Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт
11.07.2017 0

Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт

Кулінарні рецепти
В закладки


svekla-zapechennaya-v-duxovke-v-folge

Буряк входить до складу приготування багатьох страв. Наприклад, червоний борщ, ікра, борщ, вінегрет і всілякі салати. Однак більшість страв готується з варених коренеплодів, а адже ще можна запекти буряк в духовці. Напевно деякі думають: "Ну що особливого в запіканні цього овочу?", "Чому її не можна просто відварити?". У інших виникають питання: "Скільки часу запікати буряк в духовці?". У цій статті Твоя Ізюминка відповість на всі ці питання, а рецепт з фотографіями дозволить вам приготувати цю страву правильно.

Чому запечена в духовці буряк корисніше відвареної

Раніше я сама часто відварювала цей овоч, поки випадково не дізналася, що запікати його набагато корисніше. Вирішила спробувати і виявила, що переваг у буряків, запеченої в духовці у фользі (причому це стосується практично будь-якого овоча), кілька:

  1. Смак краще!Не всі взагалі люблять вживати в їжу цей овоч, а даремно, у запеченої буряка смак виходить набагато більш насиченим і солодше!
  2. Користі більше! Крім того в печеного буряка залишаються абсолютно всі цінні мікроелементи, які в процесі варіння неминуче втрачаються. Саме тому дієтологи рекомендують вживати її в запеченому вигляді, оскільки вона значно корисніше відварний.
  3. Колір насиченішим! Ще важливий плюс запікання буряків в духовці полягає в тому, що вона завжди залишається красивою, насиченою і не втрачає буряковий колір. Адже в духовій шафі йде більш рівномірне прогрівання продуктів, ніж при варінні на плиті.
  4. Консистенція краще! Виходить менш водянистий, ніж варена, а на кухні завжди залишається чистота і гарантований порядок.
  5. Мороки менше! Вам не доведеться після варіння овоча відмивати каструлю, а це велика економія часу і сил.

Як правильно запекти буряк в духовці

Щоб запекти буряк в духовці цілком особливих кулінарних навичок не потрібно, але все ж є деякі моменти, які потрібно врахувати:

  • Буряк ми будемо запікати цілком, разом з шкіркою. Тому важливо вибирати овоч з непошкодженою шкіркою, тоді він при запіканні максимально збереже свої соки.
  • Також слід враховувати, що буряк під час запікання втрачає близько 1/3 свого обсягу, тому про цей момент треба подумати при її підрахунку кількості для приготування страви.

Способи запікання буряків

Сьогодні я розповім про два способи запікання буряків в духовці цілком: у фользі та рукаві. Обидва способи прості, ви можете вибрати будь-який з них. У мене як-то раз вдома не виявилася фольги, мене виручив рукав для запікання. І ви знаєте, у ньому ні трохи не гірше запікати буряк. Є навіть ряд переваг. Якщо у фольгу потрібно загортати кожен коренеплід окремо, то в рукав можна класти одночасно всі овочі. Звичайно, якщо у вас зовсім дрібна буряк, то її всю можна загорнути в один аркуш фольги, але середнього розміру або великі коренеплоди, все-одно доводиться загортати окремо. Крім того, я помітила, що в рукаві буряк пропікається швидше, ніж у фользі.

Але і це далеко не всі зручні і швидкі способи запікання овоча. Буряк можна також запекти в мікрохвильовій печі жаропрочном пакеті. Для цього потрібно буде в декількох місцях проколоти овоч і пекти протягом 15 хвилин на потужності 800 ватт. Потім 5 хвилин настояти, не відкриваючи мікрохвильовку. В обох випадках (запікання в духовці або мікрохвильовій печі), якщо по вашому смаку буряк буде суховата, то на деко або тарілку налийте 100 мілілітрів води.

