М'ясо по-карельські. М'ясо в горщику по-карельські. Рецепт приготування м'яса в горщиках
Фіни, як і слов'яни, воліють ситну домашню кухню, неодмінно зі свіжим хлібом на столі. Незважаючи на важкі назви, фінські національні страви дуже прості у приготуванні. М'ясні страви теж вдаються фінам на славу - від одних тільки назв слинки течуть: карьяланпайсти (м'ясо в горщику по - карельські), поронкяристюс (смажена оленина), печеня з оленини, яке подають з картопляним пюре і брусничним конфітюром, а ще безліч кулінарних шедеврів з лосятини і птаха. Оленину ми з вами навряд чи дістанемо, а ось долучитися до фінської кухні, приготувавши ніжне й ароматне м'ясо по-корейськи зможемо. Для смачного жаркого знадобиться три види м'яса: яловичина, свинина і баранина. М'ясо в горщиках приготувати дуже просто: треба тільки його порізати на порційні шматки, приправити цибулею і спеціями і відправляти в духовку запікатися до готовності.
Вам знадобиться:
300 г свинини
300 г яловичини
300 г баранини
2-3 головки ріпчастої цибулі
5-6 горошин чорного перцю
парочка лаврушек
сіль за смаком
будь-які спеції для м'яса
Наріжемо свинину, яловичину і баранину великими кубиками (4x4 см), невеликі кістки можна не видаляти.
Покладемо м'ясо і цибулю, нарізану кільцями в горщик, не забувши приправити кожен заспівай сіллю і спеціями.
Заллємо водою так, щоб вона покривала м'ясо і поставимо запікати спочатку без кришки в духовці 2,5-3 години при температурі 175 °С.
Незадовго до готовності накриємо горщик кришкою. Потомившись в духовці разом зі спеціями кілька годин, тушковане м'ясо в горщиках стає ніжним, набуває чарівний смак і аромат.
Подавати м'ясо в горщику по-карельські можна з картоплею вареною ріпою.
Приємного апетиту!
Подивіться, як смачно приготувати свинину в горщику з овочами.