Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою
04.07.2017 0

Кабачки, запечені в духовці з фаршем і помідорами під сирною скоринкою

Різне
В закладки


Запечені кабачки з фаршем помідорами і сиром

Коли на городі дозрівають кабачки, з них можна готувати безліч страв в найрізноманітніших варіантах. Найчастіше їх смажать, проте не менш смачним блюдом літнього та осіннього столу є кабачки, запечені в духовці. Це ніжне, смачне і легке страву, дієтична, низькокалорійна і корисна їжа. Комбінувати кабачки можна з різноманітними продуктами, але варто виділити найбільш популярне блюдо в кулінарії – кабачки, запечені в духовці з фаршем, помідорами і сиром. Такий варіант смачного страви знайшов своє відображення в різних стравах, в тому числі і з кабачками. І поки сезон цього овоча в самому розпалі, обов'язково приготуйте таке смачне блюдо. Оскільки навіть з присутністю сиру калорійність страви не велика, на 100 м не більше 70 ккал. При цьому все, що від вас буде потрібно – нарізати продукти, перекрутити м'ясо і все викласти на деко, а далі буде працювати духовка. Запечені кабачки з фаршем і помідорами і сиром за рахунок сирної рум'яної скоринки мають апетитний вигляд, виходять дуже смачними і готуються таким швидким і легким способом. Що стосується вибору основного інгредієнта, то рекомендується купувати саме молоді кабачки. Відрізнити їх можна по м'якій шкірці і невеликого розміру. Більш достиглий овоч краще попередньо очистити від шкірки і видалити щільні насіння. У нас на городі зараз якраз встигли молоді кабачки, тому йдуть в хід в багато страви. Помідори для запікання вибирайте з пружною м'якоттю і середнього ступеня дозрелости. Сир підійде скоєно будь, який більше подобається, в тому числі і плавлений. У мене в рецепті взятий російський твердий сир. Майте на увазі, що найкраще плавиться сир з високим % жирності. Також хочеться відзначити, що вживання кабачків – це недорогий спосіб поповнити організм вітамінами, мінералами і іншими корисними речовинами. Вони покращують перетравлення і відновлюють кислотність. М'ясо також містить важливий компонент, як білок, який необхідний для нашого здоров'я.

Запечені кабачки з фаршем помідорами і сиром в духовці, рецепт з фото покроково

ІнгредієнтиЗапечені кабачки з помідорами фаршем та сиром інгредієнти

Кабачки – 2 штуки Твердий сир – 200 г Помідори – 3-4 штуки (в залежності від розміру плодів) М'ясний фарш – 300-350 г Сіль, мелений чорний перець – за смаком Часник – 3-4 зубчики

Приготування

Щоб смачно запекти кабачки в духовці їх потрібно правильно вибрати для страви (віддаємо перевагу молодим плодам), нарізати потрібної товщини, присмачити спеціями.

1. Кабачки помиємо і добре обсушим. Відріжемо кінчики і наріжемо плоди кружечками товщиною 7 мм Дуже крупно їх не ріжте, інакше вони не встигнуть дійти до готовності, в той час як фарш і помідори вже запекутся.Нарізані кільцями кабачки на деко Далі викладемо на деко кільця кабачків, які приправимо сіллю з перцем. Розташовуйте їх щільно один до одного, оскільки під час запікання вони зменшаться в розмірі.

2. Фарш приправимо з сіллю перцем і перемішати. Урізноманітнити його смак можна всілякими спеціями і прянощами. Використовувати фарш можете будь-якого сорту, в тому числі і комбінований. Для даної страви він підійде покупної, але краще приготувати його самим. Так будете впевнені в якості та свіжості продукту. Далі з фаршу сформувати невелику коржик, яку викладемо зверху на кружечки кабачків.Фарш на кружальцях кабачків

3. Помідори помиємо, обсушим, наріжемо кільцями по 7-8 мм і викладемо на м'ясо.Кружечки помідор на фарші

4. Очищений часник пропустимо через прес і викладемо на томати, які присыплем натертим сиром. У даному рецепті сирна скоринка виходить рум'яна і підсмажена, але якщо ви віддаєте перевагу її м'якою і тягучою, то додайте сир за 7 хвилин до закінчення приготування.Натертий сир зверху

5. Духова шафа нагріємо до 180°С і відправимо готуватися деко з блюдом для запікання до рум'яної сирної скоринки на 30 хвилин.Готові запечені кабачки з помідорами і сиром

6. Готову страву прикрасьте зеленню і подавайте до столу в теплому вигляді. Запечені кабачки з фаршем, помідорами і сиром можна подавати як самостійне блюдо, оскільки за рахунок м'ясної начинки вони ситні. Однак при бажанні, на гарнір можете приготувати картопляне пюре або зробити відварений рис.Запечені кабачки з помідорами фаршем та сиром

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Як зробити смачний манник з кабачками. Секрети приготування в домашніх умовах
Манник – це справжнє диво кулінарії. Готувати не складно, продукти використовуються доступні для кожної родини, а сам пиріг виходить ніжним і м'яким. Крім того
Як приготувати квасоля з овочами: рецепт квасолі, тушкованої з кабачками
Оскільки кабачки практично не мають ні смаку, ні запаху, то з ними можна робити все що завгодно, поєднуючи з різними продуктами і присмачуючи будь-якими приправами.
Запечені помідори з яйцями. Рецепти швидкого схуднення
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати один з варіантів швидкого і корисного сніданку – запечені помідори з яйцями. Вранці всі ми відчуваємо дефіцит
Дієтичний суп пюре з кабачків, рецепт з фото
Суп пюре з кабачків – це ніжне перше блюдо, повітряне, легке, з приємним м'яким смаком і бархатистою текстурою. Чудове страву з неперевершеним ароматом прикрасить будь
Смачні і корисні оладки з кабачків з висівками за Дюкану
Чарівний кабачок – воістину унікальний овоч. Які рецепти з нього тільки не придумані: гастрономічні, дієтичні, «шкідливі» хрустики... Що з нього тільки господині не