Млинці з медом та імбиром, рецепт з фото
29.06.2017 0

Млинці з медом та імбиром, рецепт з фото

Кулінарні рецепти
В закладки


Млинці з медом та імбиром, рецепт з фото

Млинці для багатьох є улюбленою домашньою випічкою, оскільки в їх приготуванні скоєно немає нічого складного. Береться мінімум основних інгредієнтів (рідина, борошно, сіль і цукор), перемішуються і випікаються сонячні коржі. Однак варіацій їх приготування, використовуваних інгредієнтів і способів подачі існує безліч. Солодкі млинці з медом та імбиром - рецепт, який напевно ви ще не пробували.

В якості рідкої основи таких млинців можна використовувати не тільки молоко, але і сироватку або кефір. Якщо ви віддаєте перевагу пишні млинці і пухкі, тоді замішують тісто на кефірі, кисляку, кислому молоці, варенца, ряжанка або йогурті. Щоб млинці були дырчатыми, заварюйте їх окропом (киплячим або гарячим молоком).

Взагалі світ кулінарних рецептів не обмежується кисломолочними продуктами в якості основи для млинців, а використовують деколи найнесподіваніші рішення: мінералку, пиво, кава, какао, томатний сік... Печуть млинці з припеком (впеченными продуктами), в тісто додають спеції і прянощі, фарширують начинками... Виходять вони тоненькі, рум'яні, ажурні, дірчасті, дріжджові, пісні... Подають зі сметаною, медом, варенням, джемом, вершками, згущеним молоком і т. д. Втім варіацій безліч, і кожна господиня знайде і вибере для себе найсмачніший.

Твоя Ізюминка сьогодні хоче запропонувати новорічний варіант імбирно-медових млинчиків. Про існування новорічних медових пряників, імбирного печива пирогів відомо всім! Так чому ж не приготувати такі ж млинці з медом та імбиром? Їх можна подати на новорічний стіл з червоною ікрою, слабосоленої сьомгою та іншими продуктами. А можна і не чекати Нового року, а побалувати вже зараз своїх рідних і близьких такими млинцями з незвичайним смаком.

Млинці з медом та імбиром, рецепт з фото

Інгредієнти0

Борошно – 1 склянка (200 грамовий стакан) Молоко – 2 склянки (стакан 200 грамовий) Яйце – 1 штука Мед – 2 столові ложки Сіль – щіпка Рослинна рафінована олія – 3 столові ложки Порошок імбиру – 1 столова ложка (можна замінити свіжим коренем 3 см)

Приготування

1. Молоко кімнатної температури наллємо в підходящу для подальшого розмішування веселкою глибоку посуд.1

2. До нього увіллємо рослинне масло. Це необхідно, щоб млинці при випіканні не прилипали до сковороді. Але масло можна і не додавати. Тоді перед кожною вилитої на сковороду порцією тесту, змащуйте її шматочком сала або масла.2

3. Слідом уб'ємо яйце і покладемо щіпку солі.3

4. Вымешаем рідкі інгредієнти до однорідної консистенції.4

5. Насыплем борошно, яку бажано просіяти через сито, і порошок імбиру. Якщо використовується свіжий корінь імбиру, тоді його очистіть і перебити блендором до однорідної маси.5

6. Вымешаем тісто до гладкості, щоб не було густих утворень. Найбільш однорідна маса виходить при застосуванні блендера або міксера. В іншому випадку раджу спочатку замісити тісто, як на оладки, щоб ретельно розтерти все грудки, а після залишком рідини розвести його до потрібного стану.6

7. Додамо до продуктів мед і добре його вмешаем їх. Пробуйте тісто на смак і за необхідності його підсолодіть. Якщо мед дуже густий, тоді його злегка розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Залиште тісто на півгодини настоюватися, щоб набухла клейковина, тоді млинці стануть еластичними і при випічці не будуть рватися.7

8. Сковороду нагріємо і змастимо тонким шаром масла, щоб перший млинець не був «комом». Зачерпніть половину ополоника тесту (його кількість може бути інше залежно від діаметра дна вашої посуду) і виллємо в середину сковороди. Будемо обертати нею, щоб тісто розтеклося по всій площі, прийнявши круглу форму.8

9. Прожарим млинець на середньому вогні близько 2 хвилин. Коли по краях утворюється рум'яна кірочка, перевернемо його на іншу сторону і будемо пекти близько 1 хвилини.9 10. Продовжимо випікати млинці, поки не закінчиться млинцеве тісто. Змащувати сковороду перед випікання наступних млинців вже не потрібно. Важливо, щоб млинці смажилися досить швидко. Тому слід правильно вибрати температурний режим. Якщо налисник печеться дуже довго, тоді збільште загострення плити.10

Готові млинці з медом та імбиром виходять тонкі, ніжні і дуже смачні! Сервіруйте їх до столу в теплому вигляді з будь-якими соусами за смаком або начиняйте улюбленою начинкою.

Приємного апетиту!

Друзі, а ви продумуєте вже меню новорічного столу? Які ви хочете піднести гостям смаколики, чим порадувати і здивувати їх? Буду рада вашим голосам, якщо вам сподобався рецепт медово-імбирних млинчиків. Вступайте в групу в Контакті сайту Твоя Родзинка, ставте лайки і робіть перепости, беріть участь у зірковому голосуванні. Підписуйтесь на оновлення сайту, заповнивши форму підписки (праворуч на блозі).

З повагою, Любов Федорова.

Пропоную подивитися відео медового млинцевого тортика, який також можна приготувати на свято.

Комментарии (0)
Додати коментар
Печиво-сердечки з вишнею
Добрий день, друзі, наближається дуже романтичний і полюбився в нашій країні свято – День святого Валентина. Це свято просто створений для того, щоб дарувати любов і
Як зварити пшоняну кашу з гарбузом на молоці, рецепт з фото
Як правильно зварити пшоняну кашу з гарбузом? Які пропорції рідини і каші? Як ароматизувати смак страви? На всі ці актуальні питання ви отримаєте відповіді в даній
Як зварити смачну кукурудзяну кашу на воді
Кукурудзяна каша – розкішний низькокалорійний гарнір зварений на воді. Це дуже корисний продукт, який рекомендують вживати маленьким дітям, людям похилого віку і тим,
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра
Млинцеві рулетики. Млинцеві рулетики з цукіні і рікотта. Гарячі закуски.
Добрий день, друзі, попереду нас очікує 8 Березня і масляний тиждень, а тому сьогодні у нас буде незвичайний, смачне, святкове блюдо - млинцеві рулетики з рікоттою і