Смачний борщ. Як зварити смачний борщ
Всі знають, що основою будь-якого і борщів зелених є буряк. Буряк називають вітамінною бомбою. Цей овоч надзвичайно багатий вітамінами групи В і залізом, що дуже корисно для кровотворення. Цинк і фосфор необхідні для кісткової системи. А що містяться в буряку антиоксиданти, дають можливість широко використовувати для профілактики пухлинних захворювань. Крім того, всі страви з буряка використовуються в дієти при цукровому діабеті, гіпертонії, сечокам'яної хвороби. Для тих, кого хвилює своя фігура, не без цікаво буде дізнатися, що в буряках містяться речовини, що регулюють жировий обмін. Тому вживати цей коренеплід корисно не тільки для здоров'я, але і тим, хто бореться за стрункість.
Сьогодні Твоя Ізюминка. пропонує приготувати літній, легкий холодний суп на основі цього наиполезнейшего овоча – смачний борщ.
Вам знадобиться:
2-3 середніх буряків
2-3 свіжих огірка
10 редисок
2 яйця
4 столові ложки сметани
2 чайні ложки цукрового піску
1 лимон
1 пучок зеленого цибулі
Буряк промийте, очистіть від шкірки і відваріть до готовності годину чи півтори, що залежить від самої буряків - молода чи ні і її розміру. Перевірити готовність буряків можна ножем, якщо вона легко їм проколюється, то зварилася. Буряки, щоб не чекати коли охолоне, краще залити холодною водою і потім натріть її на крупній тертці або наріжте соломкою. Натерту буряк додаємо в буряковий відвар і вичавлюємо в нього сік від розрізаного на половинки лимона. Буряковий відвар можна підкислити винним або яблучним оцтом. Підкислити борщ потрібно для того, щоб він придбав гарний, насичений рубіновий колір. Посоліть за смаком і, якщо бажаєте, додайте трохи цукру, я зазвичай кладу 1-2 чайних ложки (якщо у вас цукровий діабет, то пісок класти не потрібно). Як відвар охолоне, його можна прибрати в холодильник для охолодження. Тепер підготуємо для і борщів зелених заправку - овочі наріжемо: свіжий огірок і редис соломкою, дрібно порубаємо пучок цибулі. Можете кріп порубати і молоду бурякову гичку разом з живцями – всі ці компоненти поєднуються в цьому літньому, холодному, вітамінному супчику. Овочеву заправу розкладаємо по тарілках, заливаємо охолодженим буряковим відваром разом з буряком і зверху кладемо рубані варені яйця і ложку сметани, які зроблять борщ більш ситним. Якщо ви любите картоплю, то також можете його зварити і додати, але і без картоплі борщ смачний. Зверху можете прикрасити тарілку з борщем гілочкою петрушки.
Приємного апетиту!