Лимонний кекс фото. Кекс низькокалорійний. Рецепти швидкого схуднення
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка вітає всіх православних християн зі Світлим Святом Різдва і пропонує спекти лимонний кекс. Лимонний кекс готується просто і досить таки швидко, на його приготування знадобиться не більше години часу. До того ж це низькокалорійне блюдо, його енергетична цінність становить 216 ккал, що жодним чином не відіб'ється на вашій талії. Як бачите, навіть у святкові дні можна смачно харчуватися і не повніти. Пригостіть ваших друзів і близьких смачним і ароматним лимонним кексом на Різдво.
Вам знадобиться на 12 порцій:
175 г борошна
175 р цукру
4 яйця
3 лимона
100 мл оливкової олії
25 г маку
2 столові ложки харчової соди
цукрова пудра для прикраси
Для глазурі:
0,5 склянки цукрової пудри
1 чайна ложка лимонного соку
1 яєчний білок
Борошно просійте через сито, жовтки яєць акуратно відокремте від білків, білки поки приберіть в холодильник.
Лимони промийте, обдайте окропом. З одного лимона натріть цедру, а з решти вичавіть сік.
У борошно додайте цукор, мак, соду, оливкова олія (оливкова олія можна замінити соняшниковою), яєчні жовтки, терту цедру одного лимона і свіжовичавлений сік лимонів.
Все збити в міксері протягом 1 хвилини, так само окремо збити охолоджені в холодильнику білки.
Ввести збиті білки в тісто, все гарненько перемішати.
Перелити тісто у форму для випікання (якщо у вас силіконова форма, то її змащувати не потрібно, а звичайну потрібно змастити маслом).
Поставити випікати в розігріту до 175 - 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Вийміть готовий лимонний кекс з духовки і дайте йому охолонути.
Згори лимонний кекс можна прикрасити, посипати його цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Якщо ви вирішите прикрасити своє творіння глазур'ю, то її можна приготувати таким чином: візьміть 0,5 склянки цукрової пудри, додайте 1 яєчний білок і 1 чайну ложку свіжовичавленого і процідженого лимонного соку. Розітріть всі інгредієнти дерев'яною ложкою до отримання однорідної тягучої маси. Відразу ж прикрасьте нею лимонний кекс, так як вона швидко висихає і покривається скоринкою.
Приємного апетиту!