Чим відрізняються солоні огірки від маринованих: секрети господині
В мариновані огірки кладуть ті ж трави, спеції, прянощі, що і солоні. Крім цього, засипають певну кількість цукру.
Кислоти, яка додається в маринад, небагато, тому шкідливий вплив на організм відсутня. Крім того, кисле середовище протидіє утворенню солей кальцію, які осідають на суглобах і виступають основою для розвитку такого захворювання, як остеохондроз.
Мариновані огірки можна зберігати довше, ніж солоні.
Переваги солоних овочів
Багато хто стверджує, що солоні огірки корисніше маринованих, оскільки:
- Коли овочі заготовляють солінням, то вони знаходяться в особливій середовищі, яка насичена ферментами і грибками. А ось при маринуванні всі мікроорганізми гинуть під впливом кислоти і високої температури.
- Пастеризований продукт здатний зберігатися довше, ніж соління, але корисність у нього все-таки менша.
- В солоних огірках відсутня оцет, який у великих кількостях шкодить ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
- Смакові властивості овочів в маринаді вважаються кращими. Але якісно приготовані солоні огірки нічим не гірше. Та й смаки у кожного свої.
- У багатьох популярних рецептів страв ніяк не обійтися без солоних огірків. Ці овочі – складова частина розсольнику, солянки, щів, кал'ї.
Отже, солоні і мариновані огірки відрізняються:
- смаком;
- технологією приготування;
- інгредієнтами, головний з яких – оцтова кислота (в солоних огірках вона відсутня).
Хороша господиня запасеться овочами, приготованими різними способами. У неї є перевірені рецепти.
Асортимент маринованих і солоних огірків, представлених на прилавках супермаркетів, досить широкий. Консервуванням цих овочів займаються і вітчизняні виробники, і зарубіжні.
Але самими смачними будуть огірки, приготовані власними руками. Трохи праці, терпіння – і домашні засіки поповняться улюбленими літніми овочами – огірочками солоними та маринованими.