Як приготувати шоколадні кекси з сиром в силіконових формочках, рецепт з фото покроково
І знову гарбуз! Твоя Ізюминка вирішила не зупинятися на попередніх рецептах смачною пшоняної каші і гарбузового цукерок з цим помаранчевим овочем, а піти далі за свого блокноту, де записано багато цікавих рецептів. Сьогодні чудовий дієтичний десерт – шоколадні кекси з сиром і гарбузом в силіконових формочках. Вони мене відразу підкорили, як тільки їх спробувала: ніжна сирна маса зі смаком шоколаду, при цьому своєрідний смак гарбуза у випічці абсолютно не відчувається. Класичні кекси готуються у формах двох видів: прямокутних або круглих з отвором всередині. Кулінарними майстрами вони визнані найкращими, оскільки десерти в них найкраще пропікаються. Проте в даному рецепті випечені кекси в порційних формочках, які можна використовувати паперові, металеві або силіконові. Невеликий розмір форми хороший тим, що ризик того, що виріб всередині не пропечеться, мінімальний. Однак висохнути або воно може пригоріти. Саме тому краще застосовувати силіконові або паперові форми, з яких буде легко вийняти кекси. Я волію користуватися силіконовими формами, оскільки вони відрізняються зручністю і практичністю:
- Готова випічка з них без труднощів дістається.
- Миються легко як руками, так і в посудомийній машині.
- Не взаємодіють з продуктами.
- Витримують високу температуру в духовці, мікрохвильовій печі, і в морозильній камері.
Шоколадні кекси з сиром і гарбузом в силіконових формочках, покроковий рецепт з фото
Інгредієнти:
Гарбуз – 250 грам Сир – 300 грам Манна крупа – 4-5 столових ложки Какао-порошок – 2 столових ложки Чорний шоколад – 50 грам Яйця – 2 штуки Сіль – щіпка
Для того, щоб приготувати кекси в силіконових формочках спочатку:
1. Гарбуз помиємо, зріжемо товсту шкірку, наріжемо шматочками і, заливши водою, відваримо протягом 20 хвилин до м'якості. Готовність перевірте ножем – м'яка, значить готова. Після цього товкачем або блендером подрібнити варений гарбуз в пюреобразную масу і залишимо трохи охолодитися.
2. Покладемо гарбуз в ємність для замісу тіста і додамо сир. Для цього рецепта можна використовувати сир будь-якої жирності. Головна і неодмінна умова смачної випічки з ним -він повинен бути свіжим, хорошої якості.
3. До продуктів всиплемо манну крупу.
4. Додамо какао-порошок.
5. Покладемо, натертий на крупній тертці або дрібно подрібнений гострим ножем, шоколад.
6. Продукти перемішати і спробуємо на смак. Якщо для вас здасться тісто не досить солодким, то додайте за смаком цукор, мед або ванільний порошок. Масу залишимо постояти 30 хвилин, щоб манка набухла. Після покладемо два курячих жовтка і розмішуєм їх, а білки увіллємо в окрему ємність, додавши дрібку солі. Яйця рекомендую попередньо помити з милом, так як на поверхні шкаралупи можуть бути хвороботворні бактерії, такі як сальмонела.
7. Міксером на великій швидкості взобьем білки до стійкої білої піни. Щоб вони краще і швидше взбивались, використовуйте тільки добре охолоджені яйця.
8. Збиті білки додамо в тісто і акуратно, кількома рухами їх вмешаем. Якщо заважати тісто активно, то білки осядуть і кекси не вийдуть ніжними і повітряними.
9. Формочки для кексів злегка змастимо вершковим або рослинним маслом і заповнимо їх тестом. Хоча силіконові формочки можна нічим не змащувати, випічка з них і так легко витягується.
10. Духова шафа нагріємо до 200 градусів і відправимо випікатися шоколадні кекси в силіконових формочках на 30 хвилин. Готового виробу дамо трохи охолонути. Після винесемо їх з формочок, викладемо в сервірувальний посуд. Готові шоколадні кекси з сиру і гарбуза можете прикрасити посипавши їх зверху цукровою пудрою або порошком какао, або кокосовою стружкою або фруктами.
Приємного апетиту!
P. S: Якщо у вас вдома не знайшлося маленьких силіконових формочок, то за цим рецептом можна приготувати один великий кекс.
Пропоную подивитися відео, як приготувати простий шоколадний кекс в мультиварці Redmond.