Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та осіннього столу є кабачки, запечені в духовці. Це ніжне, смачне і легке страву, дієтична, низькокалорійна і корисна їжа. Комбінувати кабачки можна з різноманітними продуктами, але варто виділити найбільш популярне блюдо в кулінарії – кабачки, запечені в духовці з фаршем, помідорами і сиром. Такий варіант смачного страви знайшов своє відображення в різних стравах, в тому числі і з кабачками. І поки сезон цього овоча в самому розпалі, обов'язково приготуйте таке смачне блюдо. Оскільки навіть з присутністю сиру калорійність страви не велика, на 100 м не більше 70 ккал. При цьому все, що від вас буде потрібно – нарізати продукти, перекрутити м'ясо і все викласти на деко, а далі буде працювати духовка. Запечені кабачки з фаршем і помідорами і сиром за рахунок сирної рум'яної скоринки мають апетитний вигляд, виходять дуже смачними і готуються таким швидким і легким способом. Що стосується вибору основного інгредієнта, то рекомендується купувати саме молоді кабачки. Відрізнити їх можна по м'якій шкірці і невеликого розміру. Більш достиглий овоч краще попередньо очистити від шкірки і видалити щільні насіння. У нас на городі зараз якраз встигли молоді кабачки, тому йдуть в хід в багато страви. Помідори для запікання вибирайте з пружною м'якоттю і середнього ступеня дозрелости. Сир підійде скоєно будь, який більше подобається, в тому числі і плавлений. У мене в рецепті взятий російський твердий сир. Майте на увазі, що найкраще плавиться сир з високим % жирності. Також хочеться відзначити, що вживання кабачків – це недорогий спосіб поповнити організм вітамінами, мінералами і іншими корисними речовинами. Вони покращують перетравлення і відновлюють кислотність. М'ясо також містить важливий компонент, як білок, який необхідний для нашого здоров'я.
Запечені кабачки з фаршем помідорами і сиром в духовці, рецепт з фото покроково
Інгредієнти
Кабачки – 2 штуки Твердий сир – 200 г Помідори – 3-4 штуки (в залежності від розміру плодів) М'ясний фарш – 300-350 г Сіль, мелений чорний перець – за смаком Часник – 3-4 зубчики
Приготування
Щоб смачно запекти кабачки в духовці їх потрібно правильно вибрати для страви (віддаємо перевагу молодим плодам), нарізати потрібної товщини, присмачити спеціями.
1. Кабачки помиємо і добре обсушим. Відріжемо кінчики і наріжемо плоди кружечками товщиною 7 мм Дуже крупно їх не ріжте, інакше вони не встигнуть дійти до готовності, в той час як фарш і помідори вже запекутся. Далі викладемо на деко кільця кабачків, які приправимо сіллю з перцем. Розташовуйте їх щільно один до одного, оскільки під час запікання вони зменшаться в розмірі.
2. Фарш приправимо з сіллю перцем і перемішати. Урізноманітнити його смак можна всілякими спеціями і прянощами. Використовувати фарш можете будь-якого сорту, в тому числі і комбінований. Для даної страви він підійде покупної, але краще приготувати його самим. Так будете впевнені в якості та свіжості продукту. Далі з фаршу сформувати невелику коржик, яку викладемо зверху на кружечки кабачків.
3. Помідори помиємо, обсушим, наріжемо кільцями по 7-8 мм і викладемо на м'ясо.
4. Очищений часник пропустимо через прес і викладемо на томати, які присыплем натертим сиром. У даному рецепті сирна скоринка виходить рум'яна і підсмажена, але якщо ви віддаєте перевагу її м'якою і тягучою, то додайте сир за 7 хвилин до закінчення приготування.
5. Духова шафа нагріємо до 180°С і відправимо готуватися деко з блюдом для запікання до рум'яної сирної скоринки на 30 хвилин.
6. Готову страву прикрасьте зеленню і подавайте до столу в теплому вигляді. Запечені кабачки з фаршем, помідорами і сиром можна подавати як самостійне блюдо, оскільки за рахунок м'ясної начинки вони ситні. Однак при бажанні, на гарнір можете приготувати картопляне пюре або зробити відварений рис.
Приємного апетиту!