Як приготувати рис з яблуками. Різотто з яблуками.
Різотто з яблуками, як і грибне різотто - різноманітить стіл час посту для тих хто його дотримується. Ця страва припаде до смаку тим, хто не дотримуються обмежень у харчуванні в суворий церковний період, але не проти скуштувати щось новеньке, легке, корисне. Яблука, привнесуть не тільки неповторну нотку смаку до страви, але й принесуть користь вашому організму. З-за чудового смаку і високого вмісту мінеральних речовин і вітамінів яблука іноді називають "королем фруктів". Цей фрукт цілився в усі часи, так ще стародавні римляни мали звичай починати обід з яєць, а закінчувати його яблуками, що породило крилату фразу ab ovo usque ad mala, що означає вираз "від яйця до яблука" (тобто від початку до кінця). Часто при готуванні вегетаріанського плову використовують овочі, ми з вами вже готували Шніцель з сиру з рисом і овочами, а сьогодні Твоя Ізюминка пропонує приготувати рис з яблуками.
Для того, щоб приготувати яблучне різотто вам знадобляться продукти:
40 г вершкового масла 1 столова ложка оливкової олії 2 середні цибулинки 1 зубчик часнику 350 р рису 1 літр води або якщо є - овочевого бульйону 2 яблука 50 г пармезану або іншого твердого сиру
Процес приготування рису з яблуками:
1. Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння і поріжемо невеликими кубиками. 2. Потім розігріємо в каструлі з товстим дном вершкове і оливкове масло. Помістимо обсмажувати до золотистого кольору цибульку, хвилин 5-7. 3. Часник подрібнити з допомогою ножа або пропустимо через чесночнецедавилку, додамо його до цибулі і ще припустимо на маслечко хвилинку. 4. Рис промиємо в декількох водах, поки сливаемая вода не стане прозорою. Висипаємо рис в каструлю, все перемішуємо і обсмажимо його до прозорості. 5. Поступово додаємо воду або овочевий бульйон, продовжуємо помішувати, щоб він краще вбирався. 6. Варимо до готовності рису під закритою кришкою, а за 2-3 хвилин до закінчення, покладемо нарізані кубиками, очищені від шкірки яблука. 7. Зверху готове різотто посиплемо тертим пармезаном. Вегетаріанська страва - рис з яблуками приготувати не складно, а незвичайний смак порадує вас і різноманітить ваш стіл.
Приємного апетиту!