Варення з кабачків з апельсином на зиму, покроковий фото рецепт
В кінці літа, радіючи достатку овочів і фруктів, так хочеться запастися на довгу зиму вітамінів! Крім перевірених, фірмових рецептів домашніх заготовок Твоя Ізюминка пропонує взяти на озброєння і незвичайні рецепти, наприклад, варення з кабачків з апельсином на зиму. Кабачкове варення...Багато про нього чули, але все пробували!
Запевняю, що не всі знавці і корінні мешканці городів здогадаються з чого зварено це ласощі. Готується екзотичну солодкість нескладно, продукти потрібні більш ніж доступні, а смак виходить дуже незвичайним. І якщо ви ще жодного разу не пробували варення з кабачків з апельсином, то обов'язково візьміть на озброєння даний рецепт і зваріть на зиму домашню заготовку. Впевнена, ви не розчаруєтеся отриманим результатом, а смак його вразить вас.
Загальні принципи приготування варення з кабачків з апельсином на зиму
- Для варення кабачки можна брати не тільки молоді, але і зрілі. У останніх потрібно обов'язково зрізати товстий грубу шкірку і вибрати великі насіння.
- З цитрусових плодів також обов'язково видаляють кісточки, інакше ароматне варення буде гірчити.
- Апельсини від шкірки можна очищати, а можна залишати фрукт неочищеним. Якщо цитрус використовується з шкіркою, то його обов'язково потрібно обдати окропом. Слід зазначити, що заготівля з цитрусами або одягають в шкірці має злегка пікантним гіркуватим присмаком.
- Кабачки і апельсини можна застосовувати нарізаними цілими шматочками, перекрученими на м'ясорубці, подрібненими або перебитими блендером.
- Щоб додати варення особливу нотку» смаку, в сироп при варінні можна додати консервовані ананаси, чебрець, імбир або корицю.
- Для варіння варення зазвичай використовують миски, тази або широкі каструлі, щоб тепло рівномірно розподілялося. Однак з появою нової сучасної кухонної техніки, досвідчені кулінари адаптували рецепти варення для його варіння в мультиварці.
- Апельсини можна замінити будь-якими іншими цитрусовими: лимоном, лаймом, грейпфрутом.
Варення з кабачків з апельсином на зиму, покроковий рецепт з фото
Інгредієнти
Кабачки – 800 г (чистої ваги) Апельсин – 1 штука Цукор – 600 г
Приготування
1. Кабачок помиємо під напором води, насухо оботрем паперовим рушником, зрізаємо шкірку і видалити насіння. М'якоть наріжемо кубиками розміром близько 1-1,5 см. Якщо у вас зовсім молоді плоди, в яких насіння м'які, а кожурка дуже тонка і ніжна, тоді можна кабачок різати цілком з шкіркою і насінням. Апельсин добре помиємо і обдадим окропом. Після обсушим і наріжемо півкільцями. Деякі часточки наріжемо соломкою. З м'якоті цитрусового видалимо насіння.
2. Кабачки складемо у варильну каструлю. Краще для варіння кабачкового варення використовувати широкий посуд.
3. Зверху нарізаних шматочками кабачків викладемо апельсинові часточки.
4. Засипте продукти цукровим піском.
5. Перемішати інгредієнти і дамо постояти не менше ніж на 20 хвилин, а краще на годину, щоб в значному обсязі виділився сік для сиропу.
6. Потім будемо варити варення в кілька прийомів. Поставимо каструлю на плиту, доведемо до кипіння, убавим температуру і проваримо 20 хвилин. Після вимкнемо вогонь і залишимо варення остигати до кімнатної температури.
Повторимо таку ж процедуру ще два рази: закипятим, проваримо і остудимо.
7. Після останньої варіння, практично кипляче варення перельем у чисті стерилізовані банки. Вкриємо підготовленими кришками, закатавши ключем для консервації. Банки перевернемо кришкою вниз, укутаем теплою ковдрою і залишимо до повного охолодження. В цілому на приготування варення з кабачків у мене пішло близько 4-х годин.
Незвичайний делікатес подавайте з печивом, додавайте в трав'яні чаї, а також можете зробити в жарку погоду освіжаючий морс.
Приємного апетиту!
Як ви помітили, рецепт варення з кабачків з апельсином на зиму вариться кілька разів, саме тоді в ньому залишаться шматочки кабачка, що на мій погляд смачніше. Апельсин зробить смак варення більш насиченим. Додавання апельсина в даному рецепті не випадкове, кабачки мають властивість приймати смак фрукта, з яким його варять. Тому варення з кабачків з таким же успіхом ви можете додати лимон, а можете додати обидва цитрусових відразу. У будь-якому випадку ви отримаєте варення дивовижного смаку, не кажучи вже про те, що це досить економічний рецепт. Деякі господині роблять варення з кабачків з курагою, вона теж чудово поєднується з цим овочем. Загалом, ви можете кожен раз експериментувати!