Імбирно-медове печиво з прянощами, рецепт з покроковими фотографіями
29.06.2017 0

Імбирно-медове печиво з прянощами, рецепт з покроковими фотографіями

Різне
В закладки


imbirno-medovoe-pechene

Імбирну випічку не назвеш традиційної, хоча останнім часом вона дуже полюбилася і вважається зимовим ласощами. Сьогодні Твоя Ізюминка хоче запропонувати рецепт імбирно-медового печива з прянощами. Напередодні довгих новорічних свят і урочистих заходів такі печенюшки можуть стати не тільки смачним смачним десертом, але і прикрасою на ялинку. Для цього потрібно підійти творчо і підібрати спеціальні забавні форми: зірочки, ялинки, зайчики, сніжинки, рукавички, сердечка і т. д. І тоді печиво поряд з медовими пряниками може стати новорічно-різдвяним ласощами, яке з легкістю додасть святкового вбрання ялинці.

Якщо у вас в будинку немає фігурних формочок для випічки, то на тесті гострим ножем можна вирізати фігурки самостійно. А якщо взагалі не хочете нічого майструвати, а просто бажаєте насолодитися смаком печива, то робіть його звичним для вас способом. Приміром, виріжте кружечки за допомогою склянки. Вирізання новорічних фігурок може стати захоплюючим заняттям не тільки для дорослих, але і для дітей. Запропонуйте їм допомогти вам в цьому, напевно, вони з радістю погодяться!

Приготувати імбирно-медове печиво зовсім не складно, а випікається воно дуже швидко. Його основа – пісочне, і хрустке розсипчасте тісто. Однак, якщо в тісто додати трохи імбиру, то вийде смачне імбирне печиво. В якості головного інгредієнта можна використовувати спецію у вигляді порошку, свіжий або сушений корінь імбиру. Будь імбир додасть випічки ні з чим не порівнянний смак і аромат. Якщо ви спробували спекти запропоновані Твоєї Ізюминкой в минулий раз імбирно-медові млинці, то вже переконалися в цьому.

Імбирно-медове печиво з прянощами, рецепт з фото

Інгредієнти0

Борошно – 250 г Кориця мелена– 0,5 чайної ложки Яйця – 1 штука Масло вершкове– 75 г Імбир (порошковий – 2 чайної ложки Сода харчова– 1 чайна ложка Кардамон, гвоздика, запашний перець– 0,5 чайної ложки Сіль – щіпка Мед – 3,5 столові ложки

Приготування

1. Борошно насыплем в миску, додаємо порошок імбиру, харчову соду, щіпку солі і мелену корицю.1

2. Якщо ви використовуєте кардамон, гвоздику і духмяний перець в молотом вигляді, то спеції відразу покладіть до борошна. Якщо, як у мене, цілі горошинки і бутони, то за допомогою млинки або подрібнювача перебити їх у крихту. Зазначу, що свіжомелені прянощі завжди надають стравам краще аромат.2

3. Перемелені спеції додаємо в ємність до борошна.3

Перемішаємо сухі інгредієнти.

4. Щоб зручніше було працювати з тестом з'єднаємо розм'якшене вершкове масло, мед і яйце в окремому посуді.4

5. Міксером або віночком розмішуєм продукти, щоб вони рівномірно розподілилися. Збивати не треба!5

6. Рідку масу виллємо до борошна з пряностыми.6

7. Замісимо тісто. Воно буде досить рідким, так і повинно бути. Далі з ним буде легше працювати.7

8. Сформуємо тісто грудочкою, обернем харчовою плівкою і покладемо в холодильник на годину, або в морозильну камеру на 20 хвилин. За цей проміжок часу воно подморозится, охолоне й стане пружним.8

9. Через певний час на пергаментним папері розкотимо тісто товщиною близько 4-5 мм. Спеціальними формочками виріжемо фігурки. Розташовуйте майбутні печенюшки так, щоб між ними була відстань, оскільки при випіканні вони трохи збільшаться в об'ємі.9

10. Якщо хочете печивом прикрасити новорічну ялинку, то зробіть в них дірочку, через яку будете протягувати мотузку. Для цього скористайтесь соломинкою для пиття.10

12. Перемістимо печиво прямо на деко з пергаментом і поставимо випікатися в заздалегідь нагріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин. Якщо хочете виріб більш хрустке, то тримайте його 20 хвилин.11

13. Ароматне і смачне печиво готове. Подавайте його з теплим молоком або какао, свежезаваренним чаєм або кавою. Погодьтеся, адже так приємно прийти додому з морозу в затишну і теплу квартиру, заварити гарячого напою і ласувати домашньою випічкою.12

Приємного апетиту!

PS: Імбирно-медове печиво можна додатково прикрасити: розтопленим шоколадом, різнобарвною глазур'ю, який-небудь помадкою, посипати цукровою пудрою і т. д.

Ще відкрию секрет. З цього тіста можна одночасно робити пряники. Так що творите і балуйте своїх рідних смакотою всі новорічні свята!

Пропоную подивитися ще один рецепт легкого і швидкого приготування печива "Їжачки".

Друзі, а ви випікали коли-небудь різдвяні пряники або печиво у вигляді ялинкових прикрас? Чи сподобалась вам ця ідея?

Поділіться про це у своїх коментарях. А також проголосуйте за рецепт, натиснувши на зірки, соціальні кнопочки, мені дуже важливо знати вашу думку! Вступайте в групу Твоя Родзинка в Контакті і підписуйтесь на регулярну розсилку (обидві форми у правій частині сайту).

З повагою, Любов Федорова.

Комментарии (0)
Додати коментар
Печиво-сердечки з вишнею
Добрий день, друзі, наближається дуже романтичний і полюбився в нашій країні свято – День святого Валентина. Це свято просто створений для того, щоб дарувати любов і
Цукерки з гарбуза, рецепт з покроковим фото
На вас напала зимова хандра, або організм потребує термінової цілющої пищетерапии? А що рятує від браку сонячних променів і допомагає при поганому настрої? Правильно,
Вибираємо стильні вбрання і ресторан японської вечірки.
Наближається цікаве свято? Хочете його відсвяткувати оригінально, щоб спогади не змішалися в загальну сіру масу? Готові фантазувати, експериментувати і пробувати нове?
Млинці з медом та імбиром, рецепт з фото
Млинці для багатьох є улюбленою домашньою випічкою, оскільки в їх приготуванні скоєно немає нічого складного. Береться мінімум основних інгредієнтів (рідина, борошно,
12 ідей для подарунків на День Святого Валентина.
напередодні свята багато здивовані вибором подарунка для своєї другої половинки. Безсумнівно, День Валентина вважається найромантичнішим святом, Днем усіх закоханих,