Грибна закуска: смачний, ароматний паштет з печериць
10.07.2017 0

Грибна закуска: смачний, ароматний паштет з печериць

Кулінарні рецепти
В закладки


Грибна закуска: смачний і ароматний паштет з печериць

Паштет – прекрасне блюдо, що підходить для сніданку, перекусів і начинок. Представляє він собою протерту пасту з різних продуктів: печінки, м'яса, риби, грибів, овочів. Твоя Ізюминка сьогодні хоче поділитися швидким і легким у приготуванні рецептом: "Паштет з печериць". Грибний паштет має другу назву – ікра з грибів. Закуска дуже проста в приготуванні, і її повторити не складе особливої праці. Робити її можна не тільки з печериць, а і з лісових свіжих, солоних і сушених грибів. Зустрічаються рецепти паштетів, де використовують кілька видів грибів. Принцип приготування закуски наступний: гриби піддають тепловій обробці, а потім подрібнюють до однорідної маси. Обробляти їх можна кількома способами: обсмажити, відварити або приготувати в мультиварці. Додатковими компонентами страви можуть бути різні продукти. Найчастіше це подрібнений обсмажену цибулю, відварений морква, часник і приправи. Перед вживанням закуску обов'язково охолоджують, а подають, як правило, з тостами, грінками, крекерами...

Кулінарні секрети приготування грибного паштету

  • Солити будь паштет слід після з'єднання всіх інгредієнтів, так у нього буде однорідний смак.
  • Суху масу розбавляють жирними вершками, бульйоном, сметаною, білим сухим вином.
  • Зберігати пасту потрібно в холодильнику не більше трьох діб.
  • Якщо застосовуються лісові гриби, то їх спочатку відварюють, потім обсмажують і подрібнюють.
  • Самими ароматними та смачними вважаються великі печериці з повністю розкритими капелюшками, на яких не повинно бути плям, потемнінь, пошкоджень.
  • В якості добавок можна використовувати варені яйця, горіхи, оливки, зелень.

Паштет з печериць, рецепт приготування з покроковим фото

Інгредієнти:Паштет з шампіньйонів інгредієнти

Печериці – 1 кг Ріпчаста цибуля – 2 штуки Часник – 2-3 зубчики Рослинна рафінована олія – для смаження Вершкове масло – 50 г Приправа для грибів – 1 чайна ложка Мелений порошок імбиру і мускатного горіха – по 0,5 чайної ложки Сіль з чорним меленим перцем за смаком

Приготування смачного і ароматного грибного паштету:

1. Печериці помиємо і наріжемо. Форма нарізки не має ніякого значення, оскільки надалі гриби будуть подрібнюватися.Нарізані печериці

2. Цибулину і часник очистимо і нашинкуем будь-якої форми.Нарізані цибулю і часник

3. У сковороду з рослинним маслом, покладемо гриби. Встановимо велику температуру і будемо смажити їх періодично помішуючи. З печериць буде виділятися багато рідини, вона повинна вся випаруватися, або ложкою її зберіть в склянку. Якщо паштет вийде дуже сухою, то цим бульйоном можна буде розбавити.Обсмажування печериць

4. Коли вся рідина з грибів піде, покладемо в сковороду цибулю з часником.Додавання цибулі і часнику

5. На середньому вогні посмажимо гриби з цибулею до повної готовності. В кінці приготування приправимо їх сіллю, перцем і прянощами.Приправка прянощами

6. Помістимо гриби в подрібнювач. Подрібнювати гриби можна з таким же успіхом за допомогою блендера, м'ясорубки або кухонного комбайна.Гриби в измельчителе

7. Перетворимо їх в однорідну гладку масу.Подрібнені гриби

8. Покладемо вершкове масло і знову взобьем печериці.Додавання вершкового масла

9. Перекладемо пасту в миску і відправимо її охолоджуватися в холодильник. Маса повинна вийти однорідною і пружною.Готовий грибний паштет

Подавайте паштет з печериць на сніданок з скибочкою хліба і чашкою чаю, або з відвареною картоплею і овочевим салатом, також можете його використовувати для начинки у всілякі пироги, рулети і т. д.Грибний паштет з печериць

Приємного апетиту!

Пропоную подивитися відео, як зробити смачний домашній печінковий паштет з яловичої печінки.

Комментарии (0)
Додати коментар
Рулет мімоза (салат в лаваші), рецепт з фото
Сьогодні приготуємо класичне всім знайоме блюдо в цікавому новому вигляді – салат "Мімоза" в лаваші. Мої домашні ще його називають рулет "Мімоза". Це смачна і ситна
Рулет з філе індички, запечений в духовці, як приготувати рецепт з фото
Ви запікали коли-небудь стегно індички? А готували в духовці її апетитні гомілки або грудку? Ні? Тоді пропоную познайомитися з усіма достоїнствами цього дієтичного і
Закуска з помідорів черрі з сиром і часником, рецепт з фото
Помідори черрі з сиром і часником — оригінальна закуска, яка служить альтернативою знайомим салатів. Вона досить просто і легко готується, і зі столу летить за лічені
Дріжджовий пиріг з грибами. Як приготувати пиріг з грибами.
Чим хороша осінь, так це тим, що це прекрасний час для походів за грибами. Особливо початок осені – справжнє грибне роздолля! Для своєї родини я готую з дарів лісу різні
Грибний крем суп з вершками рецепт з покроковим фото
Ситні, густі та запашні вершкові супчики стають досить актуальними з настанням перших осінніх холодів і продовжують утримувати свої провідні позиції на протязі усієї