Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
14.07.2017 0

Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.

Різне
В закладки


Відкритий пиріг з брусницею з дріжджового тіста.

Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці. Тепер цієї, воістину безцінної ягоди, з лишком вистачить на зиму для того, щоб варити з неї корисні морси і киселі, що є безсумнівним підмогою при застуді. А ще ми печемо смачний, красивий, відкритий дріжджовий пиріг з брусницею, за дуже простим рецептом, який і пропонує сьогодні Твоя Ізюминка.

Вам знадобиться:

для опари:

0,5 склянки теплої води

0,5 палички дріжджів

3 столові ложки цукрового піску

0,5 чайної ложки солі

3 столові ложки борошна

для тіста:

0,5 л теплого молока

1 пачка вершкового маргарину

1 столова ложка соняшникової олії

1 сире яйце

борошно пшеничне

для начинки:

1-2 склянки ягід брусниці

2-3 столові ложки цукрового піску

Спочатку треба замісити опару: всі інгредієнти перемішати і залишити на півгодини в теплому місці поки опара не запузырится.

Потім в опару додаємо тепле молоко, замість якого можна також взяти кисляк або майонез, кладемо туди ж маргарин, яйце і соняшникову олію. Поступово додаємо борошно до потрібної густоти, щоб тісто стало пластичним. І залишаємо тісто підніматися в теплому місці на 2 години.

Брусницю, якщо ви самі привезли з лісу, то її потрібно перебрати, очистити від листя та іншого лісового сміття. Ягоди промити і обсушити.

Насипаємо набагато борошна на горизонтальну поверхню, подоспевшее тісто розкачуємо з допомогою качалки в пласт товщиною 1-1,5 див Деко змащуємо маслом і кладемо туди підготовлене тісто так, щоб залишились високі борти. Тепер висипаємо рівномірно начинку – ягоди брусниці і посипаємо їх цукровим піском. Цукрового піску можна посипати зовсім трохи, якщо ви любите пироги з кислою начинкою. А того, хто любить пироги якнайсолодше, можна додати трохи більше цукру, тут як мовиться справа особистого смаку. Щоб начинка не потекла, у неї додаємо трохи крохмалю. Бортики притиснемо до начинки, з тонких шматочків тесту можна красиво оформити сам бортик пирога. А якщо у вас очікується романтичний вечір для двох, то з маленьких шматочків тесту ви можете виліпити сердечка і прикрасити ними брусничний пиріг як у мене. Тісто змастимо рослинним маслом або яєчним жовтком.

Тепер поміщаємо наш пиріг випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 30-40 до повного зарум'янювання.

Даємо трохи гарячого пирогу охолонути і розрізаємо його на трикутні шматочки. Можна кликати всіх пити чай з пирогом з брусницею.

Приємного апетиту!

PS: в начинку для відкритого пирога з брусницею ви також при бажанні можете нарізати свіжі яблучка, тоді вийде чудовий яблучно-брусничний пиріг.

Якщо у вас немає брусниці, то з характерним кислуватим смаком пиріг з журавлиною або червоною смородиною. Ви можете з успіхом використовувати ці ягоди для відкритого пирога з дріжджового тіста.

Комментарии (0)
Додати коментар
Пиріг-творожник. Рецепт сирного пирога.
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка продовжує публікувати смачні й корисні рецепти і сьогодні пропонує спекти пиріг-творожник. Цей пиріг сподобається навіть тим, хто не
Пиріг з гарбузом і родзинками, рецепт з фото
Зараз саме сезонний час для використання в кулінарії гарбуза. З цього овоча можна готувати смачні страви, рецепти яких багатогранно. Однак багато гарбуз не дуже люблять,
Хвіртки карельські. Карельські пиріжки. Карельські пиріжки рецепт. Хвіртки карельські рецепт.
Хвіртки – це карельські пиріжки з картоплею, улюблене блюдо фінів. Вони дуже легко і швидко готуються, робляться з житнього тіста. Відкриті хвіртки зазвичай готують з
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Млинці з заварним кремом
За тиждень до Великого посту починається тиждень млинців. Рецептів тесту для млинців дуже багато, але є загальні правила їх приготування. В середньому на 1,7 літра