Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування, як зробити блюдо будинку
17.11.2017 0

Як приготувати печінковий паштет в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування, як зробити блюдо будинку

Домашній розділ
В закладки


Готуємо паштет поетапно:

1. У холодній воді добре промиваємо печінка, обрізаємо плівки і видаляємо прожилки. Після цього субпродукт обробляється на невеликі шматочки.

2. Далі слід розжарити на сковороді олію і обсмажити шматочки печінки до появи скоринки.

3. Вимиту і почищену моркву нарізаємо невеликими скибочками.

Печінковий паштет в домашніх умовах4. Дрібно шаткуємо попередньо очищену головку ріпчастої цибулі.

5. Щоб печінка стала м'якше, в неї потрібно додати невеликий шматочок вершкового масла. Є також ще один секрет – печінка слід обсмажувати на великому вогні, постійно помішуючи і не накриваючи кришкою не довше 5-10 хвилин.

6. У сковороду додаємо цибулю, моркву, сіль, перець. Тушкуємо овочі до повної готовності.

7. Коли всі продукти будуть готові, їх потрібно остудити. Після чого подрібнити блендером, кухонним комбайном або по-старому – через м'ясорубку. Але в останньому випадку потрібно прокрутити 2 рази.

8. Паштетную масу можна викласти в миску або закрутити у вигляді рулету, промазанного невеликою кількістю вершкового масла. Масло також можна загорнути всередину рулету. Так чи інакше, вийде дуже смачно.

Як приготувати домашній печінковий паштетПаштет з яловичої печінки

Як приготувати домашній печінковий паштет знають практично усі господині, які можуть поділитися своїм секретом приготування. Так щоб приготувати паштет з яловичої печінки нам потрібно запастися наступними продуктами:Рецепт приготування печінкового паштету

  • 0,6 кг яловичої печінки;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 1 ст вершків;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • соняшникова олія;
  • лавровий лист;
  • сіль і перець за смаком;
  • масло.

Покроковий опис рецепту:

1. Цибулину почистимо від шкірки і дрібно нарубим.

2. На сковороді раскалим одну столову ложку рафінованої олії і на ньому обсмажимо цибулю: він повинен стати прозорим.

3. Почищену моркву натремо на крупній тертці або подрібнити комбайном. Вона надає страві солодкуватий присмак, як, втім, і обсмажену цибулю.

{ad1}

4. Далі на сковороді з розігрітим рослинним маслом смажимо терту моркву до готовності.

Покроковий рецепт печінкового паштету5. Потім з ретельно промитої печінки потрібно видалити плівку. Потім її слід порізати невеликими шматочками і смажити на соняшниковій олії протягом десяти хвилин.

6. Вміст сковороди не вистачає лаврового листа, перцю і солі, які ми додаємо і тушкуємо протягом двадцяти хвилин, накривши кришкою.

7. Готові інгредієнти остуджуємо, перемішуємо в окремій посудині і подрібнюємо блендером.

8. У паштетную заготовку при бажанні можна додати вершки і збити ще раз. Дуже смачний паштет готовий!

Приготувати печінковий паштет будинку можна у вигляді рулету. Отримана маса тонким шаром розподіляється на пергаментним папері і охолоджується в морозилці тридцять хвилин. Після чого розм'якшеним вершковим маслом потрібно змастити печінковий лист, почекати п'ять хвилин і акуратно загорнути в рулет і відправити у морозильну камеру, попередньо загорнувши в харчову плівку. Перед подачею на стіл такий рулет акуратно нарізати невеликими скибочками і прикрашається свіжою зеленню.

Рецепт приготування печінкового паштетуПаштет печінковий: рецепт приготування в мультиварці

Паштет, приготований в мультиварці з будь печінки, набуває незвичайний смак. Він чудово підходить в якості першого прикорму для немовлят.

Як приготувати печінковий паштет будинкуІнгредієнти страви:

  • 0,7 кг будь печінки;
  • 4 курячих яйця;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 3 середніх зубчики часнику;
  • 300 мл свіжих вершків;
  • мелений мускатний горіх;
  • сіль, перець і інші спеції за смаком.

Спосіб приготування:

1. Печінка моєму в холодній воді, вирізаємо жилки і подрібнюємо на невеликі пластинки.

2. У мисці печінка перемішуємо з вершковим маслом, дрібно нарубаним цибулею, часником, сирими яйцями і гарненько перемелюємо масу блендером.

3. У майбутній паштет додаємо вершки і ретельно перемішуємо.

Як приготувати домашній печінковий паштет

4. Дно і стінки мультиварки викладаємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. І тільки після цього всередину заливаємо отриману кашку.

5. Вибравши режим «Випічка», готуємо паштет протягом однієї години. Після чого йому треба дати настоятися під закритою кришкою.

6. Готовий паштет викладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.

Варто нагадати, що самою ніжною і м'якою виходить пташина печінку. Найбільш корисною вважається печінка яловича, ну а найекономічнішою – свиняча. Тому відповідаючи на питання, як зробити домашній печінковий паштет, скажімо, що дуже просто! Головне це бажання порадувати себе і своїх близьких. А фантазія допоможе зробити неповторне блюдо для застілля і на кожен день.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати тушковане яловиче серце, серце в мультиварці, рецепти з фото
Яловиче серце – найцінніший продукт, багатьма недооцінений просто тому, що м'ясо має велику популярність серед любителів яловичини. Тим не менш, його радять готувати і
М'ясо качки в раціоні дітей. З якого віку можна давати
Качка виходить дуже ніжна, з легкою кислинкою. Як гарнір можна подати відварний рис, макарони або картопля.
М'ясо індички в раціоні малюків: як готувати, користь і шкоду. З якого віку можна давати
Для початку рекомендуємо запропонувати дитині пюре з м'яса індички. Для першого разу цілком достатньо 0,5 чайної ложки страви. Оптимальний час «дегустації»
Грибна закуска: смачний, ароматний паштет з печериць
Паштет – прекрасне блюдо, що підходить для сніданку, перекусів і начинок. Представляє він собою протерту пасту з різних продуктів: печінки, м'яса, риби, грибів, овочів.
Смачні печінкові котлети. Як зробити печінкові котлети. Печінкові котлети в духовці
Добрий день, друзі, Твоя Ізюминка пропонує приготувати смачні печінкові котлети з яблуком. Багато господині традиційно готують котлети з м'ясного фаршу, використовуючи