Який би спосіб запікання ви не вибрали, ви можете спекти буряки для приготування з неї в подальшому різних страв заздалегідь і зберігати її в холодильнику обернену у фользі терміном близько 3-х діб.

Скільки запікати буряк в духовці

Що стосується часу запікання буряків у фользі, то коренеплід середнього розміру повністю запікається при 200 градусах за 45 хвилин. Якщо розмір овоча великий, то час приготування збільшиться в 2 рази. Готовність буряків можна перевірити, проткнув її зубочисткою.

Скільки запікати буряк у фользі, тепер ви знаєте. Але якщо ви вирішите використовувати для цих цілей рукав - в ньому овоч пропечеться швидше. У цьому рецепті я вирішила розповісти вам не тільки як запекти буряк в духовці у фользі, як але і як це зробити в рукаві для запікання. Тому частина коренеплодів я загорнула у фольгу, а частина в рукав і порівняла час приготування. У мене був великий бурак, на запікання якого у фользі пішов 1 годину, а в рукаві – 40 хвилин.

Як запекти буряк в духовці у фользі і рукаві, рецепт з фото

Інгредієнти 6

Буряк - кілька штук (в моєму випадку 3 штуки) Харчова фольга або рукав для запікання

Приготування

1. З молодих буряків відріжемо бадилля, або зі старого плода видалимо хвостики. Коренеплоди ретельно вимиємо щіточкою під проточною водою, змиваючи весь бруд, і высушим їх паперовим рушником. При цьому дуже коротко хвостик і бадилля не зрізайте! Оскільки буряк ми будемо запікати в духовці цілком, то і шкірку теж зрізати з неї не будемо.1

2. Тепер розглянемо два варіанти як запекти буряк в духовці.

Перший – у фользі. Для цього відріжемо потрібний розмір і щільно обернем кожен коренеплід, щоб не залишалося ніяких отворів.2

Другий варіант – буряк запечена в рукаві. Рукав також відріжемо за розміром, помістимо в нього буряк і з боків зафіксуємо паперовою стрічкою, яка йде в комплекті. Ви також для цих цілей можна скористатися звичайною швейної ниткою.3

3. Укладемо буряк у фользі або рукаві на деко і відправляємо запікатися в духовку при 200 градусах.4 Рада. В цілях економії електроенергії, якщо у вас електроплита, то коли буряк буде майже готова, можна вимкнути духовку, а овоч залишити в ній доходити до повного остигання, не розгортаючи фольгу або рукав.

4. Готову буряк потрібно обов'язково охолодити. Це робиться для того, щоб не обпектися походить від тільки що запеченого овоча пором. Далі використовуйте запечену в духовці буряк по застосуванню, наприклад, приготуйте, вінегрет, оселедець «під шубою» та інші страви. А рецепт приготування смачного салату з запеченої буряка з волоськими горіхами ви зможете прочитати в наступній статті, вступайте в групу в Контакті і підписуйтесь на оновлення сайту (обидві форми знаходяться праворуч), щоб не пропустити анонс!

5

Приємного апетиту!

з повагою, Любов Федорова.

Пропоную подивитися відео рецепт, як можна приготувати смачний і корисний холодник.

Комментарии (0)
Додати коментар
Салат з печеного буряка з волоськими горіхами і часником
Загальновідомо, що хороше самопочуття і бадьорість духу будь-якої людини підтримується за рахунок правильного здорового харчування. Але тут важливо, щоб страви були
Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та
В'ялена моркву на зиму. Як засушити в духовці, зберігши всі вітаміни, рецепт з фото
Моркву — універсальний коренеплід, в якому знаходиться велика кількість вітамінів, необхідних для нашого організму. Тому не дивно, що морква – головний овоч додається в
Смачний борщ. Як зварити смачний борщ
Всі знають, що основою будь-якого і борщів зелених є буряк. Буряк називають вітамінною бомбою. Цей овоч надзвичайно багатий вітамінами групи В і залізом, що дуже корисно
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи