Канапе з сьомгою на шпажках. Холодні закуски для фуршету. Холодні закуски канапе. Оригінальні закуски для фуршету.
Канапе – походить від французького «canape», що означає крихітний. Дійсно, канапе це маленькі бутербродики на шпажці дуже популярний вид фуршетної закуски. Готувати їх нескладно, вони чудово виглядають на будь-якому столі, і виручать, коли у вас намічається дружня вечірка, і очікується багато гостей.
Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачну і оригінальну закуску – канапе з сьомгою на шпажках. Зазвичай в якості бутерброда використовується хліб або печиво, але в даному випадку основою будуть – млинці. Таким чином, наші маленькі бутербродики будуть складатися з шарів тонких млинців, малосольною червоної риби та кисломолочного сиру. Закуска виходить красивою, яскравою, святкової і дуже смачною.
Вам знадобиться:
яйце куряче - 3 штуки рослинна олія - 60 мл сирний сир - 400 г оливки без кісточок - 100 г цукровий пісок - 30 г молоко - 500 мл борошно пшеничне - 250 г сьомга слабосолона - 400 г сіль - 1 чайна ложка
Візьмемо борошно, молоко, яйце, цукор, рослинна олія, сіль, та приготуємо тісто для млинців. Але якщо у вас є свій улюблений рецепт приготування млинців, ви можете використовувати його. Головне, щоб млинці були тонкими, для цього потрібно лити трохи тесту, а потім брати сковороду в руки і нахиляти, щоб тісто розтеклося по ній тонкою плівкою. Після того як млинці готові, дамо їм охолонути.
А в цей час тонко наріжемо червону рибу. Підійде слабосолона форель, сьомга або кета.
Намажемо перший млинець сирним сиром. На наступний розкладемо тонко нарізану рибу. Так будемо чергувати шари сиру і риби.
Тепер треба вирізати канапе. Для цього візьмемо гострий ніж або спеціальні формочки для канапе, якщо вони у вас є в господарстві. Щоб при нарізці млинці не зміщувалися, краще відразу проткнути їх шпажками. Верх канапе з сьомгою на шпажках прикрасити оливками. Приємного апетиту!
PS: якщо у вас зовсім мало часу і колись пекти млинці, тоді замість них, ви можете за основу канапе взяти готовий лаваш.