Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні грибні страви завжди з великим задоволенням. Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачний, закритий, дріжджовий пиріг з грибами і картопляною начинкою.
Вам знадобиться:
начинка з грибами для пирога:
0,5 кг лісових грибів
0,3 кг відвареної картоплі
1 морква
2 великі цибулини
30 г рослинного масла
тісто для пирога з грибами:
250 мл молока
40 г дріжджів
1 яйце
1 чайна ложка цукрового піску
борошно пшеничне
сіль за смаком
Спочатку приготуємо дріжджове тісто: розчинний дріжджі в склянці молока, молоко потрібно трохи підігріти, щоб воно було теплим, тоді дріжджі легко розійдуться. Додамо туди ж цукровий пісок і поступово вводимо частину борошна, тісто повинне вийти рідким. Залишимо його підніматися в теплому місці. Як тільки тісто підніметься приблизно на висоту склянки, зіб'ємо його ложкою. Так зробимо два рази.
Потім в тісто додаємо склянку теплої води, сире яйце, трохи солі і будемо його домішувати додаючи стільки борошна, щоб тісто вийшло м'яким і еластичним. Знову ставимо його достигати в тепле місце.
Тепер можна зайнятися грибами. Для пирога згодяться будь-які гриби, зібрані у лісі: білі, підосичники, підберезники, лисички. Всі гриби потрібно почистити від лісового сміття, нарізати і промити в воді.
Поставимо пасерувати дрібно нарізану цибулину до золотистого кольору, туди ж кладемо нарізані гриби, посолити і обсмажуємо до повної готовності грибів – 20 хвилин.
На іншій сковороді в цей час ставимо пасерувати ще одну дрібно нарізану цибулину з натертою на крупній тертці морквою.
З'єднуємо всі інгредієнти: смажені моркву з цибулею і відварну картоплю, розім'ятий у пюре, все перемішуємо. Начинка для пирога з грибами готова.
Тісто розкачуємо, товщина шару приблизно 1 см, в центр викладаємо смажені гриби з цибулею, на них – овочеву начинку з моркви, цибулі та картоплі. Загинаємо краю тесту і залишаємо нагорі невеликий отвір. Дріжджовий пиріг з грибами змащуємо рослинним маслом і поміщаємо на 40 хвилин випікатися в розігріту до 190 градусів духовку.
Приємного апетиту!