Грибна закуска: смачний, ароматний паштет з печериць
Паштет – прекрасне блюдо, що підходить для сніданку, перекусів і начинок. Представляє він собою протерту пасту з різних продуктів: печінки, м'яса, риби, грибів, овочів. Твоя Ізюминка сьогодні хоче поділитися швидким і легким у приготуванні рецептом: "Паштет з печериць". Грибний паштет має другу назву – ікра з грибів. Закуска дуже проста в приготуванні, і її повторити не складе особливої праці. Робити її можна не тільки з печериць, а і з лісових свіжих, солоних і сушених грибів. Зустрічаються рецепти паштетів, де використовують кілька видів грибів. Принцип приготування закуски наступний: гриби піддають тепловій обробці, а потім подрібнюють до однорідної маси. Обробляти їх можна кількома способами: обсмажити, відварити або приготувати в мультиварці. Додатковими компонентами страви можуть бути різні продукти. Найчастіше це подрібнений обсмажену цибулю, відварений морква, часник і приправи. Перед вживанням закуску обов'язково охолоджують, а подають, як правило, з тостами, грінками, крекерами...
Кулінарні секрети приготування грибного паштету
- Солити будь паштет слід після з'єднання всіх інгредієнтів, так у нього буде однорідний смак.
- Суху масу розбавляють жирними вершками, бульйоном, сметаною, білим сухим вином.
- Зберігати пасту потрібно в холодильнику не більше трьох діб.
- Якщо застосовуються лісові гриби, то їх спочатку відварюють, потім обсмажують і подрібнюють.
- Самими ароматними та смачними вважаються великі печериці з повністю розкритими капелюшками, на яких не повинно бути плям, потемнінь, пошкоджень.
- В якості добавок можна використовувати варені яйця, горіхи, оливки, зелень.
Паштет з печериць, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Печериці – 1 кг Ріпчаста цибуля – 2 штуки Часник – 2-3 зубчики Рослинна рафінована олія – для смаження Вершкове масло – 50 г Приправа для грибів – 1 чайна ложка Мелений порошок імбиру і мускатного горіха – по 0,5 чайної ложки Сіль з чорним меленим перцем за смаком
Приготування смачного і ароматного грибного паштету:
1. Печериці помиємо і наріжемо. Форма нарізки не має ніякого значення, оскільки надалі гриби будуть подрібнюватися.
2. Цибулину і часник очистимо і нашинкуем будь-якої форми.
3. У сковороду з рослинним маслом, покладемо гриби. Встановимо велику температуру і будемо смажити їх періодично помішуючи. З печериць буде виділятися багато рідини, вона повинна вся випаруватися, або ложкою її зберіть в склянку. Якщо паштет вийде дуже сухою, то цим бульйоном можна буде розбавити.
4. Коли вся рідина з грибів піде, покладемо в сковороду цибулю з часником.
5. На середньому вогні посмажимо гриби з цибулею до повної готовності. В кінці приготування приправимо їх сіллю, перцем і прянощами.
6. Помістимо гриби в подрібнювач. Подрібнювати гриби можна з таким же успіхом за допомогою блендера, м'ясорубки або кухонного комбайна.
7. Перетворимо їх в однорідну гладку масу.
8. Покладемо вершкове масло і знову взобьем печериці.
9. Перекладемо пасту в миску і відправимо її охолоджуватися в холодильник. Маса повинна вийти однорідною і пружною.
Подавайте паштет з печериць на сніданок з скибочкою хліба і чашкою чаю, або з відвареною картоплею і овочевим салатом, також можете його використовувати для начинки у всілякі пироги, рулети і т. д.
Приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео, як зробити смачний домашній печінковий паштет з яловичої печінки.