Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування, як зробити блюдо будинку
Готуємо паштет поетапно:
1. У холодній воді добре промиваємо печінка, обрізаємо плівки і видаляємо прожилки. Після цього субпродукт обробляється на невеликі шматочки.
2. Далі слід розжарити на сковороді олію і обсмажити шматочки печінки до появи скоринки.
3. Вимиту і почищену моркву нарізаємо невеликими скибочками.
4. Дрібно шаткуємо попередньо очищену головку ріпчастої цибулі.
5. Щоб печінка стала м'якше, в неї потрібно додати невеликий шматочок вершкового масла. Є також ще один секрет – печінка слід обсмажувати на великому вогні, постійно помішуючи і не накриваючи кришкою не довше 5-10 хвилин.
6. У сковороду додаємо цибулю, моркву, сіль, перець. Тушкуємо овочі до повної готовності.
7. Коли всі продукти будуть готові, їх потрібно остудити. Після чого подрібнити блендером, кухонним комбайном або по-старому – через м'ясорубку. Але в останньому випадку потрібно прокрутити 2 рази.
8. Паштетную масу можна викласти в миску або закрутити у вигляді рулету, промазанного невеликою кількістю вершкового масла. Масло також можна загорнути всередину рулету. Так чи інакше, вийде дуже смачно.
Паштет з яловичої печінки
Як приготувати домашній печінковий паштет знають практично усі господині, які можуть поділитися своїм секретом приготування. Так щоб приготувати паштет з яловичої печінки нам потрібно запастися наступними продуктами:
- 0,6 кг яловичої печінки;
- 100 гр вершкового масла;
- 1 ст вершків;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- соняшникова олія;
- лавровий лист;
- сіль і перець за смаком;
- масло.
Покроковий опис рецепту:
1. Цибулину почистимо від шкірки і дрібно нарубим.
2. На сковороді раскалим одну столову ложку рафінованої олії і на ньому обсмажимо цибулю: він повинен стати прозорим.
3. Почищену моркву натремо на крупній тертці або подрібнити комбайном. Вона надає страві солодкуватий присмак, як, втім, і обсмажену цибулю.
{ad1}4. Далі на сковороді з розігрітим рослинним маслом смажимо терту моркву до готовності.
5. Потім з ретельно промитої печінки потрібно видалити плівку. Потім її слід порізати невеликими шматочками і смажити на соняшниковій олії протягом десяти хвилин.
6. Вміст сковороди не вистачає лаврового листа, перцю і солі, які ми додаємо і тушкуємо протягом двадцяти хвилин, накривши кришкою.
7. Готові інгредієнти остуджуємо, перемішуємо в окремій посудині і подрібнюємо блендером.
8. У паштетную заготовку при бажанні можна додати вершки і збити ще раз. Дуже смачний паштет готовий!
Приготувати печінковий паштет будинку можна у вигляді рулету. Отримана маса тонким шаром розподіляється на пергаментним папері і охолоджується в морозилці тридцять хвилин. Після чого розм'якшеним вершковим маслом потрібно змастити печінковий лист, почекати п'ять хвилин і акуратно загорнути в рулет і відправити у морозильну камеру, попередньо загорнувши в харчову плівку. Перед подачею на стіл такий рулет акуратно нарізати невеликими скибочками і прикрашається свіжою зеленню.
Паштет печінковий: рецепт приготування в мультиварці
Паштет, приготований в мультиварці з будь печінки, набуває незвичайний смак. Він чудово підходить в якості першого прикорму для немовлят.
Інгредієнти страви:
- 0,7 кг будь печінки;
- 4 курячих яйця;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 100 гр вершкового масла;
- 3 середніх зубчики часнику;
- 300 мл свіжих вершків;
- мелений мускатний горіх;
- сіль, перець і інші спеції за смаком.
Спосіб приготування:
1. Печінка моєму в холодній воді, вирізаємо жилки і подрібнюємо на невеликі пластинки.
2. У мисці печінка перемішуємо з вершковим маслом, дрібно нарубаним цибулею, часником, сирими яйцями і гарненько перемелюємо масу блендером.
3. У майбутній паштет додаємо вершки і ретельно перемішуємо.
4. Дно і стінки мультиварки викладаємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. І тільки після цього всередину заливаємо отриману кашку.
5. Вибравши режим «Випічка», готуємо паштет протягом однієї години. Після чого йому треба дати настоятися під закритою кришкою.
6. Готовий паштет викладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.
Варто нагадати, що самою ніжною і м'якою виходить пташина печінку. Найбільш корисною вважається печінка яловича, ну а найекономічнішою – свиняча. Тому відповідаючи на питання, як зробити домашній печінковий паштет, скажімо, що дуже просто! Головне це бажання порадувати себе і своїх близьких. А фантазія допоможе зробити неповторне блюдо для застілля і на кожен день.