Лікування грипу та застуди
Як і якими доступними засобами лікуватися при перших ознаках застуди та грипу Твоя Ізюминка вже писала раніше, а сьогодні хочу з вами, дорогі друзі, поділитися заморським досвідом, який можна успішно перейняти і нам з вами.
Застуда вона і в Африці застуда, чи не так цікаво дізнатися, як її в цій самій Африці лікують. Чому б і нам не полікуватися на іноземний манер.
По-африканськи
Як відомо, в африканських країнах рівень розвитку медицини залишає бажати кращого, і місцеве населення користується перевіреними століттями способами. Головним ліками при нездужанні є у місцевих жителів алое. Кілька днів квітка не поливають, потім зрізають самі нижні листя, промалывают їх через м'ясорубку, віджимають сік і змішують з медом і кагором. Ви так само можете приготувати такий еліксир, змішавши сік алое, меду і будь-якого червоного вина у співвідношенні (1:2:3). Поставити в холодильник на нижню поличку, через пару днів можна приймати по 1 столовій ложці 3 рази в день за півгодини до їжі.
По-тибетськи
Тибетські лами взагалі не знають, що таке застуда, а все тому, що вони використовують у лікуванні часниково-спиртову настойку, яку п'ють за особливою схемою.
Для її приготування вам знадобиться 350 грамів головок часнику і 200 грам 96% спирту.
Часник очистити від шкірки, розділити на часточки і ретельно потовкти у фарфоровій, дерев'яної або мідній ступці (часникодавка не годиться!), залишити на півгодини на столі.
Потім потрібно взяти з самого низу кашку, де найбільше соку - 250 грам і помістити в пляшку зеленого кольору, наприклад, підійде пляшка з-під шампанського. Залити склянкою 96% процентного спирту (саме спирту, не горілки!), закрити щільно завинчивающейся пробкою і помістити в темне прохолодне місце настоюватися 10 днів. Потім треба настій процідити через складену в кілька шарів марлю, віджати і злити назад в пляшку. Через 3 дні можна приймати по 3 рази в день за півгодини до їжі додаючи часникові краплі в 50 г холодного молока за наступною схемою:
1 день: 1 крапля вранці, 2 краплі вдень і 3 краплі увечері
2 день: 4 краплі вранці, 5 крапель вдень і 6 крапель увечері
3 день: 7 крапель вранці, 8 крапель вдень і 9 крапель увечері
4 день: 10 крапель вранці, 11 крапель вдень і 12 крапель увечері
5 день: 13 крапель вранці, 14 крапель вдень і 15 крапель увечері
6 день: 15 крапель вранці, 15 крапель вдень і 15 крапель увечері
7 день: 15 крапель вранці, 14 крапель вдень і 13 крапель увечері
8 день: 12 крапель вранці, 11 крапель вдень і 10 крапель увечері
9 день: 9 крапель вранці, 8 крапель вдень і 7 крапель увечері
10 день: 6 крапель вранці, 5 крапель вдень і 4 краплі увечері
11 день: 3 краплі вранці, 2 краплі вдень і 1 краплі увечері
Як видно з наведеної схеми, до 6 дня кількість крапель часниково-спиртової настоянки збільшується до максимуму - 15 крапель за раз, а потім п'єте в зворотному порядку.
Курс лікування можна проводити 2-3 рази в рік. Цей метод лікування за допомогою часниково-спиртової настоянки є також прекрасним способом очищення судин, що є хорошою профілактикою атеросклерозу, сприяє зниженню рівня " поганого холестерину в крові, робить судини еластичними і молодими. Ви забудете про головних болях, отодвинете небезпеку серцевих недуг, варикозу, захворювання носоглотки, бронхів, легенів і багатьох інших проблем зі здоров'ям. Алюміній, селен, германій, що входять до складу часнику, покращують стан слизових оболонок організму. У даного методу є протипоказання - він не підходить людям із захворюваннями нирок.
По-американськи
Хоч в Америці і найвищий рівень розвитку медицини, мешканці США все одно вдаються до «бабусиним» рецептами лікування застуди. Вони готують такий коктейль з м'яти, меду, лимона і часнику: заваріть 1 чайну ложку м'яти перцевої склянкою окропу, через 20 хвилин процідіть, і розмішайте ще в теплому розчині 1 чайну ложку меду. Дрібно порізати зубчик (не голівку, а всього лише зубчик!) часнику і розтерти у фарфоровій, мідної або дерев'яній ступці, або просто ложкою в чашці і туди ж влити соку ? частини невеликого лимона. І все це змішати з м'ятно-медовим настоєм. Випити на ніч і лягти спати, зранку будете як огірочок!
По-японськи.
При перших ознаках нездужання японець випиває 10 чашок гарячого зеленого чаю. Навіщо так багато запитаєте ви, виявляється, у зеленому чаї містяться речовини, що володіють противірусною активністю – катехіни. Тому жителі чайної плантації в Сизуоки практично не хворіють гостро-вірусними інфекціями.
тайваньски
Рятує місцевих жителів Тайваню соус карі, проймає так, що немає ніяких шансів вижити ні одного збудника в дихальних шляхах.
По-грецьки
Напій Гіппократа досі користується популярністю у лікуванні різних простудних захворювань: 2 часточки апельсина або лимона залити двома склянками червоного вина, додати чайну ложку меду, 2 палички гвоздики, трохи кориці, все довести до кипіння і випити на ніч гарячими маленькими ковтками.
По-мексиканськи
Для будь-якого мексиканця звична гостра їжа, тому немає нічого дивного в тому, що і найефективнішим засобом від нежитю, кашлю і болю в горлі вони вважають червоний стручковий перець. Мелений перець, ? чайної ложки мексиканець ковтає 3 рази в день, але тут криється один секрет, щоб перець не був таким пекучим, вони його висипають на спинку мови (тільки не на корінь, де зосереджені всі рецептори) і відразу ж запивають прохолодною водою.
І справді червоний пекучий перець зменшує слизеобразование, розширює бронхи, і володіє протимікробними властивостями.
Нам же думаю, можна частіше використовувати червоний перець у страви в період масових захворювань і тим самим отримати той же результат.
По-корейськи
В Кореї популярний інша спеція – імбир. Його активно використовують в чаях при перших ознаках застуди:
В емальовану каструльку заливають 1,5 склянками окропу 3 горошини чорного перцю, 3 штучки кардамону, 3 гвоздики, імбир і корицю за смаком. Можна для більшого ефекту всі інгредієнти перемолоти в кавомолці. Доводять до кипіння і томити ще 20 хв на невеликому вогні. В кінці можна додати щіпку чорного чаю і меду.
Цей чай з імбиром є імуностимулюючу, тому його також можна пити для профілактики застуд.
По-російськи
Наші предки і травники активно використовували в лікуванні цибуля, часник і хрін. Особливо хрін, його найчастіше застосовували при простудах: корінь хрону натирали на дрібній тертці, змішували з рівною кількістю цукру і ставили до печі на 12 годин. Потім проціджували і поїли хворого по 1 столовій ложці кожну годину до повного одужання.
Часник натирали на дрібній тертці і змішували з вершковим маслом (за смаком) і використовували для бутербродів - відмінний засіб проти вірусних інфекцій.
З лука готували «цибулевий антигрипін»: натріть на крупній тертці цибулину, залийте 0,5 л киплячого молока, дайте настоятися 20 хв і випити гарячим на ніч.
Ось такі нехитрі і трошки забуті кошти можна використовувати для успішного лікування застуди та грипу.
Будьте здорові!