Хрусткі огірочки на зиму.
27.07.2017 0

Хрусткі огірочки на зиму.

Різне
В закладки


Хрусткі огірочки на зиму.

Серпень для багатьох господинь – пора засолювання огірків, помідорів та інших дарів з дач і городів. Звичайно, у кожної господині, навіть і не дуже досвідченою, є свій рецепт консервування. Але так хочеться різноманітності! Твоя Ізюминка пропонує вам спробувати свій рецепт засолки огірків - хрусткі огірочки на зиму, він дуже подобається моїм домашнім, сподіваюся, що сподобається і вам.

Вам знадобиться ( з розрахунку на одну 3-х літрову банку):

1,5 – 1,7 кг огірків

1,5 літра води

зелень: кріп з парасольками, лист хрону, листя чорної смороды

корінь хрону

3-4 зубчики часнику

лавровий лист

чорний перець горошком -3-5 горошин

запашний перець - 3 горошини

на 1л води – 2 столові ложки солі з гіркою

Огірки на засолку я вибираю невеликі, свіжі, щойно зібрані з грядки, міцні - ребристі і горбкуваті, з щільною хрусткою м'якоттю. Тільки в цьому випадку вийдуть хрусткі огірочки на зиму. Огірки повинні бути з чорними колючками, з білими колючками не годяться – так як вони відносяться до десертних, швидкопсувним сортам. Це важливо, тому що банки з такими огірками часто «вибухають». Не підійдуть для домашніх заготовок також не свіжі, встигли подвянуть, «пробкові» огірки, так як вони пролежали занадто довго, з них краще зробити малосольні огірочки, які швидко можна з'їсти.

Огірочки потрібно вимити, обрізати з обох сторін кінчики і, заливши водою, залишити замачиваться 5-6 годин. Це необхідно зробити для того, щоб з огірків вийшов повітря.

Банки для засолювання огірків я не пастеризую, а просто добре їх мою, і ставлю просушити.

В чисті, сухі банки в самий низ укладаємо ретельно промиту зелень, яку потрібно попередньо обдати окропом. Зверху кладемо огірки, спеції, нарізаний часник, подрібнений корінь хрону, додаємо сіль.

Тепер потрібно залишити банки з огірками на дві доби при кімнатній температурі «бродити». Як підніметься піна, її потрібно прибрати, а розсіл з огірків злити в емальовану каструлю і поставити на газ. Після закипання прокип'ятити кілька хвилин, і залити цим крутим розсолом банки з огірками. Залишилося закатати огірки з допомогою машинки кришками, які попередньо потрібно пастеризувати. Закатані банки покласти на бік в тепло, наприклад, закутати їх старою ковдрою, до охолодження.

Хрусткі огірочки на зиму.

Приємного апетиту!

Комментарии (0)
Додати коментар
Рулетики з огірків. Рулет з огірків рецепти. Рулети з огірків з фото.
Перед урочистим заходом господині замислюються, що приготувати незвичайного, яскравого і з оригінальним смаком. Оскільки на будь-якому святковому застіллі мають бути
Відкритий дріжджовий пиріг з брусницею. Дріжджовий пиріг з брусницею рецепт.
Все-таки осінь благодатна пора, вона щедра не тільки лісовими грибами, але і ягодами. Ось і нинішній похід в ліс увінчався успіхом, ми набрали повне відро брусниці.
Огірки та перець заготовки. Консервація огірки перець. Мариновані огірки з болгарським перцем.
Добрий день, друзі, в минулий раз в розділі домашні заготовки був класичний рецепт маринованих огірків з помідорами. Сьогодні Твоя Ізюминка пропонує поповнити скарбничку
Мариновані огірки з помідорами
Знову настав сезон заготівлі різноманітної їжі на зиму і на Твій Ізюминке черговий рецепт для домашніх припасів - мариновані огірки з помідорами. В цей раз для
Варення з кабачків з апельсином на зиму, покроковий фото рецепт
В кінці літа, радіючи достатку овочів і фруктів, так хочеться запастися на довгу зиму вітамінів! Крім перевірених, фірмових рецептів домашніх заготовок Твоя Ізюминка