Легкий фруктовий салат
В тому, що Великий піст припадає на початок весни, є певний сенс. Після довгої зими, коли наш раціон складався, перш за все, важкої їжі, багатої жирами, крохмалем і тваринними білками, ми потребуємо вітамінної реабілітації, і в цей період пісне меню якраз і приходить на допомогу нашому виснаженому організмові! Легкий фруктовий салат з соком грейпфрутам - прекрасний варіант для легкого пісного сніданку! Почніть свій день з яскравого, смачного, головне, корисного десерту!
Адже що таке пісна їжа? Це - фрукти, овочі, злаки, що містять клітковину, пектин, виводять з організму шкідливі токсичні речовини. Доведено, відмова від їжі тваринного походження і збільшення в раціоні рослинних продуктів сприяє очищенню і оздоровленню організму, підвищення життєвого тонусу, а разом з тим підвищення настрою і працездатності.
до Речі, для того, хто уважно стежить за фігурою, піст - це відмінний привід привести себе у форму перед теплим сезоном відкритих суконь та суконь. Уважне ставлення до свого харчування, акцент на фруктах і овочах, відмова від фаст-фуду та інших витрат не може не позначитися сприятливим чином на вашому силуеті.
Крім того, дотримуючись правил харчування Великого посту і ретельно відбираючи продукти для свого раціону, ви не будете вживати нездорову їжу: жирні ковбаси і сосиски, смажене м'ясо, котлети і висококалорійні десерти зі збитими вершками - чи не це прекрасна можливість виробити нові корисні гастрономічні звички і дати своєму організму відпочинок від всюдисущих барвників, ароматизаторів та консервантів!
Вам знадобиться:
м'ята - невеликий пучок
мандарин - 3 штуки
яблуко - 1 штука
ківі - 2 штуки
корінь імбиру за смаком
вода - 50 мл
сік грейпфрута - 200 мл
Мандарини помиємо, звільнимо від шкірки і кісточок, м'якоть наріжемо кубиками.
Яблуко помиємо і очистимо від шкірки, разрежем на четвертинки, видалити серцевину, наріжемо тонкими скибочками.
Ківі очистимо від шкірки і наріжемо спочатку на кружечки, а потім на четвертинки.
Імбир очистимо і подрібнити.
Зелень м'яти вимиємо, обсушим.
У невеликому сотейнику закип'ятимо воду, додамо імбир і залишимо варити на середньому вогні 5 хвилин.
Вимкнемо газ, в теплий імбирний настій додамо свіжовичавлений грейпфрутовий сік і м'яту.
Змішаємо в салатнику ківі, мандарини і яблуко.
Заправимо легкий фруктовий салат м'ятно-імбирним соусом і прикрасимо часточкою лимона або апельсина.
Приємного апетиту!