Пишні і ніжні американські млинці на кефірі (панкейкі). Всі секрети приготування
Твоя Ізюминка напередодні Масниці і в знак інтернаціональної дружби, пропонує спекти американські млинці на кефірі. Вони неймовірно м'які, пишні й пористі, у них тонкий і ніжний смак і аромат. Сам рецепт приготування дуже простий, а інгредієнти потрібні ті ж, що і для звичайних млинців. До того ж дана рецептура залишає величезне поле для творчості. Наприклад, ці млинці можуть стати базовими і на їх основі можна робити різні варіанти: додавати лимонну цедру, чорницю, шматочки шоколаду. Ще можна проводити всілякі експерименти з соусами і видами борошна.
Головне завжди залишиться незмінним: ніжні, пухнасті, по своїй товщині нагадують оладки, тануть у роті американські млинці. А для того, щоб вийшли саме такі легкі, повітряні, пишні млинці, які мають назву панкейкі, потрібно дотримувати певні умови при їх приготуванні.
Секрети приготування ніжних і пишних панкейків:
- Розпушувач. Головна відмінність цих млинчиків полягає в тому, що робляться вони на соді.
- Рідка основа. В якості рідкої основи використовується кефір або кисле молоко.
- Технологія приготування. Тісто збивається міксером після додавання кожного інгредієнта. Головним моментом є те, що сухі і рідкі інгредієнти змішуються безпосередньо перед смаженням. Тоді млинці придбають пухнастість і м'якість.
- Швидкість приготування. Не варто тісто довго місити і давати йому "відпочити", інакше вийдуть млинці гумові і щільні.
Подаються панкейкі на своїй батьківщині, у Сполучених Штатах, в основному на сніданок, викладені на тарілку стопкою один на одного. Між кожним з них кладеться маленький шматочок вершкового масла, яке плавиться від гарячої їх температури. А зверху ласощі щедро поливається кленовим сиропом. Проте в нашій країні досить все простіше: американські млинці панкейкі можуть бути викладені в глибоке блюдо, а в центрі столу поставлена піала з медом, ягідним варенням, карамельним або шоколадним соусом.
Пишні та повітряні американські млинці на кефірі (панкейкі), покроковий рецепт з фото
Інгредієнти:
Борошно – 150 гр Кефір – 200 гр Яйце – 1 штука Рослинна рафінована олія – 2 столові ложки Сіль – щіпка Цукор – за смаком Харчова сода – 1 чайна ложка без гірки
Щоб приготувати американські млинці панкейкі вам знадобиться міксер або подрібнювач:
1. Кефір наллємо в будь-яку глибоку ємність, в якій надалі будемо замішувати тісто, і додамо до нього соду.
2. Поставимо ємність з кефіром на водяну баню, таким чином, щоб миска з кефіром не стикалася з киплячою водою. Будемо нагрівати до тих пір, поки не з'являться на поверхні характерні бульбашки. При цьому стежте, щоб кефір не закипів.
3. Потім в ємність з кефіром уб'ємо яйце, насыплем щіпку солі і цукор.
4. Взобьем міксером продукти до однорідності і насыплем просіяне борошно.
5. Ще раз все змішаємо, наллємо рослинне масло і знову перешкодимо.
6. Сковороду добре нагріємо, як для звичайних млинців. Для підстраховки, щоб млинці не прилипли до дна, можете її поверхня зовсім трохи змастити маслом. Після, столовою ложкою візьмемо порцію тіста і виллємо його на сковороду. Воно саме розтечеться у формі круглого млинчика.
7. Як тільки на поверхні млинчиків почнуть з'являтися бульбашки, їх відразу ж перегорнемо. Прожарим із зворотного боку не більш ніж 1 хвилину. Схоплюються млинці моментально, тому від них, під час випікання, не можна йти ні на секунду.
Готові американські оладки, як у справжньому варіанті, викладемо на тарілку стопкою один на одного, і поллємо будь-яким сиропом або варенням.
Приємного апетиту!
Хочете підняти собі сонячний настрій, спечіть квіточки з половинками персиків від компоту з листкового тіста!