Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і гранатом. Рулети з баклажанів з горіхами.
Добрий день, друзі, тривають новорічні канікули, і Твоя Ізюминка продовжує розпочату публікацію новорічних страв, які прикрасять будь-який святковий стіл і здивують своєю оригінальністю і незвичайним смаком ваших рідних і друзів. Сьогодні у нас буде чудова закуска - рулетики з баклажанів з волоськими горіхами і гранатом, вишуканий смак яких по достоїнству оцінять справжні гурмани. До того ж приготувати це блюдо легко і просто, от посудіть самі.
Вам знадобиться на 5 рулетиків:
1 баклажан подовженої форми
50 г волоських горіхів
1 зубчик часнику
1 столова ложка майонезу
рослинна олія
невеликий пучок кропу
невеликий пучок кінзи
сіль, перець за смаком
зерна граната для прикраси
Баклажан добре помийте, видаліть хвостик, а шкірку з нього ми знімати не будемо. Наріжте гострим ножем баклажан уздовж пластинами приблизно за 4-5 мм товщиною, при цьому намагаючись, щоб скибочки були рівними і однакової товщини.
Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому шматочки баклажанів, посоліть їх і покропите маслом. Поставте запікати баклажани на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Баклажани можна так само обсмажити на сковороді, як ми це з вами робили, коли готували іншу святкову закуску - цукіні з сьомгою.
Поки у нас запікаються в духовці баклажани, приготуємо для них начинку. Для начинки волоські горіхи, зелень і часник слід дрібно порубати ножем і змішати з майонезом. Для подрібнення волоських горіхів можна покатати по ним качалку. А якщо у вас є блендер, то ви можете для швидкості всі інгредієнти подрібнити в ньому, а потім вже додати майонез. Отриману кашку посоліть за смаком і як слід перемішайте.
Як тільки баклажани охолонуть, можна на них викладати начинку, приблизно по 1 столовій ложці на штуку і згортати їх у рулетики.
Готові рулетики з баклажанів з волоськими горіхами прикрасьте зернятками граната. У мене на приготування даного страви пішло не більш півгодини. Чи Не правда чудове блюдо - швидко, смачно, вишукано!
Приємного апетиту!