Легкий суп з курячих крилець з овочами
В сьогоднішній сучасний час людині доступні найрізноманітніші і раніше невідомі продукти, з яких готують пікантні та вишукані страви. При цьому суп не втрачає свого значення. Це і смачно, і корисно і смачно. Тому перші страви завжди присутня в нашому меню. З багатьох його видів особливо виділяються супи на курячому бульйоні. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує приготувати такий смачний і поживний суп з курячих крилець. Завдяки різноманітності прянощів, спецій і зелені страві можна надати самий незвичайний смак і консистенцію. Всі складові такого супчика поживні і низькокалорійні. До того ж немає нічого краще, ніж ароматний гарячий курячий бульйон, причому в будь-яку погоду. Він не тільки добре насичує і живить, але і дарує чудовий настрій і враз ставить на ноги. Так і в доброму здоров'ї, впевнена, що ніхто не відмовиться від смачного бульйону.
Як приготувати смачний суп з курячих крилець
Курячий суп готують з різними продуктами: з локшиною, вермішеллю, перловкою, рисом, гречкою, а також практично з усіма овочами. При цьому всі супи мають загальні принципи приготування. І хоча зіпсувати курячий бульйон досить важко, але деякі підказки та поради допоможуть отримати найкращий результат.
- Для курячого бульйону можна використовувати як цілу птицю, так і будь-які її частини, у тому числі і крильця.
- Курячі крила заливайте ні гарячої, а холодною водою, навіть не використовуйте теплу.
- Якщо птах не домашня, то перший бульйон завжди зливайте. Таким чином з птиці вийдуть шкідливі комбікорми, якими її годували на фермі.
- Використовуйте свіжу, а не заморожену курку. Розморожені особини стають більш сухими.
- Заморожені овочі додати в суп на 5 хвилин раніше, ніж свіжі.
- Посуд намагайтеся використовувати з важким і товстим дном, так рівномірно розподілятиметься тепло.
- Бульйон не повинен сильно кипіти, інакше він стане каламутним, а м'ясо жорстким.
Інгредієнти до рецептом "Суп з курячих крилець"
Курячі крильця – 2 штуки (можна більшу кількість) Картопля – 3 бульби Морква – 1 штука Білокачанна капуста – 300 г Ріпчаста цибуля – 1 штука Кріп – невеликий пучок Лавровий лист – 2 штучки Перець горошком – 4 штучки Сіль – за смаком Чорний мелений перець – щіпка
Як приготувати перше блюдо покроково з фото в домашніх умовах
1. Для приготування супу з курячих крилець нам знадобляться: крила курячі, овочі: капуста, морква, картопля, цибуля, а з спеції: перець горошок, лаврове листя і зелень кропу.
2. Курячі крильця помиємо і разрежем на три частини по фаланг. Опустимо їх у варильну каструлю і додаємо очищену цибулину з лавровим листом і перцем горошком. Заллємо продукти питною водою і поставимо курячий бульйон варитися на плиту. Доведемо до кипіння і відразу зменшимо вогонь. Важливо вчасно прибрати піну, щоб бульйон залишився прозорим. Залишимо на плиті варити бульйон близько півгодини.
Я ріпчасту цибулю в кінці варіння супу зазвичай виймаю і викидаю, оскільки він до цього часу вже супу віддасть свій смак і аромат. Однак якщо ви любите в супі цибулеву засмажку, то вам нічого не заважає її зробити.
3. До цього часу підготуємо овочі. Морква очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці, капусту дрібно нашинкуем, а картоплю очистимо й наріжемо кубиками.
4. Через певний час покладемо в каструлю картоплю з морквою і включимо великий вогонь, щоб овочі закипіли. Після знову убавим температуру.
5. Через 10 хвилин додаємо в суп нашатковану капусту.
6. Приправимо суп сіллю, меленим перцем, нашаткованої зеленню, улюбленими прянощами і зваримо до повної готовності овочів.
7. Готовий суп з курячих крилець сервіруйте до столу розлив його по піалах або тарілках, наріжте свіжий хліб і всім приємного апетиту!
Пропоную подивитися відео, як приготувати гострий суп з курячих крилець, та інші смачні страви на обід.
Друзі, проголосуйте за рецепт, натиснувши на зірки, соціальні кнопочки, мені дуже важливо знати вашу думку! Вступайте в групу Твоя Родзинка в Контакті, а також підписуйтесь на регулярну розсилку (обидві форми у правій частині сайту).
З повагою, Любов Федорова.