Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
13.07.2017 0

Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.

Різне
В закладки


Простий пиріг із грибами.

Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні грибні страви завжди з великим задоволенням. Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачний, закритий, дріжджовий пиріг з грибами і картопляною начинкою.

Вам знадобиться:

начинка з грибами для пирога:

0,5 кг лісових грибів

0,3 кг відвареної картоплі

1 морква

2 великі цибулини

30 г рослинного масла

тісто для пирога з грибами:

250 мл молока

40 г дріжджів

1 яйце

1 чайна ложка цукрового піску

борошно пшеничне

сіль за смаком

Спочатку приготуємо дріжджове тісто: розчинний дріжджі в склянці молока, молоко потрібно трохи підігріти, щоб воно було теплим, тоді дріжджі легко розійдуться. Додамо туди ж цукровий пісок і поступово вводимо частину борошна, тісто повинне вийти рідким. Залишимо його підніматися в теплому місці. Як тільки тісто підніметься приблизно на висоту склянки, зіб'ємо його ложкою. Так зробимо два рази.

Потім в тісто додаємо склянку теплої води, сире яйце, трохи солі і будемо його домішувати додаючи стільки борошна, щоб тісто вийшло м'яким і еластичним. Знову ставимо його достигати в тепле місце.

Тепер можна зайнятися грибами. Для пирога згодяться будь-які гриби, зібрані у лісі: білі, підосичники, підберезники, лисички. Всі гриби потрібно почистити від лісового сміття, нарізати і промити в воді.

Поставимо пасерувати дрібно нарізану цибулину до золотистого кольору, туди ж кладемо нарізані гриби, посолити і обсмажуємо до повної готовності грибів – 20 хвилин.

На іншій сковороді в цей час ставимо пасерувати ще одну дрібно нарізану цибулину з натертою на крупній тертці морквою.

З'єднуємо всі інгредієнти: смажені моркву з цибулею і відварну картоплю, розім'ятий у пюре, все перемішуємо. Начинка для пирога з грибами готова.

Тісто розкачуємо, товщина шару приблизно 1 см, в центр викладаємо смажені гриби з цибулею, на них – овочеву начинку з моркви, цибулі та картоплі. Загинаємо краю тесту і залишаємо нагорі невеликий отвір. Дріжджовий пиріг з грибами змащуємо рослинним маслом і поміщаємо на 40 хвилин випікатися в розігріту до 190 градусів духовку.

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці.
Канапе з сьомгою на шпажках. Холодні закуски для фуршету. Холодні закуски канапе. Оригінальні закуски для фуршету.
Канапе – походить від французького «canape», що означає крихітний. Дійсно, канапе це маленькі бутербродики на шпажці дуже популярний вид фуршетної закуски. Готувати їх
Хвіртки карельські. Карельські пиріжки. Карельські пиріжки рецепт. Хвіртки карельські рецепт.
Хвіртки – це карельські пиріжки з картоплею, улюблене блюдо фінів. Вони дуже легко і швидко готуються, робляться з житнього тіста. Відкриті хвіртки зазвичай готують з
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра