Канапе з оселедцем, яблуками і яйцями, рецепт з фото
Канапе!!! До цього заморського речі, вже всі настільки звикли, що в багатьох без такої закуски не обходиться жоден святковий стіл. Являють собою канапе – мініатюрні бутерброди, які призначені на один-два укусу. Зазвичай їх скріплюються красивою дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готуються вони дуже швидко, просто і легко. Причому настільки, що з більшістю впораються навіть діти. Загальний принцип приготування закуски – збірка шматочків продуктів, які укладаються один на одного або нанизують на шпажки. Подають її на широкому плоскому блюді або рівних дерев'яних дощечках. У додатковому оздобленні вона зовсім не потребує, оскільки сама досить привабливо виглядає. Напередодні новорічних і різдвяних свят Твоя Ізюминка хоче запропонувати чудовий рецепт канапе з оселедцем. Адже без цієї океанічної рибки не обходиться жодне застілля. Її вживають з міцними спиртними напоями, або просто у вигляді перекусу. Така пікантна з нею закуска чудово підійде для новорічної вечірки і стане прикрасою урочистого столу. До речі, оселедець для цього рецепту ви ще встигнете засолити самостійного. Рецепт приготування домашнього засолу оселедця можна подивитися тут.
Канапе з оселедцем, яблуками і яйцями, рецепт з фото
Інгредієнти
Слабосолона оселедець – 1 штука Чорний хліб – чверть Яблуко – 2 штуки Яйця – 3 штуки Вершкове масло – 50 г
Примітка: оселедець можете купити готову або засолити самостійно.
Приготування
1. Щоб приготувати канапе з оселедцем насамперед необхідно підготувати саму оселедчик. Оселедець акуратно очистимо від плівки, щоб не пошкодити рибу. Відріжемо голову з хвостом і плавниками. Вспорим черевце і видаліть нутрощі. З внутрішньої сторони знімемо чорну плівку. Потім рибу по хребту розділимо на два філе. З кожного дістанемо дрібні кісточки. Ополоснем оселедець під проточною водою і насухо протремо паперовою серветкою. Якщо оселедець виявиться занадто солона, то її попередньо вимочити, тоді закуска з нею вийде більш ніжним на смак. Для цього використовуйте кип'ячену воду кімнатної температури або молоко.
2. Гострим ножем разрежем рибку порційними шматочками, приблизно по 1,5 см, щоб канапе з оселедцем акуратно виглядали на сервировочном блюді.
3. Хліб наріжемо часточками, їх може бути різна товщина 0,5-1 див. Чим тонше шматочок, тим красивіше закуска. Хлібні скибочки змастимо вершковим маслом і наріжемо шириною за розміром оселедця. До речі, хліб можна обсмажити у сковороді на олії або підсушити в духовці до утворення рум'яної скоринки, при цьому він не повинен бути сильно засушен. Також замість нього підійде відварний картопля, а замість вершкового масла — м'який плавлений сир або пастоподібна суміш. Таке канапе теж буде дуже смачним і привабливим.
4. Яблуко помиємо, спеціальним ножем видалимо серцевину і наріжемо часточками за 3-5 мм (можна вирізати серцевину і звичайним ножем). Укладемо їх на хліб з маслом.
5. Яйця відваримо круто, 8-10 хвилин (час відварювання залежить від розміру яєць). Після опустимо в холодну воду, щоб вони охололи. Очистимо й наріжемо часточками, які розташуємо зверху яблук.
6. На кожен хлібний шматочок покладемо шматочок оселедця і скріпити закуску зубочисткою, щоб вона добре трималася.
7. Тепер святкове частування можна викласти на сервірувальне блюдо і подавати до новорічного столу. Канапе з оселедцем - це барвисте страва, який точно не залишить гостей байдужими.
PS: Як ви могли помітити, що збірка канапе – це хвилинна справа. Але за умови, що все готово. Ви можете інгредієнти нарізати заздалегідь і розкласти по чистих окремим посудочкам, а перед застіллям спорудити мініатюрні бутерброди. Однак яблуко раджу завчасно не нарізати, оскільки воно потемніє. Або його збризніть лимонним соком.
Пропоную подивитися рецепт приготування від Юлії Висоцької ще однією закуски з оселедцем і яйцем.
Друзі, а ви вже продумали, які закуски будуть у вас стояти на новорічному столі? Якщо ще ні, то зверніть свою увагу на цей простий і смачний рецепт святкової, холодної закуски.
Оціните його взявши участь у зірковому голосуванні і натиснувши кнопки соціальних мереж. Буду рада якщо напишіть свою думку в коментарях. Не забувайте про підписку на сайті і вступайте в групу Твоя Родзинка в Контакті, щоб бути в курсі всіх новин блогу! З повагою, Любов Федорова.