Дієтичний суп пюре з кабачків, рецепт з фото
Суп пюре з кабачків – це ніжне перше блюдо, повітряне, легке, з приємним м'яким смаком і бархатистою текстурою. Чудове страву з неперевершеним ароматом прикрасить будь обідній стіл і подарує справжню насолоду. А головне суп корисний і для його приготування потрібно мінімум продуктів. Головна перевага кабачкового супу, основою якого є курячий бульйон, в його ситості, при цьому він не залишає тяжкості в шлунку. Не випадково суп пюре з кабачків є дієтичним блюдом. Зварений на курячому бульйоні з пюрированными овочами він легко засвоюється, дуже корисний для всіх органів травлення. Такий суп рекомендується їсти при наявних проблемах зі шлунком і кишечником в профілактичних цілях.
Варіацій такого страви безліч, деякі віддають перевагу мінімалізм без додаткових продуктів, а хтось експериментує, поєднуючи в страві різні овочі, м'ясо, гриби, спеції... Але основним інгредієнтом легкого й корисного супчика залишаються завжди кабачки. Їх краще всього використовувати молочні, оскільки структура таких плодів більш ніжна, обробка займає мінімум часу, готуються досить швидко. Хоча допустимо і дозрілий овоч, тільки тоді кабачки очищаються від шкірки і насіння. Бульйон для супу може бути будь-який (м'ясний, курячий, овочевий, грибний), а за його відсутністю цілком підійде звичайна вода. Однак у такому випадку в вегетаріанську юшку слід додати трохи вершкового масла, тоді він не вийде прісним. Спеції для пюре підходять абсолютно будь-які і чітко слідувати інструкції рецепту не обов'язково. Їх можна вибирати орієнтуючись по своєму смаку. Тут буде доречна будь-яка зелень (петрушка, кріп, базилік, кінза), причому можна навіть не боятися її переборщити, так як вона додасть супу незвичайний аромат.
Суп пюре з кабачків, дієтичний рецепт з фото
Інгредієнти
Курячі крильця – 4 штуки (допускається інша частина курки або сортом м'яса) Кабачки (великого розміру) – 1 штука (можна взяти цукіні) Сіль і мелений перець – за смаком Картопля – 2 штуки Моркву і ріпчасту цибулю – по 1 штуці Помідори – 1 штука Лавровий лист і запашний перець горошком – по 3 штучки
Приготування
Для того, щоб приготувати суп пюре з кабачків спочатку треба зварити курячий бульйон. Я сьогодні для цих цілей взяла курячі крильця, але ви можете взяти абсолютно будь-яку частину курячої тушки, як і зварити для цієї мети курку цілком.
1. Курячі крильця ополоснем під струменем води, видалимо пір'ячко, які могли залишитися після ощипа, і опустимо в варильну каструлю. Додамо спеції: лавровий лист з перцем горошком.
2. Заллємо їх фільтрованою водою, щоб вона була вище крил на 10-12 см і поставимо на плиту. Як бульйон закипить, відразу знімемо всю пінку, зменшуємо температуру, прикриємо каструлю кришкою і відваримо бульйон до готовності протягом 45-50 хвилин.
3. Готові крильця вийміть з бульйону. Також дістаньте лавровий лист з перцем горошком, які викиньте.
4. Поки вариться бульйон, підготуємо овочі. Моркву, цибулю, картоплю очистимо і вимиємо, а помідор і кабачок тільки вимиємо. Всі складові наріжемо будь-якого розміру (кубиками, брусками, скибочками). Спосіб нарізки скоєно не важливий, оскільки далі овочі будуть пюрироваться. Єдине, що розмір нарізаних шматочків буде впливати на тривалість варіння: більш дрібні скибочки зваряться швидше, великі – довше.
5. Всі овочі відразу дружно опустимо в каструлю.
6. Збільшуємо вогонь і доводимо суп до кипіння, після зменшимо нагрів і будемо варити до готовності і м'якості овочів.
7. Готові овочі шумівкою перекладемо в окремий посуд, наприклад, в миску і візьмемо блендер.
8. Переб'ємо інгредієнти до стану пюре. При роботі з зануреним блендером, будьте обережні, так як можуть розлітатися на всі боки обпікають бризки. Якщо у вас немає такого кухонного «гаджета», тоді перетріть овочі через дрібне сито.
9. Овочеву масу і крильця повернемо в каструлю з супом-пюре, додамо дрібно нашатковану кріп і перемішати. Приправимо юшку сіллю, перцем, улюбленими прянощами і проваримо страва близько 5 хвилин. Рада. Якщо суп-пюре з кабачків вийде занадто густим, то розведіть його вершками, бульйоном або водою.
10. Подавати перше готову страву треба в теплому вигляді переважно зі свіжими тостами або грінками, або часниковими булочками. Крім того можете додатково поставити піалу з вершковим соусом або сметаною.
Приємного апетиту!
Суп пюре з кабачків смачний, легкий, дуже корисний для здоров'я живильний супчик, дуже вам рекомендую його готувати. Крім того, підійде цей рецепт і маленьким діткам, яким вже крім грудного молока можна включати в прикорм пюрированные страви. Кабачок в цьому плані перший овоч, рекомендований дієтологами для поступового введення прикорму. При приготуванні цього супчика малим діткам, слід виключити на перших порах з рецепту помідори, так як червоного кольору овочі фахівці рекомендують включати в дитяче меню дещо пізніше. Курячий бульйон, який є основою кабачкового супу, легкий у засвоєнні і надзвичайно корисний для росту і здоров'я малюка. З урахуванням всього вищепереліченого ви можете також готувати суп пюре з кабачків і для дитини.
Пропоную подивитися відео, як приготувати смачний наваристий вегетаріанський крем суп з кабачків і оригінальну закуску з кабачкового чашечок.