Креветочний коктейль
Хто сказав, що коктейль може бути тільки освіжаючим напоєм? Якщо ви любите креветки, то можете приготувати з них смачну і оригінальну холодну закуску – креветочний коктейль. Вам знадобитися всього 15 хвилин для того, щоб нарізати інгредієнти і приготувати соус, помістити все це пишність у високий коктейльний келих на довгій ніжці, красиво прикрасити страву і насолоджуватися смачною трапезою. Не забувайте, про те, що креветки, належать до цінних морепродуктів, в них міститься багато фосфору, виключно корисного для хорошої роботи голови. Так що якщо хочете бути розумними, - частіше, готуйте собі страви з риби і морепродуктів.
На дві порції креветочной коктейлю вам знадобляться продукти:
200 г очищених варених креветок
2 помидорины
2 стебла селери
80 г печериць
100 г класичного йогурту (без підсолоджувачів і добавок)
50 г кислого молока або кефіру
1 чайна ложка кетчупу
1 столова ложка лимонного соку
сіль і перець за смаком
Якщо ви купили готові відварні креветки, то просто додайте в коктейль. Заморожені креветки в панцирі потрібно недовго (буквально хвилину після закипання) відварити в підсоленій воді. Потім остудити і звільнити від панцира.
Овочі помиємо і наріжемо кубиками – помідори і стебла селери. Печериці промиємо, очистимо ніжки і теж наріжемо кубиками. Печериці, як відомо можна їсти сирими, але якщо ви собі не можете уявити таке, то недовго обсмажте на соняшниковій олії до тих пір, поки не випарується вся рідина. Поки обсмажуються гриби, займемося соусом: змішаємо йогурт, кисле молоко, кетчуп, лимонний сік, додаємо солі і меленого перцю (за бажанням) за смаком. До соусу додати обсмажені шампіньйони і все перемішаємо.
великий коктейльний келих покласти відварні креветки разом з порізаними овочами, які заливаємо соусом з грибами.
Креветочний коктейль красиво прикрасимо парочкою креветок, половинкою лимона і селерою.
Приємного апетиту!