Огірки та перець заготовки. Консервація огірки перець. Мариновані огірки з болгарським перцем.
Добрий день, друзі, в минулий раз в розділі домашні заготовки був класичний рецепт маринованих огірків з помідорами. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує поповнити скарбничку різносолів маринованими огірками з солодким болгарським перцем і морквою. Таке овочеве асорті радує око своєю яскравою строкатістю, викликаючи спонукає дію якнайшвидше відкрити баночку і продегустувати її. Але зробити це можна буде не раніше ніж через два дні, саме такий мінімальний термін потрібно витримати, щоб дати можливість всім інгредієнтам промаринуватися і досягти необхідної кондиції.
Вам знадобиться з розрахунку на 3-х літрову банку:
огірки і солодкі перці
7 зубчиків часнику
3 вишневих листочків
1 парасольку кропу
1 морквина
3 листки смородини
2-3 гілочки базиліка
для маринаду на 1 л води:
5 штук чорного перцю горошком
2 столові ложки кухонної солі
6 столових ложок цукрового піску
0,5 склянки оцту (9%)
2 парасольки чебрецю
3 гвоздики
2 лаврових листа
Огірки промиємо і замочимо на пару годин в холодну воду, потім зрізаємо у кожного кінчики.
Поки з огірків виходить зайва гіркота, займемося перцями. Очистимо їх від насіння і разрежем вздовж на 3-4 частини.
часник Очистимо від лушпиння і моркву від шкірки. Морква наріжемо соломкою або кружечками, кому як більше подобається.
На дно банки кладемо 4 зубчики часнику (можна розрізати), базилік, кріп, листя смородини і вишні і половину нарізаної моркви. Далі щільно укладаємо в чисту підготовлену для консервування банку огірочки з нарізаними на шматочки перцями. Зверху покладемо часник і моркву. Заллємо банку окропом, прикриємо кришкою і залишимо на 20 хв.
В цей час почнемо готувати маринад: воду покладемо всі інгредієнти для маринаду, крім оцту. Поставимо на вогонь, як закипить, всі перемішаємо і дамо покипіти на невеликому вогні 1 хвилину. Потім вимикаємо вогонь і вливаємо оцет.
Воду з банки зливаємо і заповнюємо киплячим маринадом. Закатуємо машинкою і перевертаємо банку догори дном. Накриємо чим-небудь теплим і так залишимо на 2 дні. Ось такий чудовий результат домашньої консервації огірків з перцем. Зберігати таке асорті потрібно в прохолодному, темному місці. Приємного апетиту!
Подивіться як можна швидко і просто приготувати запіканку з овочевого асорті на сніданок – смачно і корисно.