Рибні рулетики. Рибні рулетики з овочами. Як приготувати рибний рулет
Тим, хто віддає перевагу корисні і в той же час вишукані страви, Твоя Ізюминка пропонує приготувати рулетики з форелі і судака, фаршировані овочами. Рибні рулетики - це оригінальна і смачна гаряча закуска, яка подається під вершковим соусом, прикрасить святковий стіл і припаде до смаку справжнім гурманам.
До рибних рулетикам ми подамо відварену цвітну капусту, яка є не тільки корисною, але і ідеально підходить як гарнір до рибних страв.
Вам знадобиться на одну порцію:
70 г філе морської форелі
70 г філе судака
30 г болгарського перцю
70 г цвітної капусти
20 г стручкової квасолі
лист салату
1 лимон
сіль за смаком
для вершкового соусу:
5 столових ложок вершків 33% жирності
1 їдальня ложка борошна
1 столова ложка вершкового масла
зелень кропу і естрагону за смаком
Тримаючи ніж під кутом, наріжте рибу пластами, завтовшки 3-4 мм. Злегка відбийте її шматочки плоскою стороною ножа і викладіть їх на харчову плівку таким чином, щоб скибочки червоної і білої риби чергувалися.
Опустіть лист салату в окріп на пару хвилин і накрийте їм викладену у вигляді прямокутника шматочки риби. Посоліть за смаком. В центрі по всій довжині рибного прямокутника розкладіть порізані соломкою шматочки болгарського перцю. З кожної сторони паралельними рядами викладіть попередньо відварену протягом 5-7 хвилин стручкову квасолю.
Притримуючи край плівки і шматочки риби, скрутіть рулет. Після кожного обороту злегка спрессовывайте його, щоб всередині залишилося якомога менше повітря. Загорніть рулет в харчову плівку, скрутіть її кінці з обох сторін і зав'яжіть. Потім проколіть рулет зубочистками по всій довжині зі всіх сторін. Покладіть його на блюдо, залийте водою і поставте в мікрохвильову піч, встановлену на середню потужність на 7 хвилин. Протягом цього часу переверніть рулет пару раз. Це блюдо можна приготувати і в пароварці, тоді потрібно збільшити час приготування до 15 хвилин.
Поки рибний рулет готується, поставте варити суцвіття цвітної капусти в підсоленій воді до готовності - протягом 10 хвилин.
Залишилося приготувати для рибних рулетиків вершковий соус: борошно обсмажте на розігрітій сковорідці з вершковим маслом до золотистого кольору, влийте вершки і постійно заважаючи варіть на маленькому вогні до загусання. Зелень кропу і естрагону промийте, дрібно порубаєте, додайте в соус.
Зніміть з рулету плівку і розріжте його на дві частини.Красиво викладіть рибні рулетики на блюдо, полийте соусом і прикрасьте часточкою лимона, зеленню кропу і шматочками болгарського перцю. Як гарнір подайте відварну кольорову капусту.
Приємного апетиту!