Смачний борщ. Як зварити смачний борщ
07.07.2017 0

Смачний борщ. Як зварити смачний борщ

Різне
В закладки


Свекольник

Всі знають, що основою будь-якого і борщів зелених є буряк. Буряк називають вітамінною бомбою. Цей овоч надзвичайно багатий вітамінами групи В і залізом, що дуже корисно для кровотворення. Цинк і фосфор необхідні для кісткової системи. А що містяться в буряку антиоксиданти, дають можливість широко використовувати для профілактики пухлинних захворювань. Крім того, всі страви з буряка використовуються в дієти при цукровому діабеті, гіпертонії, сечокам'яної хвороби. Для тих, кого хвилює своя фігура, не без цікаво буде дізнатися, що в буряках містяться речовини, що регулюють жировий обмін. Тому вживати цей коренеплід корисно не тільки для здоров'я, але і тим, хто бореться за стрункість.

Сьогодні Твоя Ізюминка. пропонує приготувати літній, легкий холодний суп на основі цього наиполезнейшего овоча – смачний борщ.

Вам знадобиться:

2-3 середніх буряків

2-3 свіжих огірка

10 редисок

2 яйця

4 столові ложки сметани

2 чайні ложки цукрового піску

1 лимон

1 пучок зеленого цибулі

Буряк промийте, очистіть від шкірки і відваріть до готовності годину чи півтори, що залежить від самої буряків - молода чи ні і її розміру. Перевірити готовність буряків можна ножем, якщо вона легко їм проколюється, то зварилася. Буряки, щоб не чекати коли охолоне, краще залити холодною водою і потім натріть її на крупній тертці або наріжте соломкою. Натерту буряк додаємо в буряковий відвар і вичавлюємо в нього сік від розрізаного на половинки лимона. Буряковий відвар можна підкислити винним або яблучним оцтом. Підкислити борщ потрібно для того, щоб він придбав гарний, насичений рубіновий колір. Посоліть за смаком і, якщо бажаєте, додайте трохи цукру, я зазвичай кладу 1-2 чайних ложки (якщо у вас цукровий діабет, то пісок класти не потрібно). Як відвар охолоне, його можна прибрати в холодильник для охолодження. Тепер підготуємо для і борщів зелених заправку - овочі наріжемо: свіжий огірок і редис соломкою, дрібно порубаємо пучок цибулі. Можете кріп порубати і молоду бурякову гичку разом з живцями – всі ці компоненти поєднуються в цьому літньому, холодному, вітамінному супчику. Овочеву заправу розкладаємо по тарілках, заливаємо охолодженим буряковим відваром разом з буряком і зверху кладемо рубані варені яйця і ложку сметани, які зроблять борщ більш ситним. Якщо ви любите картоплю, то також можете його зварити і додати, але і без картоплі борщ смачний. Зверху можете прикрасити тарілку з борщем гілочкою петрушки.

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Буряк, запечена в духовці у фользі і рукаві, рецепт
Буряк входить до складу приготування багатьох страв. Наприклад, червоний борщ, ікра, борщ, вінегрет і всілякі салати. Однак більшість страв готується з варених
Салат з печеного буряка з волоськими горіхами і часником
Загальновідомо, що хороше самопочуття і бадьорість духу будь-якої людини підтримується за рахунок правильного здорового харчування. Але тут важливо, щоб страви були
Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці.
Гороховий суп з гарбузом і ріпою. Гороховий суп пісний. Рецепти швидкого схуднення
Добрий день, друзі, сьогодні у нас буде на столі простий і смачний пісний суп гороховий з гарбузом і ріпою. Овочеві супчики – самі відповідні страви для тих, хто хоче
Страви з хліба. Пудинг з хліба. Пудинг апельсиновий.
З хлібом можна не тільки їсти. З нього можна готувати. Існує ряд цікавих страв, де хліб є чи не основним, але у всякому випадку визначальним родзинку інгредієнтом