кефір (замість кислого ви можете взяти кефір, молоко, сметану), додайте за смаком сіль і добре розмішайте. Борошно просіяти через сито і, потроху підсипаючи в кисле молоко, замісити густе тісто, воно не повинно прилипати до рук, бути еластичним. Нехай він полежить поки під поліетиленовою плівкою. А ми тим часом займемося начинкою.

Готуємо картопляне пюре. Пюре можна приготувати двома способами - можна картоплю зварити в мундирі, очистити його, потовкти і приготувати пюре з додаванням олії, молока сирого яйця, сметани і солі. А можна картоплю очистити від шкірки, зварити в підсоленій воді і таким же способом з нього приготувати пюре.

З тіста скачайте «ковбаску». Відрізаючи від неї однакові шматочки, розкачайте кожну в невелику плоску корж товщиною приблизно 1,5-2 мм, присипте борошном і викладіть в стопку. Щоб хвіртки вийшли акуратними, правильної форми, їх можна фігурно вирізати за допомогою блюдця.

На кожну корж викладіть пюре – приблизно 2 столові ложки, краю защепніть, залишивши середину пиріжків відкритою. Зверху змастіть карельські пиріжки з картоплею сумішшю сметани і яєчного жовтка. Поставте в духовку випікати 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

Твоя Ізюминка бажає вам приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Пишні і ніжні американські млинці на кефірі (панкейкі). Всі секрети приготування
Твоя Ізюминка напередодні Масниці і в знак інтернаціональної дружби, пропонує спекти американські млинці на кефірі. Вони неймовірно м'які, пишні й пористі, у них тонкий
М'ясо по-карельські. М'ясо в горщику по-карельські. Рецепт приготування м'яса в горщиках
Фіни, як і слов'яни, воліють ситну домашню кухню, неодмінно зі свіжим хлібом на столі. Незважаючи на важкі назви, фінські національні страви дуже прості у приготуванні.
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра
Млинцеві рулетики. Млинцеві рулетики з цукіні і рікотта. Гарячі закуски.
Добрий день, друзі, попереду нас очікує 8 Березня і масляний тиждень, а тому сьогодні у нас буде незвичайний, смачне, святкове блюдо - млинцеві рулетики з рікоттою і