Імбирно-медове печиво з прянощами, рецепт з покроковими фотографіями
Імбирну випічку не назвеш традиційної, хоча останнім часом вона дуже полюбилася і вважається зимовим ласощами. Сьогодні Твоя Ізюминка хоче запропонувати рецепт імбирно-медового печива з прянощами. Напередодні довгих новорічних свят і урочистих заходів такі печенюшки можуть стати не тільки смачним смачним десертом, але і прикрасою на ялинку. Для цього потрібно підійти творчо і підібрати спеціальні забавні форми: зірочки, ялинки, зайчики, сніжинки, рукавички, сердечка і т. д. І тоді печиво поряд з медовими пряниками може стати новорічно-різдвяним ласощами, яке з легкістю додасть святкового вбрання ялинці.
Якщо у вас в будинку немає фігурних формочок для випічки, то на тесті гострим ножем можна вирізати фігурки самостійно. А якщо взагалі не хочете нічого майструвати, а просто бажаєте насолодитися смаком печива, то робіть його звичним для вас способом. Приміром, виріжте кружечки за допомогою склянки. Вирізання новорічних фігурок може стати захоплюючим заняттям не тільки для дорослих, але і для дітей. Запропонуйте їм допомогти вам в цьому, напевно, вони з радістю погодяться!
Приготувати імбирно-медове печиво зовсім не складно, а випікається воно дуже швидко. Його основа – пісочне, і хрустке розсипчасте тісто. Однак, якщо в тісто додати трохи імбиру, то вийде смачне імбирне печиво. В якості головного інгредієнта можна використовувати спецію у вигляді порошку, свіжий або сушений корінь імбиру. Будь імбир додасть випічки ні з чим не порівнянний смак і аромат. Якщо ви спробували спекти запропоновані Твоєї Ізюминкой в минулий раз імбирно-медові млинці, то вже переконалися в цьому.
Імбирно-медове печиво з прянощами, рецепт з фото
Інгредієнти
Борошно – 250 г Кориця мелена– 0,5 чайної ложки Яйця – 1 штука Масло вершкове– 75 г Імбир (порошковий – 2 чайної ложки Сода харчова– 1 чайна ложка Кардамон, гвоздика, запашний перець– 0,5 чайної ложки Сіль – щіпка Мед – 3,5 столові ложки
Приготування
1. Борошно насыплем в миску, додаємо порошок імбиру, харчову соду, щіпку солі і мелену корицю.
2. Якщо ви використовуєте кардамон, гвоздику і духмяний перець в молотом вигляді, то спеції відразу покладіть до борошна. Якщо, як у мене, цілі горошинки і бутони, то за допомогою млинки або подрібнювача перебити їх у крихту. Зазначу, що свіжомелені прянощі завжди надають стравам краще аромат.
3. Перемелені спеції додаємо в ємність до борошна.
Перемішаємо сухі інгредієнти.
4. Щоб зручніше було працювати з тестом з'єднаємо розм'якшене вершкове масло, мед і яйце в окремому посуді.
5. Міксером або віночком розмішуєм продукти, щоб вони рівномірно розподілилися. Збивати не треба!
6. Рідку масу виллємо до борошна з пряностыми.
7. Замісимо тісто. Воно буде досить рідким, так і повинно бути. Далі з ним буде легше працювати.
8. Сформуємо тісто грудочкою, обернем харчовою плівкою і покладемо в холодильник на годину, або в морозильну камеру на 20 хвилин. За цей проміжок часу воно подморозится, охолоне й стане пружним.
9. Через певний час на пергаментним папері розкотимо тісто товщиною близько 4-5 мм. Спеціальними формочками виріжемо фігурки. Розташовуйте майбутні печенюшки так, щоб між ними була відстань, оскільки при випіканні вони трохи збільшаться в об'ємі.
10. Якщо хочете печивом прикрасити новорічну ялинку, то зробіть в них дірочку, через яку будете протягувати мотузку. Для цього скористайтесь соломинкою для пиття.
12. Перемістимо печиво прямо на деко з пергаментом і поставимо випікатися в заздалегідь нагріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин. Якщо хочете виріб більш хрустке, то тримайте його 20 хвилин.
13. Ароматне і смачне печиво готове. Подавайте його з теплим молоком або какао, свежезаваренним чаєм або кавою. Погодьтеся, адже так приємно прийти додому з морозу в затишну і теплу квартиру, заварити гарячого напою і ласувати домашньою випічкою.
Приємного апетиту!
PS: Імбирно-медове печиво можна додатково прикрасити: розтопленим шоколадом, різнобарвною глазур'ю, який-небудь помадкою, посипати цукровою пудрою і т. д.
Ще відкрию секрет. З цього тіста можна одночасно робити пряники. Так що творите і балуйте своїх рідних смакотою всі новорічні свята!
Пропоную подивитися ще один рецепт легкого і швидкого приготування печива "Їжачки".
Друзі, а ви випікали коли-небудь різдвяні пряники або печиво у вигляді ялинкових прикрас? Чи сподобалась вам ця ідея?
Поділіться про це у своїх коментарях. А також проголосуйте за рецепт, натиснувши на зірки, соціальні кнопочки, мені дуже важливо знати вашу думку! Вступайте в групу Твоя Родзинка в Контакті і підписуйтесь на регулярну розсилку (обидві форми у правій частині сайту).
З повагою, Любов Федорова.