Рулет з філе індички, запечений в духовці, як приготувати рецепт з фото
Ви запікали коли-небудь стегно індички? А готували в духовці її апетитні гомілки або грудку? Ні? Тоді пропоную познайомитися з усіма достоїнствами цього дієтичного і ніжного м'яса. І дізнатися приголомшливо смачний і неймовірно простий рецепт приготування: " Рулет з філе індички". У багатьох сім'ях в основний щоденний раціон харчування входить куряче м'ясо, при цьому абсолютно забувають про індичку. В кращому разі вона може з'явитися виключно на святах. Хоча дуже шкода, оскільки, на думку дієтологів, даний вид м'яса вважається значно корисніше курки, і воно значно краще засвоюється і перетравлюється нашим організмом. Індичатина це джерело білка, в ній майже не міститься жиру, при цьому вітамінів і мікроелементів в рази більше, ніж в яловичині. Тому страви з цієї пташки здобували велику популярність серед гурманів і прихильників правильного харчування, оскільки дане м'ясо низькокалорійне, не викличе алергії, використовуються в дитячому і дієтичному харчуванні. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулет з філе індички з ароматною, соковитою і ніжною начинкою. Для страви зазвичай використовують філе, а в якості начинки беруть будь-які продукти: сир, сир, овочі, фрукти, горіхи, ягоди. Продукти можуть попередньо обсмажуватися, або для більшої користі використовуватися в сирому вигляді.
Страва чудово не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом, цілком гідним святкового столу. Порадуйте своїх домашніх і друзів цій оригінальній, ароматною, домашньої закускою!
Як приготувати рулет з філе індички в духовці: рецепт з покроковим фото
Інгредієнти:
Філе індички – 600 г Печериці – 500 г Ріпчаста цибуля – 2 штуки Бекон – 200 г Часник – 2-3 зубчики
Спеції і прянощі:
Чорний перець – за смаком Соєвий соус – 4 столові ложки Рослинна рафінована олія – для смаження Гірчиця – 1 столова ложка Італійські трави – 1 чайна ложка Сіль – за смаком Мелений імбир – 0,5 чайної ложки
Процес приготування оригінального рулету з індички
1 Печериці помиємо, обсушим, наріжемо соломкою і покладемо смажитися на сковороду в розігріте рослинне масло.
2. Під час смаження з грибів буде виділятися багато вологи. встановимо великий вогонь, щоб вона швидше випарувалася. Після цього додамо в сковороду нашатковану ріпчасту цибулю і дрібно нарізаний часник.
3. Приправимо гриби сіллю, перцем, італійськими травами і меленим імбиром. Прожарим їх до напівготовності.
4. На стільниці розстелимо пергамент для випічки, на який викладемо нарізаний бекон довгими слайсами. бекон легше нарізався, потримайте його близько півгодини в морозильній камері.
5. Якщо ви придбали в магазині цілу тушку птиці, то спочатку її потрібно обробити: акуратно знімемо з неї шкіру, краще це робити гострим ножем. Тепер розділимо індичку на частини. Від грудки відокремимо біле м'ясо, це і буде філейна частина. У мене було куплено готове філе індички, яке я тільки помила і обсушити. Після цього потрібно нарізати його шматочками, як на відбивні, і покласти зверху бекон. За бажанням м'ясо можете попередньо замаринувати, тоді воно стане більш ніжніше і смак рулет збагатиться.
6. Приправимо м'ясо сіллю і перцем, змастимо гірчицею і соєвим соусом.
7. По центру м'ясного листа викладемо підсмажені гриби.
8. З допомогою пергаменту піднімемо лівий край м'яса і прикриємо їм начинку, потім повторимо цей же процес з правою стороною. Далі по спіралі обвяжем рулет нитками, щоб під час запікання він не розвалився.
9. Обернем рулет харчовою фольгою або рукавом для випічки і відправляємо запікатися в розігріту до 200°С духовку на 1,5 години.
10. З готового рулету знімемо рукав і звільнимо його від всіх ниток. До речі, нитки можна використовувати не тільки спеціалізовані кулінарні, а й звичайні швейні.
11. Готовий рулет з філе індички охладим і можна сервірувати стіл. Подавати його можна або цілим шматком, або нарізаним порційними шматочками.
Приємного апетиту!
Ви можете приготувати ще одне чудове блюдо на святковий стіл - фаршировану курку.