Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи яловичину, свинину або обидва фаршу разом. А чи пробували ви додати у фарш яловичу печінку і яблука? Якщо ви не готували ще таких котлет, то обов'язково приготуйте, незвичайний, ніжний смак порадує вас. Крім того яловича печінка корисний субпродукт, який час від часу необхідно включати в свій раціон. Для того, щоб котлетки вийшли ніжними, краще потримати яловичу печінку деякий час в молоці.
Вам знадобиться:
400 г яловичого фаршу
200 г яловичої печінки
1 яблуко
1 чайна ложка майорану
1 яйце
2 столові ложки геркулесу для фаршу
геркулес для панірування
рослинне масло для смаження
сіль, мелений білий перець
Якщо у вас є час, то яловичу печінку краще попередньо потримати в молоці. Це зробити бажано, але не обов'язково: злегка розморожену печінка наріжте гострим ножем дрібними шматочками. Яблуко очистіть від шкірку, видаліть серцевину і поріжте кубиками.
Змішайте яловичий фарш (ви можете купити готовий або перемолоти через м'ясорубку яловичину – я завжди готую фарш сама) шматочки печінки і яблука, додайте сире яйце, сіль і перець за смаком, майоран, геркулес і ретельно перемішайте. З отриманої суміші сформуйте котлети, запаніруйте їх в геркулесі і недовго обсмажте в маслі з двох сторін.
Потім викладіть котлети у вогнетривку форму, змащену маслом, або деко, і доведіть їх до готовності в духовці. Запікати приблизно 20 хвилин при 180-200 градусах.
Смачні печінкові котлети з яблуком можна подавати з картоплею і маринованими огірочками. Приємного апетиту! Подивіться відеорецепт смажених котлет з печінки. Якщо ви захочете приготувати печінкові котлети таким способом, не запікаючи їх в духовці, то майте на увазі, що смажити котлетки з печінки потрібно не більше 2-х хвилин з кожної сторони, інакше вони вийдуть жорсткими.