Смачні і корисні оладки з кабачків з висівками за Дюкану
Чарівний кабачок – воістину унікальний овоч. Які рецепти з нього тільки не придумані: гастрономічні, дієтичні, «шкідливі» хрустики... Що з нього тільки господині не творять: використовують сирим салати, додають у фарш, заправляють супи, фарширують, консервують, запікають, варять варення і багато іншого. Проте на першому місці завжди без сумніву залишаються оладки, які підкорили серця гурманів і кулінарів. Оладки з кабачків з висівками прості в приготуванні, легкі для шлунка і очищають організм від шлаків. Крім іншого кабачки знижують холестерин і наповнені жирами, білками, кислотами, фосфором, міддю, кальцієм.
Не дарма ці оладки є одним з блюд, яке дозволено їсти тим, хто худіша за системою дієти Дюка. Калорійність оладок з Дюкану приблизно в 2 рази менше звичних подібних аналогів. Звичайно, перші на черзі це оладки, запечені в духовці. Вони самі низькокалорійні, тому їх можна включати навіть в дитяче меню. До речі, за цим рецептом ви також можете приготувати оладки в печі. Для цього знадобиться лист, змащений маслом, на який виливається тісто у формі оладок і відправляється запікатися в духову шафу на 20 хвилин при 180°С. Додають в кабачкове тісто зазвичай борошно, іноді манну крупу або вівсяні пластівці. Але в рецепті оладок з Дюкану ці продукти замінені корисними висівками, в яких міститься близько 80% клітковини. А як відомо клітковина сприяє схудненню! Крім того, висівки корисно додавати в таку, що готується їжу людям з проблемами травлення і запорами. Потрапляючи в організм, висівки збирають і виводять токсини, поганий холестерин, солі важких металів і радіонукліди. Варто, висівки тільки включити в раціон і буквально за кілька днів налагодиться робота кишечника: запори відступають, кількість корисної мікрофлори збільшується, цукор у крові знижується, зміцнюється імунітет, поліпшується обмін речовин. Поліпшення обміну речовин - це один з ключових чинників при схудненні!
Оладки з кабачків з висівками за Дюкану, рецепт приготування з покроковим фото
Інгредієнти:
Кабачки – 2 штуки Висівки – 4 столові ложки Кріп – середній пучок Часник – пару часточок Сіль – за смаком Яйця – 2 штуки Рослинне масло – для смаження
Приготування:
1. Кабачки помиємо, відріжемо кінчики і натремо на дрібній тертці. Для цього можете скористатися кухонним комбайном або звичайною ручною теркою. Якщо овоч з «молочного» віку ще не вийшов, то очищати шкірку не потрібно. Для дорослих плодів, краще попередньо позбутися товстої грубої шкірки і насіння.
2. У нас вийде однорідна рідка кабачкова маса. Якщо немає терки або комбайна, тоді овоч перекрутіть через м'ясорубку.
3. Оскільки кабачки водянисті, то в їх масі утворюється багато рідини, яку потрібно злити. Якщо цього не зробити, то кабачкові оладки будуть по сковорідці розпливатися і втратять форму. Для цього дії перекладемо натерті кабачки в сито, яке встановимо на миску, щоб в неї стікала зайва волога. Можете масу придавлювати руками або ложкою, щоб процес проходив швидше.
4. Коли з подрібненої м'якоті стече вся волога, переклавши її в миску.
5. Додамо дрібно нашатковану кріп і пропущений через прес часник.
6. Покладемо висівки і сіль.
7. Перемішати масу й уб'ємо яйця.
8. Знову вымешаем продукти до однорідності. Тісто для кабачкового оладок готово.
9. Сковороду з олією нагріємо і столовою ложкою будемо викладати не неї тісто.
10. Встановимо середній температурний нагрів і прожарим кабачкові оладки з двох боків до рум'яного кольору.
11. Подавайте оладки з кабачків з висівками з улюбленими смачними добавками: зі сметаною, часниковим соусом, кетчупом і ін.
Приємного апетиту!